JJ, zrovna sem si vzpoměl jak sem na táboře jednoho rozmáčk na posteli hlavou když sem se převaloval..Křuplo to fakt pěkně Jinak mám celkem fobii z pavouků, hlavně těch co maj dlouhý nohy a malý tělo a to se ještě umocňuje když ho musim vzít do rukyKEBULE píše:Ucholář Vlasáku tak znám škvora já a na táborech jsem je likvidoval programově... Jak mi brouci nevadí tak tyhle ludry fakt nee
Strachy, běsi, fobie
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- wosmahl
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Quand trois poules vont aux champs,
La premiére va devant
La seconde suit la premiére
La troisième va derrière.
La premiére va devant
La seconde suit la premiére
La troisième va derrière.
No to bych netvrdila, copak když se udusím následky alergie, tak jsem si ublížila já sama a nebo travní pyly? Nebo když na mě někdo bafne a já se opařím, tak jsem si taky přece neublížila sama ne? To jsou snad vnější okolnosti ne? V podstatě je to jen iracionální reakce na něco v tvém okolí, za což já nenesu žádnou odpovědnost.Vallun píše:Ale to Ti neublíží ten pavouk, leč Ty sama...:)
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
(anonym?)
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
No, ja tiez netvrdim, ze za to moze ten dotycny... :) Nechajme to radsej tak... :)Adieu píše:Ale opět nikdo netvrdí, že za to může ten pavouk... Imho za nějakou fobii nemůže nikdo, protože pak by třeba i negři byli odpovědní za to že jsou černí
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Ano, jde o reakci mého těla, kterou ale nemůžu nijak ovlivnit, tudíž nemůžu nést odpovědnost za něco, co nemůžu žádným způsobem ovlinit. Pavouk je naopak odpovědný za neúmyslné ublížení na zdraví. Já to logicky prostě vidím jinak. Když ti do počítače nahraje někdo chybný software a uzamkne přístup k jeho přeinstalaci, tak to, že počítač nefunguje, jak má, není přece chyba tvoje, ale toho, kdo to naistaloval, i když oboje už nyní patří tobě. Akorát v případě těla je pachatel příroda, těžko ji donutíš, aby systém přeinstalovala.Vallun píše:To záleží, jak to bereš, pokud trestněprávně, tak je to složitější.... ale jinak, obecně a lgoicky vzato ano, za všechno tohle neseš odpvoědnsot sama. Jedná se o reakci Tvého těla, o nic jiného...
(anonym?)
(anonym?)
Vanda -
1. samozřejmě, že to sama můžeš ovlivnit, navíc to není tak těžké, chce to jen trošku úsilí...:)
2. pavouk nemůže odpovídat za nic, ani v přeneseném smyslu nemůže za to, že je pavouk, z jeho strany se tedy nejedná ani o úmysl, ani o nedbalost
3. naopak Ty bys mohla být odpvoědná za nsáledky své fóbie, enb o ní zjevně víš a proto, pokud to hrozí nějakou škodou druhým, jsi povinná se tomu vyhýbat
1. samozřejmě, že to sama můžeš ovlivnit, navíc to není tak těžké, chce to jen trošku úsilí...:)
2. pavouk nemůže odpovídat za nic, ani v přeneseném smyslu nemůže za to, že je pavouk, z jeho strany se tedy nejedná ani o úmysl, ani o nedbalost
3. naopak Ty bys mohla být odpvoědná za nsáledky své fóbie, enb o ní zjevně víš a proto, pokud to hrozí nějakou škodou druhým, jsi povinná se tomu vyhýbat
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Fajn, nesouhlasím s bodem 1. a 2. a nebudu se opakovat. Řekni mi tedy konstruktivní řešení, jak s troškou úsilí se zbavím fóbie a hlavně mě zajímá ta troška úsilí, protože už výše jsem psala, že jsem se pokoušela ten pocit hnusu zmírnit mockrát.Vallun píše:Vanda -
(anonym?)
(anonym?)