Anime & Manga

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Neviděl jste někdo první část Byousoku 5 Centimeter, kterou vysílali před pár týdny na netu? Stále váhám, zda se mi čekání na celý film bude lépe trpět s jejím zhlédnutím, nebo bez něj :-)

Btw: docela mohu doporučit Eikyuu Kazoku (Eternal Family). Sympatický úlet a skvělá Sae. 7/10
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ad 5cm - čekám spíš na kompletní film, ale pokud se mi dostane na dosah nějaká zajímavá release, tak neodmítnu. Uvidíme 8-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

yenn píše:Ty dva úspěné zásahy za sebou (MG, KK) mě těší. Uvidíme, co do třetice: Kino no Tabi: the Beautiful World
Zásah a potopena... chvilku mi trvalo, než jsem se do něj dostal (Seriál je skutečně příliš husté konzistence na to, aby se do něj člověk rychle ponořil), ale tak od 4.-5. dílu mě už zvednuté pravé obočí přešlo a dobře jsem se bavil. Co bych tomu ale vytknul, bylo vizuální zpracování... Sice bylo "řemeslně" dobře odvedené, ale jinak celkem nezajímavé a nevýrazné. Myslím, že k takhle v dobrém slova smyslu zvláštnímu seriálu se tenhle přístup moc nehodil. Jinak skvělé - 8/10
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Pár ratingů z doby dřívější i nedávnější:

Boku wa Imouto ni Koi wo Suru (I Love My Younger Sister) - Nebýt tématu incestu šlo by o podprůměrné anime, po němž by ani pes neštěkl. Díky tématu incestu jde o podprůměrné anime, po němž pes štěkne. Haf! Hlavním problémem je přílišná krátkost. Ta sama o sobě samozřejmě nemusí být na závadu, ovšem to by tvůrci museli umět odhadnout, co lze v 50 minutách poctivě zpracovat (viz Kite). Zde je záběr přiliš velký (vztah začíná od nuly a navíc je zkomplikován třetí osobou), pročež je výsledkem jakýsi pohled z rychlíku. Myslím, že krátká stopáž je rovněž příčinou toho, že mi postavy byly vcelku lhostejné. Co se bezpochyby povedlo, je hudební doprovod a hanit nemohu ani solidní závěr, kde se objeví i náznak emocí. 4/10

Kite - Kite pojednává o mladé vražedkyni, která je jednomu z detektivů jakousi bokovkou pro potírání zločinu. Či ne? Poměr mezi komplexností příběhu + propracovaností postav a stopáží (2x30 (originál), resp. 1x51 (US vydání) minuta) je dle mého v Kite velice dobrý. Děj není výrazně komplikovaný, a ať je relativně krátká stopáž příčinou, či následkem, obě varianty považuji za lepší, než kdyby bylo jedno vzhledem k druhému přehnané. Plusové body pak dávám i za konec. Rozporuplně vnímám akční scény. Na jednu stranu se na ně velice dobře kouká, na druhou stranu však často obsahují nějaké rozptylující podivnosti (netrefitelná hlavní postava, ožívání "mrtvých", přežívání monstrózních výbuchů, pomalé jednání nepřátel). Podobně rozporuplné jsou scény erotické (hentai!). Byť jsou esteticky poměrně hodnotné (tedy co se týče dívčího osazenstva), už pouhé zařazení většiny z nich působí poněkud samoúčelně a o jejich explicitnosti to platí naprosto. Domnívám se však, že ani ten, kdo by Kite sledoval pouze kvůli nim, nebude příliš spokojen, anžto z celého filmu tvoří jen malé procento. Nebýt těchto dvou negativ, přihodil bych bodík navíc. 6/10

Memories - Kolekce tří různých krátkometrážních filmů. Magnetic Rose: Jasně nejlepší část celého filmu. Příběh dvou kosmonautů, které na opuštěné lodi dostihnou vzpomínky, je výborně technicky zpracován, má velmi dobrou atmosféru a několik silných momentů. 8/10 Stink Bomb: Pro změnu jasně nejhorší část. Zajímavý nápad se autoři rozhodli předložit v odlehčené formě, kterou jsem se však moc nebavil, navíc v druhé polovině lehce upadá do stereotypu. Alespoň má dobrý, byť nepříliš překvapivý závěr. 5/10 Cannon Fodder: Graficky zajímavé zpodobnění militaristického státu, jehož smyslem existence je střelba z kanónu na "nepřítele". Dlouhá scéna od dopravy náboje po výstřel je velice povedená. 7/10 Summa summarum: 7/10

