BG1: Josephův prsten

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Skipi
Sigilan
Příspěvky: 5
Registrován: 2.12.2007 0:34

BG1: Josephův prsten

Příspěvek od Skipi »

Ve třetím patře Nashkelských dolů se povaluje hned u vstupu zelený Josephův prsten. Neví některá ze zdejších kapacit komu patří, k čemu slouží a kdo by ho třeba rád viděl za pár zkušeností? V návodech jsem nic nenašel a schválně jsem mluvil s každým v Beregostu a Nashkelu a nic jsem se o tomto prstenu nedozvěděl.
Uživatelský avatar
yenn
Sigil Team
Příspěvky: 3192
Registrován: 24.9.2005 23:13
Bydliště: pod tisíciletým dubem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Skipi: http://gamebanshee.com/baldursgate/loca ... ashkel.php - V domě číslo 11 je žena, která se po Josephovi shání.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3603
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: BG1: Josephův prsten

Příspěvek od Jab »

Dům je tuším zamčený. Jde o heroický výkon, kdy se potenciální vdově vlámeš do dveří s hrdinskou otázkou, zda náhodou nemá nějaký quest. :mrgreen:
Skipi
Sigilan
Příspěvky: 5
Registrován: 2.12.2007 0:34

Re: BG1: Josephův prsten

Příspěvek od Skipi »

Neuhádnete co se mi stalo. :mrgreen:

Tedy krom toho, že jsem si zakoupil (se slzou v oku!) Baldur's Gate Enhanced Edition a těšil se jak budu zas brázdit Mečové pobřeží.
A z jakéhosi, mně neznámého důvodu mi na XPčkách nejede (ani ta jejich nějáká "Beamdogsrágora"). A musel jsem si tedy pracně nainstalovat BG Trilogy.
Ale to sem vlastně vůbec nepatří... :oops: (i když malinkato by to mohl být důvod nezdaru popsaného níže po všech těch "petších" a "fixpakách" :-P )

Pamatuji si, že před těmi čtyřmi léty jsem tento úkol (po nápovědě) splnil. A mám za to, že to byla ta ubohá žena v domku vpravo dole u řeky. Nevím jestli to je tím, že dříve jsem s ní hovořil s mým "fajtr/drujdem", který měl (myslím, že i s pláštěm od toho tlusťocha z druhého patra Feldepostova hostince) značně vyšší charizma, než můj nynější "fajtr/mág". (zkoušel jsem rozhovor i se zachránivším Xanem, který má charizma krásných 16, s prstenem v báglu) Ale nejprve mi řekla něco o tom, že ji nemám rušit protože se musí starat o svou nemocnou matku. (odpověděl jsem jí, že se omlouvám a odcházím... to bylo ještě před picnutím Mulaheye) A teď cintá něco o tom, že truchlí za svého mrtvého manžela. ( ...ať je Mulaheyovi země lehká ;-) )

Otázka zní: je to ta bába? :roll:
Uživatelský avatar
Mecker
Sigilan
Příspěvky: 732
Registrován: 2.5.2006 16:16
Bydliště: Forgotten Realms
Kontaktovat uživatele:

Re: BG1: Josephův prsten

Příspěvek od Mecker »

Skipi: Jsi ve správném domě. A i když jsi jí předtím odešel, stále by tam měla být dialogová možnost, že se tvá skupina chystá do dolů a že se podívá po jeím manželi (měl by ses jí pvně zaptat zda neví něco o dolech, ale tato možnost byla po předchozím rozhovru automaticky přeskočena, asi bug). Je jedno, jestli jsi v dolech už byl, či ne. Podmínkou pro splnění je mít prsten u sebe jinak ji odpovíš, že jsi nic nenašel.
Skipi
Sigilan
Příspěvky: 5
Registrován: 2.12.2007 0:34

Re: BG1: Josephův prsten

Příspěvek od Skipi »

Aha!

Na http://baldursgate.wikia.com jsem našel: " Note: This quest is missable, if you complete the mines before you speak to her, then Joseph's wife will only say to you that she is mourning for her husband's death. "

Zkrátka jsem vedl špatně rozhovor a úkol se mi nezapsal do deníku. :oops:
Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: BG1: Josephův prsten

Příspěvek od PostTrauma »

Přesto lze ještě věci "napravit" přes konzoli nebo GateKeeper (ShadowKeeper). Stačí změnit proměnnou pro tento quest, aby se stal aktivní, pak stačí vyzvednout odměnu. Alternativou může být změnit proměnnou questu v dolech, jako že jsi je ještě nedokončil, ale nesmíš ji zapomenout vrátit zpátky, až si s vdovou promluvíš a ona ti zadá quest s prstenem.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“