Potíže se spojením

Navštivte společně s kamarády Baldurovu bránu, Athkatlu, Kuldahar a jiná fantastická místa! Samozřejmě pouze virtuálně.

Moderátor: Razfallow

Odpovědět
Uživatelský avatar
Frosty
Sigilan
Příspěvky: 1726
Registrován: 2.10.2005 17:17
Bydliště: drsný sever:)
Kontaktovat uživatele:

Potíže se spojením

Příspěvek od Frosty » 6.5.2006 21:01

cca 10hodin ztrávených pokusy o zprovoznění MP BGII - a s nulovým výsledkem :-? Nálada na bodu mrazu...
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...

Uživatelský avatar
Frosty
Sigilan
Příspěvky: 1726
Registrován: 2.10.2005 17:17
Bydliště: drsný sever:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty » 7.5.2006 9:15

drake127 píše:Ehm, chce se snažit trochu víc nebo přesně určit, v čem je problém. Takže?

V čem je problém..? V mé neznalosti internetového ne/připojení, firewallů atd. 8-)
Nejprve jsme to zkoušeli s Ajantisem přes Hamachi, dokonce jednou i s vypnutými firewally. Pokusů minimálně 5. (pravda, nezkontrolovali jsme verze hry, takže to možná nešlo kvůli tomu :oops:)... Poté s Tafifem - jen SoA, oba se stejným patchem, oba s veřejnými IP adresami, taktéž v jednu chvíli s vyp. firewallem a výsledek pořád stejný - ''Nelze se připojit ke hře'' :-? Pokusů bylo taky min. 5.
Ale možná to prostě bude jen pomalým připojením. Mám 128kb/s...

EDIT: 2 Trandul: obě hry jsou kompletně bez modů.

2 drake: díky, za info o možné příčině. Zkusím se na to u poskytovatele doptat.
Naposledy upravil(a) Frosty dne 7.5.2006 20:54, celkem upraveno 1 x.
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...

Uživatelský avatar
drake127
Sigil Team
Příspěvky: 2358
Registrován: 24.9.2005 22:28
Bydliště: Jihlava, Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 » 7.5.2006 14:28

Frosty: Pokud máte stejné verze a veřejné IP adresy a všechna komunikace cestuje tak, jak má, pak nemůžete mít problém.
Viděl bych to na nějaký firewall u poskytovatele připojení, který některé porty filtruje.
Rychlostí to nebude - připojit se by šlo (jestli ale pohodlně hrát je už otázka).
Žralok, který štěká, nekouše.

Uživatelský avatar
Razfallow
Dabus
Příspěvky: 1373
Registrován: 24.9.2005 22:54
Bydliště: Sigil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow » 9.5.2006 14:32

Zkoušeli jste kontrolu pomocí "Nástroje pro diagnostiku rozhraní DirectX" (Start-Spustit-dxdiag)?

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]

Uživatelský avatar
Frosty
Sigilan
Příspěvky: 1726
Registrován: 2.10.2005 17:17
Bydliště: drsný sever:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty » 10.5.2006 13:00

2 Razfallow: nezkoušeli. Teď jsem se na to díval a v záložce 'sítě' byly mezi čtyřmi hrami 'Registrované aplikace DirectPlay umožňující přímý vstup' vypsány jak BG tak BGII... To je ono? Či mě v tom okně má zajímat něco úplně jiného..?
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...

Uživatelský avatar
Razfallow
Dabus
Příspěvky: 1373
Registrován: 24.9.2005 22:54
Bydliště: Sigil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow » 10.5.2006 13:13

Pokud tam hra je uvedena, je to v pořádku.
Zkuste "Test rozhraní DirectPlay".

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]

Uživatelský avatar
Frosty
Sigilan
Příspěvky: 1726
Registrován: 2.10.2005 17:17
Bydliště: drsný sever:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty » 10.5.2006 13:24

Razfallow píše:Zkuste "Test rozhraní DirectPlay".

V tom testu - označen má být zprostředkovatel služeb protokolu TCP/IP, do portu TCP/IP mám vypsat svou IP adresu a vytvořit to jako novou relaci..?

2 Razfallow: díky - vyzkoušíme ;-)
Naposledy upravil(a) Frosty dne 10.5.2006 14:01, celkem upraveno 1 x.
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...

Uživatelský avatar
Razfallow
Dabus
Příspěvky: 1373
Registrován: 24.9.2005 22:54
Bydliště: Sigil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow » 10.5.2006 13:40

Server:
- vyplň uživatelské jméno
- vyber Vytvoř novu relaci a nějak ji pojmenuj(ale není to třeba)
- OK

Ostatní
- vyplň uživatelské jméno
- vyber Přidej se k existující relaci
- OK
- zadej IP

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]

Uživatelský avatar
Bhaall
Sigilan
Příspěvky: 547
Registrován: 29.9.2005 1:19
Bydliště: Šedozem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhaall » 2.9.2007 12:29

Já mam taky problém, ale s domácí sítí, máme s bráchem vedle sebe kompíky a vytvořenou domácí sít, ale jdou sdílet jen soubory v žádné hře se nespojíme, nevíte čím to může být?

EDIT: Vyřešeno...
...There is no path too perilous, or hazard too great.
The specter of death does not daunt me...for I am already dead...
Giving birth to this nightmare is my most coveted dream.
I will see them all burn!
As my pain ends...theirs begins.

Odpovědět

Zpět na „Multiplayer a Gaming“