Magie, kouzla... vše o nich
- Field Mouse
- Sigilan
Re: Magie, kouzla... vše o nich
Super kouzlo je Aganazzarův žár - dobrý damage nezávisející na úrovni, možnost zasáhnout víc cílů a navíc možnost si ty cíle na rozdíl od fireballu do určité míry vybrat. Tak, jak toto kouzlo bylo v BG2 (a tím pádem hlavně v TuTu) je podle mého nejlepší v poměru cena/výkon, kterému konkuruje snad jen děs.
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
Pak je také skvělé kouzlo Strašidlo, hlavně pro uzemňování nepřátelských kouzelníků.
Mimochodem, co přesně dělá Pronikni štítem?
Mimochodem, co přesně dělá Pronikni štítem?
- Field Mouse
- Sigilan
Jestli je to to kouzlo osmého levelu, tak podle mě zruší kouzelnou ochranu a sníží odolnost na magii a je to skvělá věc.
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
Ještě jednu otázku; před čím přesně chrání Kouzelný štít?
- Field Mouse
- Sigilan
Neboli proti AI prakticky na houby, tohle kouzlo je ve hře hlavně proto, aby s ním mohli machrovat nepřátelé.Manuál k BG2 píše: Sejmi kouzlo, Tajné slovo, Zlom, Zeslab odolnost, Proraž kouzlo, Zpětný rubínový paprsek, Khelbenův obranný šleh, Pronikni štítem
a Kouzelný úder. Pokud je některé z těchto kouzel na čaroděje sesláno, Kouzelný štít útok pohltí, přičemž se však zároveň zruší.
Mno, jediné co já z toho seznamu používám je Zlom. To zruší všechno, co je podstatné.
Zdravim, mám trochu bordel v kouzlech na rušení ochran proti magii, tím myslím kouzla: Tajné slovo, Proraž kouzlo, Zpětný rubínový paprsek, Khelbenův obranný šleh, Pronikni štítem, Kouzelný úder
Neni mi totiž moc jasný v čem se lišej. Některý z nich ovlivňují kouzla jen do osmý úrovně, některý zrušej jedno, jiný jich zrušej víc najednou a některý navíc ještě snižují odolnost k magii, ale jinak mi přijdou stejný. Tak třeba kouzla Tajné slovo a Kouzelný úder - jedno je kouzlo čtvrtý úrovně a druhý je kouzlo devátý úrovně, první je schopný zrušit všechny ochrany až k osmý úrovni a druhý je schopný zrušit uplně všechny ochrany - a vzhledem k tomu, že je jen devět úrovní kouzel, tak to znamená, že Kouzelný úder se od Tajného slova liší pouze tím, že navíc dokáže zrušit i Past na kouzla. To je teda jedinej rozdíl, který mezi těmi kouzly je? Čekal bych, že kouzla 9. úrovně budou o hodně víc silnější než kouzla 4. úrovně. Čili tedy moje otázka, jsou si všechny ty kouzla tak podobný, nebo mi něco uniká?
Neni mi totiž moc jasný v čem se lišej. Některý z nich ovlivňují kouzla jen do osmý úrovně, některý zrušej jedno, jiný jich zrušej víc najednou a některý navíc ještě snižují odolnost k magii, ale jinak mi přijdou stejný. Tak třeba kouzla Tajné slovo a Kouzelný úder - jedno je kouzlo čtvrtý úrovně a druhý je kouzlo devátý úrovně, první je schopný zrušit všechny ochrany až k osmý úrovni a druhý je schopný zrušit uplně všechny ochrany - a vzhledem k tomu, že je jen devět úrovní kouzel, tak to znamená, že Kouzelný úder se od Tajného slova liší pouze tím, že navíc dokáže zrušit i Past na kouzla. To je teda jedinej rozdíl, který mezi těmi kouzly je? Čekal bych, že kouzla 9. úrovně budou o hodně víc silnější než kouzla 4. úrovně. Čili tedy moje otázka, jsou si všechny ty kouzla tak podobný, nebo mi něco uniká?
Jo, takhle to dává už trochu víc smysl. :) Proč jsem se ptal - hraju za zaklínače a jsem asi na nějaký 14. úrovni a dospěl jsem k závěru, že by se mi kouzlo podobnýho typu hodilo, ale za boha si nemůžu vybrat který. No asi si vyberu Zpětný rubínový paprsek...
P.S. chtělo by to teda na zdejších stránkách opravit.
P.S. chtělo by to teda na zdejších stránkách opravit.
- crovax en-vec
- Sigilan
ááá, přesně pro tohle miluju BG! skoro osm stránek prokecaných jen o kouzlech... v BG 2 (hlavně s Tacticsem) je role kouzelníků naprosto klíčová a je to fajn. Mám takový pocit, že novodobá RPG naprosto kašlou na magii a stávají se z nich spíše akční hry... Opravte mě jestli se mýlím, ale byla vám v nějakých novějších RPG (myslím třeba Oblivion, Gothic, Dragon Age) kouzla k něčemu? Například v Dragon Age jsem používal celou hru asi 4! kouzla v boji. V oblivionu byli kouzelníci naprosto směšní, stačilo se vyhnout fireballu, dostat se k nim a pak následoval magičův trapný úprk zatímco se snažil mi ublížit. Chci říct, kde jsou ty doby poctivého kouzlení? kdy se 5 minut připravujete na souboj, dalších 5 minut odstraňujete protivníkovi ochrany a pak 2 hodiny řešíte na fóru, jak ten který souboj dát I rozmanitost kouzel nových RPG je ubohá: fireblast a fireball na čtyři elementální způsoby, ochromení, ochromení okolí, léčivá kouzla a toť zhruba vše. Proto u mě zůstává BG i po těch 10 letech na vrcholu mé TOP 10
Život je hra, která se nedá vyhrát. Na konci téhle mise stejně všichni zařvem...
Vyassaultujem a všechny rozzassaultujem!!! je kompletně napsané!
Vyassaultujem a všechny rozzassaultujem!!! je kompletně napsané!