Oblíbené nápoje
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Příspěvky: 2222
- Registrován: 10.6.2006 18:10
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Sirine - jaké nečekané potěšení Tě po dlouhé době vidět. Říkáš Ovčárna? Ještě to patří armádě? Byl jsem tam jen jednou na přežití a byl opravdu problém přežít. Tedy ty dávky alkoholu.
Jinak co s Tebou bylo? Nějaký zparchantělý virus, kok či jiná ledačina? Nebo jen prostě moc práce? Ahoj.
Tak ateď dostanu od dabusů po hubě za spam.
Jinak co s Tebou bylo? Nějaký zparchantělý virus, kok či jiná ledačina? Nebo jen prostě moc práce? Ahoj.
Tak ateď dostanu od dabusů po hubě za spam.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- sevencreature
- Sigil Team
- Příspěvky: 7394
- Registrován: 26.9.2005 1:24
- Bydliště: Země
- Kontaktovat uživatele:
Losí mléko
- - - - - - - -
- oblíbený nápoj RCAF (Royal Canadian Air Force) - mno taky bych řekl, že pro přežití v zimě vám dodá všechny potřebné živiny Myslím, že Magdalena Dobromila by se zaradovala
Potřebné ingredience:
12 žloutků
Dobrá kanadská whiskey: 1 l
Tmavý rum: 1 l
Kahlua: 0,125 l
Javorový sirup: 0,25 l
Mléko: 1 l
Šlehačka (na šlehání, překvapivě ): 1 l
Cukr: 1 šálek
Postup:
1. Žloutky utřeme dohladka s cukrem.
2. Vmícháme sirup, mléko a alkohol.
3. Necháme 3 hodiny vychladit (nejlépe přes noc v chladničce).
4. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji do směsi.
5. Necháme další hodinu chladit.
6. Na vršek můžeme nastrouhat trošku muškátového oříšku a skořice (volitelné).
7. Podáváme (při podávání udržujeme chlazené - kvůli obsaženým syrovým žloutkům).
Dobrou chuť
- - - - - - - -
- oblíbený nápoj RCAF (Royal Canadian Air Force) - mno taky bych řekl, že pro přežití v zimě vám dodá všechny potřebné živiny Myslím, že Magdalena Dobromila by se zaradovala
Potřebné ingredience:
12 žloutků
Dobrá kanadská whiskey: 1 l
Tmavý rum: 1 l
Kahlua: 0,125 l
Javorový sirup: 0,25 l
Mléko: 1 l
Šlehačka (na šlehání, překvapivě ): 1 l
Cukr: 1 šálek
Postup:
1. Žloutky utřeme dohladka s cukrem.
2. Vmícháme sirup, mléko a alkohol.
3. Necháme 3 hodiny vychladit (nejlépe přes noc v chladničce).
4. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji do směsi.
5. Necháme další hodinu chladit.
6. Na vršek můžeme nastrouhat trošku muškátového oříšku a skořice (volitelné).
7. Podáváme (při podávání udržujeme chlazené - kvůli obsaženým syrovým žloutkům).
Dobrou chuť
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drug.
Variace na play off
Nápad úsměvný, ale výsledky tristní...
Těžko srovnávat vynikající piva - Budvar, Popovice - s průměrnými - Svijany, Radegast a o těch chcankách - Pernštejn, Starorpamen, Hostan, Zubr ani nemluvě..
Nápad úsměvný, ale výsledky tristní...
Těžko srovnávat vynikající piva - Budvar, Popovice - s průměrnými - Svijany, Radegast a o těch chcankách - Pernštejn, Starorpamen, Hostan, Zubr ani nemluvě..
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Osobně mi Popovice jako až taková nirvána nepřijdou. Chutnají tak nějak "uměle sladce." Staropramen není samo o sobě vůbec špatné pivo (řadil bych ho k nadprůměrným). Problém je v tom, že se s ním mnozí výčepní moc nepářou, špatně jej čepují atp. Ale při srovnání lahvových piv vychází celkem dobře. Určitě lépe než gambáč (který je ale zase lepší točený).Vallun píše:Variace na play off
Nápad úsměvný, ale výsledky tristní...
Těžko srovnávat vynikající piva - Budvar, Popovice - s průměrnými - Svijany, Radegast a o těch chcankách - Pernštejn, Starorpamen, Hostan, Zubr ani nemluvě..
- Zakat
- Sigilan
- Příspěvky: 940
- Registrován: 25.6.2006 19:19
- Bydliště: Kavárna u ztracených snů...
- Kontaktovat uživatele:
Vallun: Svijany jsou náhodou vynikající pivo, imho lepší než Popovice.
Jinak jsem na čtvrtfinále playoff zvědavý, favorizuji Liberec, ale nejvíc jsem zvědavý asi na České Budějovice (myslím si že na Slavii rozhodně mají) a mé oblíbené Znojmo, které to bude mít ale proti Pardubicím velmi těžké...
