Chyby, problémy a jejich řešení

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyby, problémy a jejich řešení

Příspěvek od Razfallow »

Napiš, co vše jsi instaloval, patche, mody, češtinu atd., a v jakém pořadí.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Nainštaloval som Baldur's Gate II z edície eXtra klasiky, t.j. automaticky s češtinou, a potom Unfinished Business, mám dojem, ale je možné, že potom som inštaloval skloňovanie... Začína sa mi nejak hmlisto vybavovať, že to súvisí s prepisovaním dialog.tlk, tak skúsim kompletne UB preinštalovať (áno, je mi jasné, že toto má byť automaticky prvý krok, ale z pohodlnosti som ten post napísal tesne pred spánkom, nech nemusím čakať potom na odpoveď :oops: )

Ok, tak som to preinštaloval a samozrejme to funguje, čiže sa ospravedlňujem za moju netrpezlivosť a zbytočný príspevok... Každopádne, pokiaľ sa dobre pamätám, tak yenn mal na stránke skloňovanie špeciálne pre Unfinished Business... Bol by to niekto ochotný zaslať? Ak áno, tak na cell.flowerpot@gmail.com , ďakujem.
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
jan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jan »

Mám problém s TotSC. Po načtení final save z BG1 a přenesení do Ulgotova vousu se mi na mapě světa neobjeví tato pozice. A neobjeví se mi tam ani Durlagova věž i přesto, že po rozhovoru se mi napsalo, že na mapě se mi objevila. Takže když se vypravím do Baldurovy brány pro námořnickou mapu, nemůžu se vrátit do Vousu. Když se podívám na mapu během přítomnosti ve Vousu, štít označující mou pozici je na stále Baldurovou Bránou (asi final save pozice). Vyzkoušel jsem všechny poslední patche na TotSC, ale nic nepomohlo. Nevíte někdo, jak to vyřešit?

EDIT: mám Vista 32bit a BG sérii z 4 in 1 boxset kolekce (complete BG compilation). Pokud si ale vzpomínám, tento problém mi nastal už na XPčkách a z jiné verze hry.
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Chápu to dobře, že jsi nejdříve dohrál BG a pak až doinstaloval datadisk? Pokud ano, nechal sis při instalaci TotSC automaticky převést uložené pozice?

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
END
[/size]
jan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jan »

Díky, moje hloupost:) Nainstaloval jsem BG i s TotSC a pak jsem použil pozice z BG, které jsem měl uložené z dřívějška. Vůbec mě nenapadlo, že je potřeba to konvertovat.
Ferdish
Sigilan

Příspěvek od Ferdish »

Práve robím 5 pekelných skúšok, a hneď u prvej (boj so Sarevokom) nastal problém. K súboju som sa vyprovokovať nenechal, čiže by som mal dostať +1 CHAR a +1 WIS, ale ja som nedostal žiadny bonus. Robím niečo zle, alebo je to dôsledok patchu?
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Nějak si nevybavuju, že bys měl dostat nějakou odměnu v podobě zvýšení statistik. Až potom, když otevíráš pekelná vrata, tak se ti vylepšují.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Ferdish
Sigilan

Příspěvek od Ferdish »

Prečo moja hlavná postava po oblečení Shruppaks plate armor chodí pomalšie ako zbytok družiny? Prvý raz som si to všimol, keď mi vyprchal Haste, no teraz mi to robí permamentne. Akonáhle dám brnenie dole, je všetko OK, len keď ho nosím, je problém.
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Protože vlastnosti zbroje se neshodují s jejím popisem. Jednoznačně jde o chybu.
Shuruppak's plate is surprisingly light and grants the wearer an unnatural quickness and grace. It is not known how Shuruppak lost this treasured item, but one could safely assume he is still looking for it...
Místo toho, ale dostaneš penalizaci k rychlosti pohybu a THAC0.

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
END
[/size]
Ferdish
Sigilan

Příspěvek od Ferdish »

A kurnik, človek by čakal že takéto veci dávno rieši patch :-? . Teraz aby som sa vrátil k starej Balduranovej zbroji...
Ferdish
Sigilan

Příspěvek od Ferdish »

Jak mám sakra zabiť Sendai? V pohode som sa prebojoval cez tých šesť ilúzii, ale reálna mi dáva zabrať. Má nejaké rozmazávacie/znevidiťovacie kúzlo, ktoré mi bráni v tom, aby ju moje bojovnícke trio rozsekalo, pretože sa do nej nevedia trafiť. Kúzelníci sú nahovno, keďže na taký cieľ nemôžu čarovať priame kúzla, čiže vrátane tých, ktoré rušia magické obrany. Čo mám robiť? Povolať elementálov? Alebo skúsiť plošné kúzla?
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Elementálové by asi ubírat dokázali (stejně jako deva), ale valný výsledek by to nejspíš nemělo. Zkus si hodně rozprostřít bojovníky, vždy jedním útoč dokud nebude hodně zraněn, utíkej k druhému, kterým si stoupni do cesty. Prvního vyleč. Postupně čaruj plošná kouzla (s patřičně chráněnými bojovníky) nebo vyčkávej, dokud jí nezmizí její kouzla - nevím, jestli dojdou, ale budeš mít určo chvíli k útoku.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Ferdish
Sigilan

Příspěvek od Ferdish »

Tak už žere hlinu :-D . Snažila sa, ale nebolo jej to nič platné. Teleporty som vykrýval naspeedovanými bojovníkmi, a keď sa jej zachcelo čarovať, fireball jej hneď prerušil kúzlo. Naviac to do nej ešte rvali Deva, Planetar a Zaaman Rul. Díky za tipy, normálne skvelá taktika, o ktorej nebola v žiadnom návode ktorý som prezeral ani zmienka. Len hlášky typu "zabi ju", "pozor na jej teleport", "bacha na drowov ktorí sa respawnujú" atď. Ale nikde nič konkrétne. Chápem, že keby tam bolo všetko polopate napísané, tak prídeš o zážitok zabiť ju po svojom, ale keď to skúšaš niekoľko dní za sebou, tak sa malá pomoc zíde :-D .

A teraz hor sa do Watchers Keep :mrgreen:
Podbi
Sigilan

Příspěvek od Podbi »

Mám menší problém s Imoen Romance Mod. Nastal v situaci, kdy jsem v Čarotvrzi přišel o svou duši, byl sem přenesen do lokace místního dungenou, nahodil se talk s Bodhi a naráz Imoen zmizela... Naprosto a nenávratně.
Existuje nějaká varianta jak ji třeba přes konzoli vyvolat ? (Jedinou možnost zatím vidím načíst staré savy se, ale to se mi moc nechce...)
Věděl by někdo ?
Mara
Sigilan

Příspěvek od Mara »

Mám otázečku. Často se mi stává, že chci promluvit s NPC a jsou zaneprázdněni. Npř chci odevzdat quest item jinak se nehnu dál ale npc kterému to mám dát je zaneprozdněno. Stává se mi to i když chci přespat v hospodě atd. Nevíte čím to může být prosím ? Díky za odpověď
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“