Age of Empires 2

Navštivte společně s kamarády Baldurovu bránu, Athkatlu, Kuldahar a jiná fantastická místa! Samozřejmě pouze virtuálně.

Moderátor: Razfallow

Odpovědět
Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš
Kontaktovat uživatele:

Age of Empires 2

Příspěvek od Vallun » 8.7.2008 21:27

Nevíte někdo náhodou, jak hrát tuto hru online?:)

díky za rady:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."

Uživatelský avatar
yenn
Sigil Team
Příspěvky: 3180
Registrován: 24.9.2005 23:13
Bydliště: pod tisíciletým dubem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn » 8.7.2008 22:48

V manuálu se to nepíše? ;-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]

Uživatelský avatar
Ajantis
Sigil Team
Příspěvky: 5040
Registrován: 28.9.2005 22:38
Bydliště: die beschattete Berge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis » 8.7.2008 23:01

yenn píše:V manuálu se to nepíše? ;-)
Díky téhle otázce jsem zjistil, že cena AoE2 konečně pořádně klesla a já si ji po letech a stovkách s ní strávených hodin konečně koupím. :-D

Uživatelský avatar
MCZ
Sigil Team
Příspěvky: 3926
Registrován: 25.9.2005 1:01
Bydliště: prázdná plechovka od barvy (černé)
Kontaktovat uživatele:

Re: Age of Empires 2

Příspěvek od MCZ » 8.7.2008 23:13

Vallun: myslíš technicky (jak vytvořit hru) nebo hráčsky?
Technicky to každopádně není problém přes Hamachi (vytvoří se hra jako na lokální síti).

Ajantis: také ji mám v restech ;-). Ale ještě se rozhoduji, jakou edici... A trochu mě odrazuje to rozlišení; u FPS se to dá překousnout, ale u strategií...

Uživatelský avatar
Ajantis
Sigil Team
Příspěvky: 5040
Registrován: 28.9.2005 22:38
Bydliště: die beschattete Berge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis » 8.7.2008 23:31

MCZ píše:Ale ještě se rozhoduji, jakou edici...
Já koupil rovnou Age of Empires COLLECTORS - obsahuje AoE1 Gold i AoE2 Gold. Ne že bych měl v plánu hrát AoE1, ale vyjde to levněji než samotná AoE2 Gold. :anxious:

A rozlišení... Víš, jak je to u mě. :-D

Uživatelský avatar
MCZ
Sigil Team
Příspěvky: 3926
Registrován: 25.9.2005 1:01
Bydliště: prázdná plechovka od barvy (černé)
Kontaktovat uživatele:

Re: Age of Empires 2

Příspěvek od MCZ » 9.7.2008 0:06

Taky jsem se díval, ale tak nějak mě odradil nosič (DVD; pokud vím, tak v půvdní AoE - alespoň 2 - byla hudba v audio CD formátu, tak mám obavy, aby to tu nebylo nějak "ořezané", i když to snad ne) a taky ta krabice... Jestli mi ty současně objednané hry z Amazonu dorazí v pořádku, tak bych někdy příště bral toto.

Uživatelský avatar
yenn
Sigil Team
Příspěvky: 3180
Registrován: 24.9.2005 23:13
Bydliště: pod tisíciletým dubem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn » 9.7.2008 0:07

Fuj, to je odporná krabice! (nějak se musím utěšit, když jsem tutéž edici (v hezčím balení) kdysi kupoval 7x dráž :-) )

Edit: K čertu! Je to přesně ta z Amazonu!
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]

Uživatelský avatar
MCZ
Sigil Team
Příspěvky: 3926
Registrován: 25.9.2005 1:01
Bydliště: prázdná plechovka od barvy (černé)
Kontaktovat uživatele:

Re: Age of Empires 2

Příspěvek od MCZ » 9.7.2008 0:25

yenn: jak je ta krabice asi velká? A co samotné provedení edice, stojí to za to (třeba způsob instalace a tyhle technické záležitosti)?

Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš
Kontaktovat uživatele:

Re: Age of Empires 2

Příspěvek od Vallun » 9.7.2008 7:12

Já myslím, jak jí vůbec rozchodit:) Taktické rady nepotřebuji, enb stejně vím, že budu dostávat na zadek:)

Hamachi jsem zkoušel, ale se svými skromnými znalostmi neuspěl:(
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."

Uživatelský avatar
yenn
Sigil Team
Příspěvky: 3180
Registrován: 24.9.2005 23:13
Bydliště: pod tisíciletým dubem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn » 9.7.2008 10:09

MCZ: Krabice má rozměry 32x24x5 cm, jsou v ní dva tlusté manuály (oboustranné; z jedné strany manuál k původní hře, z druhé strany k datadisku), dvě referenční karty (seznam civilizací a jejich bonusů, vývojový strom atd.) a celkem 4 CD: 1. AoE + datadisk, 2. AoE2, 3. AoE2 datadisk, 4. soundtrack (herní CD mají docela hezký potisk). Řekl bych, že instalace probíhá stejně jako u samostatně prodávaných verzí.
Naposledy upravil(a) yenn dne 9.7.2008 11:47, celkem upraveno 1 x.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]

Uživatelský avatar
MCZ
Sigil Team
Příspěvky: 3926
Registrován: 25.9.2005 1:01
Bydliště: prázdná plechovka od barvy (černé)
Kontaktovat uživatele:

Re: Age of Empires 2

Příspěvek od MCZ » 9.7.2008 11:35

Vallun: kde jste se zasekli? Navázali jste přes Hamachi spojení?

yenn: dík za info; vypadá to, že tahle edice fakt stojí za to.

Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš
Kontaktovat uživatele:

Re: Age of Empires 2

Příspěvek od Vallun » 9.7.2008 12:16

MCZ - jojo, spojení řpes hamachi šlo snadno, ale pak dál už to nereagovalo, repsketive...nevím, jak to udělat správně...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."

Uživatelský avatar
MCZ
Sigil Team
Příspěvky: 3926
Registrován: 25.9.2005 1:01
Bydliště: prázdná plechovka od barvy (černé)
Kontaktovat uživatele:

Re: Age of Empires 2

Příspěvek od MCZ » 9.7.2008 15:23

Co si pamatuji, pak ideálně ten, kdo vytvořil síť na Hamachi (zpravidla by to měl být ten, co má rychlejší/stabilnější připojení), vytvoří i hru v AoE (ovšem jako LAN - hru na lokální síti), přičemž ten druhý ji ve své hře najde; tuším tak, že v menu vybere přidání se k MP hře a zadá IP adresu tvůrce hry - ovšem nikoli jeho skutečnou IP, ale tu adresu, kterou mu přidělilo Hamachi (měl by ji vidět v okně programu u jména či případně infa toho uživatele).

Sorry, víc už asi neporadím, protože si to moc přesně nepamatuji.

Odpovědět

Zpět na „Multiplayer a Gaming“