Zajímavé zprávy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Uživatelský avatar
Sadako
Sigil Team
Příspěvky: 4552
Registrován: 25.9.2005 12:58
Bydliště: Sigil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Z pohledu homosexuálních hráčů, využívající Xbox Live, nebyl minulý rok ani zdaleka přívětivý. Microsoft několikrát ukázal svoji netoleranci a bez ptaní rušil účty hráčům, kteří při označili svoji orientaci jako homosexuální. Konkrétním příkladem může být třeba hráčka Teresa, kterou ostatní ve hrách diskriminovali a stěžovatelé psali Microsoftu, že je její homosexualita závadná pro děti, kteří se na XBL také pohybují. Pokud ale kroutíte hlavou, není to nic proti zrušení účtu člověku, který se jmenuje Richard Gaywood. Microsoft totiž shledal ono slůvko gay nepřípustným, a to i bez ohledu na podložený fakt, že jde o část pravého hráčova jména...
Více zde.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Uživatelský avatar
Adieu
Sigilan
Příspěvky: 1409
Registrován: 30.1.2006 11:08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

A je to tady, poslední pokus dokázat, že co si nekoupíte, není vaše, aneb konformní tupci a jejich armáda postiženců ničí jediný (řekl bych, že spíše jediný oficiální, nevím) pražský squat Milada; skvělé je, jak se ohánějí tím nepořádkem a (správně) spoléhají na to, že to bude obyčejným lidem stačit k tomu, aby celou akci posvětili svým svědomím. Nicméně každému, kdo o tom něco málo ví a není tupý naivní otrok, je jasné, oč zde běží - o zničení alternativy.

http://a-kontra.net/milada-vola-o-pomoc ... ualizovano

Pro mne další důkaz, že bez ozbrojené revolty a bez násilí a ničení majetku není již možné ničeho dosáhnout (ono se moc nemluví o tom, že by Milada mohla vypadat podstatně lépe, kdyby její obyvatelé neustále nečelili myšlence vystěhování a tedy zbytečnosti).

"Čas squatterů skončil. Čas fízlů nastal," jak by řekl Gothmog Langer.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3603
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Jab »

Adieu: Nepíšeš to na špatný web? Já jen že tou dikcí příspěvku bych to na Sigil moc netipoval. Čímž nechci nijak dávat najevo svou podporu vystěhování (či naopak). Nicméněž spojovat to s ozbrojenou revolucí mi přijde jako střela vedle (ve smyslu přesvědčivosti - alespoň v těhto sigilských luzích a hájích).
Uživatelský avatar
Adieu
Sigilan
Příspěvky: 1409
Registrován: 30.1.2006 11:08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Jab: Máš pravdu, tohle je špatný web, ale ne, mě vážně nezajímá jakási pochybná přesvědčivost v teoretické úvaze, už jen proto, že tato přesvědčivost, či spíše průměrisace, do nemalé míry vychází z toho, co nám někdo vecpal do hlavy. Navíc mám za to, že je zcela irelevantní, na jakém serveru se nacházíme, dokonce si myslím, že je často zbytečné psát právě na místa, kde lidé vědí to samé, co já (neplatí o Sigilu).
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3603
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Jab »

Adieu: Pokud chceš "osvělit" někoho, kdo něco neví, tak bych nepsal: "...každému, kdo o tom něco málo ví a není tupý naivní otrok..." Přijde mi to jako trochu střelená přesvědčovací strategie. :-)

Nicméněž pravda a láska nakonec zvítězí nad lží a nenávistí. Alespoň trochu...
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/squa ... 27241.html
Uživatelský avatar
Adieu
Sigilan
Příspěvky: 1409
Registrován: 30.1.2006 11:08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Jab: No já nikdy neměl diplomaty zrovna v oblibě. :-) Byl jsem včera celkem nasraný a to má mé srdce ještě štěstí, že smradlavá a hnijící Milada pro mne byla jen takový symbol bez osobní hodnoty; s něčím, jako Ungdomshuset se nedá - nedala - srovnávat.

Ale za svými slovy si v podstatě stojím, ač dávám obvykle přednost tvrdším přirovnáním před jemnějšími (dělají větší bum, bum, haha); ten, kdo si myslí, že lidé z Milady byli vyšší mocí vyhnáni jen kvůli nějaké zaprděné petici, "zabijáckým" psům (s nimiž se squatteři dávno rozloučili) a nebo snad hygieně, neví hodně podstatných věcí a nutně je jen takové boží hovádko, které státní moc posunuje, kam se jí zlíbí bez jeho vědomí (což je překážka odstranitelná - u některých lidí, ne u chátry z diskusí zpravodajských serverů).

Kocábovo nijaké huma huma gesto je pro mne, mladého radikála, haha, pochopitelně naprosto bezcenné.

