"Ohořelé auto, které po pěti ranách z pistole začne hořet, a pak ještě vybuchne vlastním atomovým hřibem, tak to je prasárna...
Tak v manuálu je napsaný, že v autech je uschlej předválečný štěpný materiál, a proto to takhle vybuchuje.
No teď k tomu, co chci napsat.
Tenhle týden by mi měla dojít karta, která umí Pixel Shader 3.0

, takže po deseti letech čekání bych si mohl Fallouta 3 zkusit. Jen mě trochu mrzí, že mi v hlavě leží negativní názory na hru, které jsem za 6 měsíců dokázal přečíst. Navíc s kombinacemi, že každej herní magazín hodnotí jinak ("Drž hubu a krok, kdo tě živí, tak pro něj budeš psát")...ale co? Pořád lepší než nic. Navíc známým se to líbilo a že je to velmi dobré RPG (prej ať zkusím srovnat hlavní dějovou linku, questy s jinými "užasnými kultovními" RPG a zjistím, že je na tom F3 skoro stejně). Je pravda, že kdo nemá v oblibě sérii TES, tak se mu F3 líbit rozhodně nebude.
Chce to holt odstrčit negativní a kladné ohlasy a hrát to jako uplně neznámou hru s tím, že je to oblbenej žánr. Navíc v herní scéně je RPG s moderníma zbraněma a světěm žalostně málo...
Ke hraní
Jestli je něco, kvůli čemu se těším, tak to je svět falloutu ve first-person pohledu, velký volný a pustý svět (radši široké pláně se sem-tam skupinkou zmutovanejch potvor nebo nájezdníkama než načinčanost nějaké lokace s nepřáteli na každém rohu ala Gothic) a mutanti. Ve falloutu jsem se jako malej strašně bál mutantů a představa hraní F3 mě docela příjemně děsí

. Jen mám obavy z ohlasů, podle kterejch se dá mutant snadno zabít na nízkým levelu.
Mohli byste prosím někdo doporučit mody na hru, které ovlivňují obtížnost a tuhost nepřátel. Nebo vůbec s čím hrajete?
A jak budou mody se snášet s českou verzí hry?