Wizardry 8

Kobky, města i pláně potřebují svého hrdinu (či padoucha). Aneb jeden človíček ve velkých příbězích.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět

Hráli jste?

Ano, skvělá pařba!
18
49%
Ano, ale moc mě to nechytlo.
5
14%
Ne.
14
38%
 
Celkem hlasů: 37

Uživatelský avatar
Ajantis
Sigil Team
Příspěvky: 5040
Registrován: 28.9.2005 22:38
Bydliště: die beschattete Berge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Jab píše:No já teď spíše přemýšlím, zda budu vůbec pokračovat. Vy tohle fakt hrajete? Vždyť je to totálně odporná hra. :-) Nejčastější činnost jsou souboje, které jsou neuvěřitelně nudné. Grafika je naprosto příšerná.
Tak to jsem přesvědčen, že bys pokračovat neměl; pokud jsou tohle tvé pocity ještě relativně na začátku, bude to už jen horší. Grafika je fajn. :-P

Hamlet: Tady měls nedávno příležitost získat český manuál.
Uživatelský avatar
Hamster
Dabus
Příspěvky: 1815
Registrován: 29.10.2005 1:04

Re: Wizardry 8

Příspěvek od Hamster »

Jab píše:No já teď spíše přemýšlím, zda budu vůbec pokračovat. Vy tohle fakt hrajete? Vždyť je to totálně odporná hra. :-)
Co koukám na tvé předešlé posty, tak mi přijde, že to spíše ty jsi totálně odporný hráč. :-D Zkus možná nejdříve vystřízlivět z Diabla.
Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3603
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Wizardry 8

Příspěvek od Jab »

Hamster píše:Co koukám na tvé předešlé posty, tak mi přijde, že to spíše ty jsi totálně odporný hráč. :-D Zkus možná nejdříve vystřízlivět z Diabla.
Tak hale, já hrával Ishary či Betrayal at Krondor. To tys ještě na svojí mámu robil bůůů, chytrolíne. :-) Ishar měl o něco lepší souboje, BaT o hodně lepší. BaT měl horší grafiku (ale opravdu jen o trošku) a stařičký Ishar lepší. Neuvěřitelné.
A pokud jsem předem věděl, že W8 jsou primárně o soubojích, tak jsem si také partu pečlivě naplánoval. Na tom nejni nic podivného.
Uživatelský avatar
Hamster
Dabus
Příspěvky: 1815
Registrován: 29.10.2005 1:04

Re: Wizardry 8

Příspěvek od Hamster »

Nešlo mi o plánování, ale spíše o to nastudování, jelikož ty linky dávají znát, že jsi si s nějakým spoilováním příliš servítky nebral. Jak to vidím já, tak to, že budu vědět o tom, že třeba tahle kombinace má někde meč + 9 namísto běžného + 7 (a nakonec ho i získám a vyzbrojím) můj herní zážitek nijak zvlášť nezlepší. Spíše mi ho to zkazí tím, že o těch věcech už dopředu vím a to samozřejmě s patřičným spoilerským collateral damage, kterému se při takovém študýrování nevyhneš. Pouze si tím eventuelně snížíš obtížnost bojů, která jde zrovna u W8 tuším i nastavit.

I pokud je hra o bojích, tak stále je přece primární zážitek z cesty a ne cíl být na konci kanec za každou cenu. Takový přístup bych chápal pokud by ses věnoval atletice, ale tohle je hra. ;-)

btw. ochcávat systém při prvním hraní z cizích návodů? Hamba!

(BaK má boje stylové, ale Ishar mě s ním tedy fakt nenadchl)
Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3603
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Wizardry 8

Příspěvek od Jab »

Huh. Nějak moralizuješ. :mrgreen:
Anžto nemám manuál, tak jsem se snažil někde najít stránky se seznamy jednotlivých postav, kouzel atp. Tak jsem se (omylem a necíleně) dozvěděl o té jedné zbrani pro Faerie Ninja, anžto tam byla nezvykle hnedle u popisu té Faerie rasy. Ještě dříve, když jsem hledal seznamy kouzel (než jsem je našel na těch Flamestrykových stránkách), tak jsem narazil na ten plán, jak udělat ultimátního bishopa. Pokud ti to přidá klid ve spánku, tak jej nevyužívám a vytvořil jsem si zcela odlišný plán (zdaleka ne ultimátní), jakým Bishopa povedu (základní magické dovednosti, do nichž investuji, jsem tady už někde psal). Nakonec ty dvě zbraně pro Lizardmana tady vyspoiloval 7c. Pročež jsem v tom opět trochu nevinně. Nicméněž rozhodně bych normálního válečníka bral a dvě zbraně povětšinou v hrách preferuji (například KotOR hraji sice jen a pouze s Jedi Consular, ale ty dvě zbraně vždy má - souboje jsou pak většinou rychlejší). V posledku bych rovněž rád poznamenal, že nehraji podle žádného návodu, nemám nikde po ruce seznam npc, která jdou ještě doverbovat a jediné co znám z možné cesty téhle družiny je, že dorazí do nějakého města jménem Arnika (což se předpokládám stane záhy, pokud budu pokračovat).