Boogiepop wa Warawanai (Boogiepop Phantom) - Autorem scénáře k Paranoia Agentovi je jistý Seishi Minakami, jenž o pár let dříve napsal scénář ke třem epizodám seriálu Boogiepop wa Warawanai. Jsem přesvědčen, že právě jím se ve svém dalším díle inspiroval, jelikož styl vyprávění je prakticky totožný - před pozadím podivných událostí ve městě se odehrává několik menších příběhů, přičemž každému je věnována jedna epizoda. Ku scénaristově cti musím poznamenat, že ani v nejmenším nemám pocit, že by pouze opisoval. Jednak se epizody obou seriálů liší samotným obsahem, který je vesměs povedený. Druhak je Boogiepop temnější, což platí nejen o atmosféře, nýbrž i o (poměrně jednoduché) kresbě a hudebně-zvukovém doprovodu (co se těch týče, několikrát jsem si vzpomněl na Serial Experiments: Lain). Dále musím zmínit, že Boogiepop je vcelku náročný na pozornost. Mysteriózno a poměrně vysoký počet postav, jež se mihnou ve více dílech, mohou vést k tomu, že se v oněch podivných událostech ve městě, jejich původu etc. více či méně zapletete (což se mi stalo). Nicméně to dle mého nebrání vychutnání jednotlivých příběhů. Celkově bych řekl, že komu se zamlouvá Paranoia Agent, tomu by se mohl líbit i Boogiepop. Zkonfrontuji-li je, vychází mi jako těsný vítěz Paranoia Agent - více se mi líbí po formální stránce (což nepovažuji za příliš podstatné) a rovněž obsahově mi sedí o chlup více, asi i díky různorodější náladě epizod. Pročež Boogiepopovi dávám o půl bodu méně. 8/10
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Možná už to víte, ale já jsem to zjistil teprve nedávno. Strašnické divadlo už poměrně dlouho promítá téměř každý měsíc jedno anime. Nyní v úterý 20. 3. to bude Alien 9 (v minulosti, jak jsem zjistil, mi unikly Perfect Blue, Naushika a Laputa, grr!). Neočekávám nic převratného, ovšem plánuji naň vyrazit.

http://www.strasnickedivadlo.cz/page.php?page=menu_film
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Pokud jste ještě neviděli, mrkněte se na promo od Studia 4°C - Kung Fu Love:
http://www.animesuki.com/series.php/355.html

Docela fajn - minimálně po stránce animace (ostatně jako většina jejich počinů).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature: Jj, velmi dobrý klip (už jsem ho linkoval v youtubácké kvalitě do videoklipů). Sice trochu slabší poslední třetina, ale jinak super. Animace i akce.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

No, on to ani moc není klip :think: Animace se mi líbí, obsahově by to mohla být zajímavá parodie.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature píše:No, on to ani moc není klip :think:
Aha. Já jsem Kung Fu Love viděl jako hudební video z kolekce Amazing Nuts, takže jsem se domníval, že je to "jen" videoklip.
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Nevíte prosím vás, kde by se dali stáhnout všechny díly Chrno Crusade, pokud možno ne přes torrent? Děkuju.
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Ave píše: Kdyby jsi to taky zkusil, věděl by jsi, že ten odkaz na ty epizody je už nějakou dobu mrtvý. :-(
Jo! Ošklivý yenn! Podstrkuje falešný kyblíček a lopatičku!
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Ajantis: Ty aby jsi si nerýpnul, že? :twisted:
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Linky na nelegální obsah prosím řešit přes PM (když už) :wink:

yenn: Jj. Hmm, já jsem to pochopil tak, že je to promo k filmu, který vznikne, když bude dostatečný zájem od nějakých producentů :think:
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Asi především pro ty, co to sledují... Co říkáte na novou úvodní znělku Death Note? :-D Já na tomhle vrahounském metalu příliš neulítávám, ale když to srovnám s těma děsnýma songama, co tam obvykle bývají, tak je to asi nejlepší seriálový opening co jsem viděl. :applause:
Ten předchozí byl taky moc dobrý (obvykle jinak u většiny seriálů tyhle znělky po prvním shlédnutí přeskakuji), ale tady už se zřejmě odvázali a dotáhli to do konce. ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hamster: Popravdě se mi the WORLD líbil mnohem víc :-?

Ale jinak vážně cool OP :mrgreen: Body za originalitu nezpochybňuji :-)

EP se mi ale líbí možná i víc než OP :think:
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“