Btw možná se to nezdá, ale já squattery z Milady nepovažuji za nějakou bezchybnou, dobrou a světlou stranu barikády, jednoho z bývalých dlouholetých nájemníků jsem měl tu pochybnou čest poznat a byl to stejný průměrák jako ledasjaký vesničan. Já jen nechci, aby ti kreténi, co si vydělávají na auta a ledničky zničili prostor pro alternativu, protože pak by nezbyl pro mě ani lidi, které mám rád.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Vallun »

Adieu - a co dává této alternativě právo parazitovat na práci jiných?? Holt se musíš smířit s tím, že nabýt vlastnictví nelze krádeží nebo vloupáním...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Uživatelský avatar
Hamster
Dabus
Příspěvky: 1815
Registrován: 29.10.2005 1:04

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Hamster »

Presně tak. Ten státní úřad se určitě musel strhat, aby si ten pozemek udržel v tom restitučním sporu a tahle chátra by se jim ho najednou snažila ukrást? No kde to jsme?
Uživatelský avatar
Carlos
Sigilan
Příspěvky: 1917
Registrován: 24.2.2007 16:51
Bydliště: Špína pod špínou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Myslím, že tam absolutně nejde o nabytí vlastnictví jako spíš o to, nebýt v určitém smyslu vlastněn, ale to je jen můj názor.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Vallun »

Hamster - to je ale úplně jedno, jakým způsobem a kdo nabude majetek, pokud se tak stane podle a v souladu se zákonem...a to příésluší hodnotit výlučně soudu, nikoliv nějaké samozvané tlupě feťáků...

Carlos - no, obsah vlastnického práva je definován zákonem. Nikdo nemůže změnit jeho obsah jinak, než řádným legislativním procesem...předpokládám,že těm squatterům by se taky nelíbilo, kdybych se rozhodl si vykládat obsah nějakých práv po svém, že?
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Uživatelský avatar
Melegant
Sigilan
Příspěvky: 45
Registrován: 13.4.2009 19:06
Bydliště: Ayasofya

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Melegant »

Takže jakou smršť demokratické nevole zde Milada způsobila:

Nejprve se ozývá Jab, který (nepochybně správně!) začne pochybovat o spojitosti zprávy s tímto webem. Nikdy nepochopím, odkud takové mentální choutky pocházejí, jelikož u informace nezáleží na tom, KDE je podána, ale že JE podána.


A potom se objevuje parodie člověka, kterou bych snad ani já sám nevymyslel. Budu psát bodově, protože vím, že vy právníci, rozkošný Vallune, máte moc rádi zestručňování.

"A co dává této alternativě právo parazitovat na práci jiných??"
- Co třeba už jen ten fakt, že je to alternativa? Nenapadlo Tě to? Že by se někdo rozhodl nakopat tuto pracovitou civilizaci do jejího poďobaného zadku a vysmát se jejím pravidlům? Že by se někdo rozhodl "parazitovat" na "práci jiných", protože je mu veškeré "parazitování" i "práce jiných" naprosto lhostejnné?
- Možná, že squatteři z Milady (jen hádám, příliš blízce se s nimi neznám) došli k poměrně rozumnému a logickému závěru; že jediná věc, kterou si tato společnost zaslouží, je parazitování. Ale jak by modernímu člověku, jako jsi Ty, Vallune, mohlo něco takového připadat "rozumné" či "logické!
- Ptáš se na "právo" a "parazitování". Odpovím protiotázkou: A kdo dal "právo parazitovat na jiných" politickým leaderům? Hned Ti odpovím: Ty sám. Ty sám svým hlasem u voleb. Vybral sis svého zasraného tyrana, to byla Tvá "volba". Ale neopovažuj se výsledek nějakých pofidérních hlasování podsouvat lidem, kterým se většinový syndrom debility (er, demokracie) hnusí.

"Holt se musíš smířit s tím, že nabýt vlastnictví nelze krádeží nebo vloupáním..."
- Ale, ale, ale, ale, ale. Ale jde, Vallune. A zas tak složité to není, když zahodíš ufňukané svědomí (stvořené zločinnou výchovou) a přemůžeš biomoc, kterou nad Tebou společnost buduje propagačními spoty typu "Před sebou se neschováte!".
- Ty jsi tím majetkem doslova posedlý, že? To je takový fenomén lidské existence, hromadit a počítat. Ale představ si, že squatteři takhle nepřemýšlí (zase po Tobě chci představu, které nejsi schopen), že pro ně je Milada jen místo, kde spí, tvoří, fetují, whatever. Oni nezabrali Miladu proto, že se chtěli těšit z ilegálně nabytého vlastnictví. Oni do ní přišli a) proto, že byla prázdná a b) proto, že jim nezáleží na budování ekonomiky a placení nájmů.