Před sebou mám papír, na nějž jsem hrdě několik hodin vypisoval, co se která postava bude učit. Cílem bylo postavit partu vyváženou. A jo, tohle je moje představa o RPG. Já postavy a družiny vždy strašně rád plánuji (třebas i pro to Diablo, nicméněž povětšinou s těmi naplánovanými postavami ani nehraji).

V posledku bych pak vše svedl na to, že nemám ten manuál. Kvůli tomu jsem googloval a chvilku trvalo, než jsem našel to, co potřebuji a ne jen obyčejné spoily, jak mám co udělat.
Uživatelský avatar
Hamster
Dabus
Příspěvky: 1815
Registrován: 29.10.2005 1:04

Re: Wizardry 8

Příspěvek od Hamster »

Jab: Kdežeco já moralizuji?? Pouze ti přátelsky radím jak být přijat do herního nebe. :whistle:

Jen jsem si potřeboval rýpnout, jelikož tvá scénka mi přišla trochu ironická, ačkoliv nenadšení z krabicovité grafiky s tebou sdílím (což nic nemění na tom, že pokud ti rozdíl mezi W8 a BaK připadá drobný, je nejpíše čas osvěžit si pamět). Vyloženě z jetí dle návodu tě samozřejmě nepodezírám, protože v takovém případě by tvá družina byla dobrá. :mrgreen:
Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3603
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Jab »

Ajantis píše:Tak to jsem přesvědčen, že bys pokračovat neměl; pokud jsou tohle tvé pocity ještě relativně na začátku, bude to už jen horší. Grafika je fajn. :-P
Dám na tvou radu. Wizardry 8 už jsou zase zpátky v poličce a pravděpodobně už tam zůstanou. Pravděpodobně nejhorší dungeon, co jsem kdy hrál. Katastroficky nudné (zdlouhavé a příliš časté) souboje, strašná (a příšerná a odporná) grafika. Pokud vše vyjde, tak žánr dungeonů již nikdy nebude oživován a zůstane práchnivět ve svém hrobě, který si ze všech herních žánrů zaslouží snad nejvíce. Výjimky by se našly, nicméně Wizardry 8 si jen málo dokázaly vzít z Isharů (spolu třebas s českými Branami Skeldalu prima grafika a u Isharů i velmi slušná prezentace příběhu) či série Realms of Arkania (spolu s Betrayal at Krondor celkem podobný a velmi dobrý systém soubojů).
Když už btw dungeon v "moderním" hávu, tak volte raději Might & Magic VII. Graficky také určitě nenadchne, nicméně jde v posledku o nepoměrně lepší hru.

(Hodnocení bych dal W8 tak maximálně 55%).
Uživatelský avatar
Hupr
Sigilan
Příspěvky: 150
Registrován: 6.8.2006 10:52
Bydliště: Ostrava - Poruba

Re: Wizardry 8

Příspěvek od Hupr »

No prave wizardry jsou jedna z tech her u kterych mam vizualni zpracovani na haku :-D . A naopka zase Brany Skeldalu jsem nehral kvuli grafice :-) . W8 snad ani nema az tolik zaporu kolik si jich zde vylicil ale faktem je ze ty souboje jdou docela casto na nervy. Stryc W8 hral (mozna i dohral) jen za jednu postavu a to za biskupa ale ja bych urcite nemel tolik nervu s tim. No nejspis bych W8 dal neco pres 70 asi kolem 76%.

Timto samozrejme nevyvracim tvuj nazor.
Uživatelský avatar
HiHi789
Sigilan
Příspěvky: 129
Registrován: 13.3.2009 23:27
Bydliště: Nepovím a nepovím.

Re: Wizardry 8

Příspěvek od HiHi789 »

Grafika W8 má pro mě osobně určité kouzlo, které mě chytlo a už nepustilo. A to prosím nejsem žádný starý harcovník.
Co se týče soubojů, mám partu plně přizpůsobenou, aby trvaly co nejkratší dobu. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) HiHi789 dne 8.10.2009 18:45, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Hupr
Sigilan
Příspěvky: 150
Registrován: 6.8.2006 10:52
Bydliště: Ostrava - Poruba

Re: Wizardry 8

Příspěvek od Hupr »

Ja jedu partu s osmi lidmi (Vi a robot sou najmuti). Parta moje: Lord drak, hobit samuraj, hobit (myslim) bard, mook gadgeter, vila (myslim) alchymista a mook psionic a ztim moc problemu nemam :-) . Uz sem ale dlouho nehral a tak sem premyslel ze zase zacnu.
Adolfik
Sigilan
Příspěvky: 166
Registrován: 12.4.2008 13:36

Re: Wizardry 8

Příspěvek od Adolfik »

Jab píše: Odkaz na mod upravující levelování a respawn se válí někde v tomhle tématu na předchozích stránkách.
Tak to jsem asi slepej :think:
Odpovědět

Zpět na „Další RPG hry“