Jinak jsem na čtvrtfinále playoff zvědavý, favorizuji Liberec, ale nejvíc jsem zvědavý asi na České Budějovice (myslím si že na Slavii rozhodně mají) a mé oblíbené Znojmo, které to bude mít ale proti Pardubicím velmi těžké...
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Příspěvky: 2222
- Registrován: 10.6.2006 18:10
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Váš spor o chuti či nechuti piva je zajímavý. Ale chtěl bych se znalostí a zkušeností získanou tím, že jsem pil různá piva od Košic až po Aš, nahlas říci, že nemáte pravdu ani jeden.
Já pil piva, která vy nikdy nebudete, protože ty pivovary už prostě neexistují. A vím jedno - není vyloženě špatné pivo. I ten nejhorší patok -například Zámecké světlé ze Žiliny, mělo své nadšené obdivovatele. I ta nejlepší značková -Budvar, Pilsík, Krušovice či Černá hora nechutnají a nikdy chutnat nebudou hodně lidem.
Tedy závěr - je to o zvyku. Pokud si na pivo zvykneš, bude ti chutnat. Pokud ne, nebude a každý se za svou pravdu budete bít . Pravdu máte oba a přitom nikdo.
Ale pokud bych měl říci co svého času - než jsem přestal úplně pít a stal se naprostým abstinentem - chutnalo mě nejvíce, tak by to byla Krušovická dvanáctka a Černá hora dvanáctka tmavá. Plzně mi nechutnaly nikdy a Budvar jak kdy.
EDIT: Právě jsem vyrobil dokonalý spam. Pokud se ho někdo rozhodne vyzmízíkovat, nebudu se zlobit. Ale nějak jsem si nemohl pomoci.
Já pil piva, která vy nikdy nebudete, protože ty pivovary už prostě neexistují. A vím jedno - není vyloženě špatné pivo. I ten nejhorší patok -například Zámecké světlé ze Žiliny, mělo své nadšené obdivovatele. I ta nejlepší značková -Budvar, Pilsík, Krušovice či Černá hora nechutnají a nikdy chutnat nebudou hodně lidem.
Tedy závěr - je to o zvyku. Pokud si na pivo zvykneš, bude ti chutnat. Pokud ne, nebude a každý se za svou pravdu budete bít . Pravdu máte oba a přitom nikdo.
Ale pokud bych měl říci co svého času - než jsem přestal úplně pít a stal se naprostým abstinentem - chutnalo mě nejvíce, tak by to byla Krušovická dvanáctka a Černá hora dvanáctka tmavá. Plzně mi nechutnaly nikdy a Budvar jak kdy.
EDIT: Právě jsem vyrobil dokonalý spam. Pokud se ho někdo rozhodne vyzmízíkovat, nebudu se zlobit. Ale nějak jsem si nemohl pomoci.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 3.3.2007 23:07, celkem upraveno 1 x.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Krušovický ležák je fajn. Ovšem nikoliv ten běžný (Imperial) ale Jubilejní.Neferit Sr. píše:Ale pokud bych měl říci co svého času - než jsem přestal úplně pít a stal se naprostým abstinentem - chutnalo mě nejvíce, tak by to byla Krušovická dvanáctka a Černá hora dvanáctka tmavá. Plzně mi nechutnali nikdy a Budvar jak kdy.
.
Neferit Sr. : Náhodou, skvelý príspevok. Na výške som mal spolužiaka, ktorý si na strednej v Liptovskom Hrádku navykol na TATRANa ( poriadny humus ). Keď potom šiel v prvom ročníku na výške vo Zvolene pozrieť bývalých spolužiakov do Hrádku, z Tatranu mu octovatel ksicht, bo vtedy už presedlal na Martiner . Takže to na čo si si zvykol pred rokom ti nemusí chutiť dnes, keď už piješ trochu vyššiu "kvalitu"
- Carlos
- Sigilan
- Příspěvky: 1917
- Registrován: 24.2.2007 16:51
- Bydliště: Špína pod špínou
- Kontaktovat uživatele:
Tohle téma nějak zaostává, což je škoda.
Krátký list mých oblíbených nápojů (cenově seřazeno od nejlevnějšího +/-):
1) Čistá voda (opravdu)
2) Citónová matonka
3) Gambrinus 12°, Budvar 12° (točené)
4) Vodka s džusem, rum s colou
5) Ruská žitná
6) Jim Beam, Jack Daniels
V poslední době i krabicové víno (18,-) s olé colou (8,-), ale to snad ani nebudu zařazovat
Krátký list mých oblíbených nápojů (cenově seřazeno od nejlevnějšího +/-):
1) Čistá voda (opravdu)
2) Citónová matonka
3) Gambrinus 12°, Budvar 12° (točené)
4) Vodka s džusem, rum s colou
5) Ruská žitná
6) Jim Beam, Jack Daniels
V poslední době i krabicové víno (18,-) s olé colou (8,-), ale to snad ani nebudu zařazovat
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
"That's what I call rough love."