"to je ale úplně jedno, jakým způsobem a kdo nabude majetek, pokud se tak stane podle a v souladu se zákonem..."- Ano! Rozjeď to, Vallune! Právě jsi řekl, že cokoliv je v souladu se zákonem, je správné, zatímco to ostatní je vždycky špatné. Vítej mezi Nemilosrdné, mezi vymyté mozky!
- Zákon není "dobro". Zákon není ani "nutné zlo", které Tě má chránit proti nebezpečným vlivům. Zákon je prostě jen baatezuanské "zlo", které Tě má udržet v mantinelech jediné (oslepené) spravedlnosti.

"a to příésluší hodnotit výlučně soudu, nikoliv nějaké samozvané tlupě feťáků..."
- Takže o tom, jestli jsem hodný chlapeček nebo zlobivý kluk rozhodne a zhodnotí jen soud? A co má vlastní reflexe? Co mé vlastní rozhodnutí? To nikoho nezajímá? Že se tak hloupě ptám - pochopitelně, že nezajímá! Soudce ve směšném pláštíku si udeří kladívkem do stolu a nezměnitelné rozhodnutí bude hned na světě.
- Představ si, Vallune, "objektivní" spravedlnost (mimojiné i ta Tebou milovaná a glorifikovaná soudní spravedlnost) neexistuje. Zvážení a posouzení všech skutků záleží jen na jednotlivci, NIKDO jiný na světě jej nemůže/nedokáže odsoudit. Takže ano, ti "feťáci" jsou pro sebe lepšími soudci než judři v parukách.

"no, obsah vlastnického práva je definován zákonem."
- Blablabla. Že Tě nebolí huba, že Tě nebolí hlava, když takhle mluvíš. Že Tě nebolí srdce a duše - jenže Ty je stejně nemáš. Ta definice je umělá, stvořili ji lidé, jenže dneska právě tato nechutná definice tvoří a zotročuje lidi. Lidi jako jsi Ty, Vallune.
- Vlastnictví není dáno zákonem, vlastnictví je dáno rozhodnutím. Řeknu si "Tenhle banán je můj!" - a bude to můj banán. A nepotřebuji na něj žádnou stvrzenku.
- A když to přetáhnu ještě dále (do míst, ve kterých budeš tápat jako hobit v mlze), vlastnictví není dáno ničím, vlastnictví neexistuje. A zkus si s tím lámat hlavu.

"Nikdo nemůže změnit jeho obsah jinak, než řádným legislativním procesem"
- Nikdo nemůže změnit zákon, ale každý se může na zákon vysrat. Není to zas tak složité, jen je třeba si pak utřít konečník (aby Ti tam po zákonu nezůstaly bobky).
- Jenom se hezky poddej zákonu, trdlo, ale nevymáhej jeho dodržování na těch, co se jim nelíbí, co s ním nesouhlasí.

"předpokládám,že těm squatterům by se taky nelíbilo, kdybych se rozhodl si vykládat obsah nějakých práv po svém, že?"
- Squatterům by to bylo totálně ukradené.
- Práva jsou bezobsažná (mají jen hranice s ostnatými dráty, ale obsah žádný).

Na závěr řeknu snad jen to, že všem Tvým námitkám a důvodům rozumím, Ty comfort guardiane - rozumím jim a znám je moc dobře, proto se mi tak hnusí. Ale když už ses Ty nechal dobrovolně připravit o svou vlastní zodpovědnost a identitu, nečekej, že lidé s vůli a vlastním názorem se podvolí stejně tupě (jako Ty).
“The only way to confront the Zionist enemy is the continuation and fortification of resistance and Jihad.”
- Ayatollah Ali Khamenei -
Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3603
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Jab »

Melegant: Osobně mi ten tvůj příspěvek přijde dost demagogický, takže ani moc nemám potřebu nějak sáhodlouze reagovat (ve zkratce - záleží na tom kde, kdy a jak je informace podána a s jak spolehlivými zdroji pracuje - nicméně já zpochybňoval umístění příspěvku na Sigil ve spojení s dikcí, v níž byl veden). Nicméně jiní budou možná pokračovat v tématu. Poprosil bych tě, abys se pak dále v diskusi vyvaroval osobních invektiv. Je to v pravidlech webu (s nimiž si souhlasil při registraci, k níž tě nikdo nenutil - to jen abychom se vyhnuli případné neplodné diskusi na toto téma).
Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Vallun »

Co třeba už jen ten fakt, že je to alternativa? Nenapadlo Tě to? Že by se někdo rozhodl nakopat tuto pracovitou civilizaci do jejího poďobaného zadku a vysmát se jejím pravidlům? Že by se někdo rozhodl "parazitovat" na "práci jiných", protože je mu veškeré "parazitování" i "práce jiných" naprosto lhostejnné?
V pořádku, ať si jsou alternativou k čemukoliv, leč tahle planeta je limitována co se zdrojů týče, proto je třeba nastolit nějaká pravidla k jejich distribuci, úprávě proto, abyhcom zajistili možnost existence všem možnám alternativám...
Ale neopovažuj se výsledek nějakých pofidérních hlasování podsouvat lidem, kterým se většinový syndrom debility (er, demokracie) hnusí.
Budu jim jej podsouvat, protože to je jediná možnost, jak dosáhnout efektivní distribuce oněch zdrojů.
Ale jde, Vallune. A zas tak složité to není, když zahodíš ufňukané svědomí (stvořené zločinnou výchovou) a přemůžeš biomoc, kterou nad Tebou společnost buduje propagačními spoty typu "Před sebou se neschováte!".
Ne, nejde. Je to totéž co nahoře. To svěodmí umožňuje to, aby zde bylo více alternativ vedle sebe - jak větišnová společnos,t tak různé libovolné dílčí alternativy...Tvůj přístup respektuje práva a zájmy jen té jedné...
Ty jsi tím majetkem doslova posedlý, že?
Je vidět, že o mne víš úplné houby, ale nebrání Ti to činit nějaké závěry:)
(zase po Tobě chci představu, které nejsi schopen)
Viz předchozí odpověď. Jsem si docela snadno shcopen představit, že jsou lidé, kterým nezáleží na hormadění majetku (mezi ně, pro Tvoji informaci, patřím), dokonce nemám problém si představit přístup a myšlení squatterů, leč zastávám myšlnku,že nikdo nesmí svou alternativu prosazovat na újmy alternativ druhých.
Právě jsi řekl, že cokoliv je v souladu se zákonem, je správné, zatímco to ostatní je vždycky špatné.
Ano, tak tomu ales kutečně je. Protože já mám nějakou představu správného a špatného a Ty máš jinou, proto je výslednice těchto představ definována v zákonech, tak aby byly stejně chráněny mé řpedstavy, Tvé představy a představy dalších cca 11ti milionů osob v této republice...Jelikož každý z nich může svou alternativu prosazovat stejně důrazně.
Zákon je prostě jen baatezuanské "zlo", které Tě má udržet v mantinelech jediné (oslepené) spravedlnosti.
Co ej zákon jsme již uvedl výše...není to zlo, jeto kompromis představ, kompromis alternativ všech lidí, kteří se více méně musí nějak podělit o místní zdroje...
Že Tě nebolí srdce a duše - jenže Ty je stejně nemáš.
Fakt? To je mi ale novinka...:)
Vlastnictví není dáno zákonem, vlastnictví je dáno rozhodnutím. Řeknu si "Tenhle banán je můj!" - a bude to můj banán. A nepotřebuji na něj žádnou stvrzenku.
Vážně? a Tobě by nevadilo, kdybych stejný přístup uplatňoval proti Tobě?
Práva jsou bezobsažná (mají jen hranice s ostnatými dráty, ale obsah žádný).
To je zajímavá úvaha? Platí to i pro práva squatterům? Třeba pro jejich právo na život?
Ale když už ses Ty nechal dobrovolně připravit o svou vlastní zodpovědnost a identitu,
Aha, takže jako Ty máš jediný patent na to rozhodnout, co je identita a zodpovědnost? Netvrdils ještě před chvílí, že každý si máme být sami sobě soudcem?:) Docela si protiřečíš, že?:)

Jab - Pozor, drahý M je alternativec - on nemá žádné povinnosti, Ty jsou tu jen pro tupé stádo, které má přeci povinnost mu umožňovat jeho alternativní život. A forum je povinno mu poskytnout prostor pro jeho vyjadřování...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Uživatelský avatar
Melegant
Sigilan
Příspěvky: 45
Registrován: 13.4.2009 19:06
Bydliště: Ayasofya

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Melegant »

Vzhledem k tomu, že jsem svázán pravidly o vyjařování (které jsem - jak Jab podotkl - sám přijal), nemám chuť v této diskuzi pokračovat.

Jestli chceš, Vallune, můžeme se hádat v prostředí (pošta?), kde není dogmatická nebo sprostá forma dogmatickým či sprostým obsahem (ale takové prostředí asi není pro Tebe). Anebo bych navrhl šermířský souboj do první krve, ale to patrně také odmítneš (žádné překvapení).
“The only way to confront the Zionist enemy is the continuation and fortification of resistance and Jihad.”
- Ayatollah Ali Khamenei -
Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš

Re: Zajímavé zprávy

Příspěvek od Vallun »

No, já opravdu nemám potřebu vést diskusi, ve které sám přiznáváš, že bys byl nucen namísto arugmentů používat vulgarismy.

Šermířský souboj by nebyl fair, a já nemám zapotřebí Tě proazit v nefér zápase...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“