BG Trilogy

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Uživatelský avatar
Landor
Šifrovač
Příspěvky: 554
Registrován: 27.9.2005 10:38
Bydliště: Astral Plane

BG Trilogy

Příspěvek od Landor » 21.7.2006 20:05

Uhm, tak mě jen napadlo, zdá se, že se tady v poslední době hodně TUTUje. :-)
BG Trilogy zdá se, že nikdo nehraje, tak mě napadlo, proč dáváte přednost TUtu?
Mě přijde, že hrát BG1 a 2 zároveň je lepší varianta, než to pak přeinstalovávat...
Já to hraji zatím jen velmi krátce, ale na žádné bugy jsem zatím nenarazil..
Máte někdo taky nějaké zkušenosti s tímto modem, nebo jsem v tomto směru osamělá duše? :o)

Uživatelský avatar
drake127
Sigil Team
Příspěvky: 2358
Registrován: 24.9.2005 22:28
Bydliště: Jihlava, Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 » 22.7.2006 14:30

Zkušenosti žádné, ale odrazují mě technické problémy, které mohou vzniknout spojením dvou už tak dost velkých her. Zkrátka engine s tím nepočítal a proto to nemusí být stoprocentně stabilní, nahrávací časy dlouhé a nevidím žádnou výhodu oproti BG1Tutu.
Žralok, který štěká, nekouše.

Uživatelský avatar
Landor
Šifrovač
Příspěvky: 554
Registrován: 27.9.2005 10:38
Bydliště: Astral Plane

Příspěvek od Landor » 22.7.2006 15:40

Ok, nahrávání mi zatím dlouhé nikterak nepřišlo a stím enginem uvidíme. Jak jsem říkal, já výhodu vidím v tom, že si ve hře přímo vyberu, co budu hrát bg1 či 2, nebo dokonce přímo přejít z 1čky do 2jky, jako by to byla 1 hra. 8-)
Což tutu myslímže nenabízí...

Ještě by to tak chtělo zvlášť gui a mapu pro 1čku.

Uvídíme, jak to pošlape, pokud tam přihodím pár modíků.
Pokud narazím na nějaký bug, zajímavost, či negativní zkušenost, tak to sem postnu.

Uživatelský avatar
Resurrection
Sigilan
Příspěvky: 38
Registrován: 2.10.2005 11:38
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Resurrection » 24.7.2007 9:41

Ja to hraju pokazdy kdyz hraju BG a je to naprosto perfektni. Vsechno slape jako v samostatny dvojce, snizeni vykonu kvuli velikosti nepozoruji...

BGT proste vezme tvoji instalaci BG1+TotSC a inkorporuje ji do BG2+ToB. Vznikne jedna hra BGT, kdy zacinas v Candlekeepu pred hospodou a hrajes zcela neprerusene az do zabiti Melissan.


<SPOILER>
.
.
.
Prechod mezi BG1 a BG2 je docela zajimavej pribehove. Funguje to ale tak, ze po zabiti Sarevoka a skonceni outra si v Bhaalove chramu, takze tam odsud musis odejit po svejch (samozrejme s partou). Pak muzes delat co chces, dokoncit vsechny questy, udelat vsechno v datadisku (ostrov, Durlagovu vez atd.) nebo se jen tak poflakovat. Az te to prestane bavit, zajdes za vevodou Beltem (nebo vevodkyni nebo obema, podle toho kdo prezil :-) a ten ti rekne, ze v BG uz jsi tak trochu nepohodlny. Da ti proto misi, donest zpravu do Amnu a narovnat vzajemne vztahy. Vydas se na cestu (zatmavne obrazovka). Odtmavne se a jste v Cloudpeak mountains, kde vas prepadli Shadow Thieves a zabili Dynaheir. Vede je Mae'Var (! :-) a naridi odtahnout pryc, cimz sekvence konci... no a pak se probudis v cele na zacatku BG2.
.
.
.
</SPOILER>

Nemodifikovany BGT-weidu (pouziva nekdo jeste stary BGT?!) do tehle sekvence vzdy da tyto postavy nezavisle na parte: JAHEIRA, KHALID, IMOEN, MINSC, DYNAHEIR. Uz tady jednou probehla diskuze o "idealni" parte a tohle je vyvojari zamyslena "idealni" parta z jednicky, jak lze odvodit ze dvojky. Lze vsak snadno pridat moznost importovat vsechny NPC, takze koho mas v parte na konci jednicky, ten bude s tebou v lochu na zacatku dvojky...

Ja osobne to hraju s hromadou dalsich modu a tweaku a rovnez nepozoruju zadny problemy. Na bugy jsem taky nenarazil, jelikoz soucasna verze 1.4 uz v podstate zadne neobsahuje.

Za sebe muzu jedine doporucit a doufam ze muj obsahly report nekomu pomuze se rozhodnout :D A zde je link na forum:

http://forums.spellholdstudios.net/index.php?showforum=261
Secrets are power.

Uživatelský avatar
Landor
Šifrovač
Příspěvky: 554
Registrován: 27.9.2005 10:38
Bydliště: Astral Plane

Příspěvek od Landor » 24.7.2007 10:01

Resurrection: Vida, přeci se někdo další našel. ad Spoiler, to zní slibně (Já měl za to, že partu má přepadnout Jon??), škoda že jsem zatím nenašel sílu 1čku dohrát. Nějak mě moc to nechytlo (a byly tu po ruce lepší věci - vžum). Jinak nějaké problémy jsem taky nepozoroval + mody do 2ky mi zatím taky šlapali. Pochopitelně Weidu verze, do neweidu verze bych asi nešel. Kalach: Nicméně, spoustě lidí funguje TUTU taky, takže si musíš vybrat co ti vyhovuje víc.

Uživatelský avatar
Kalach
Sigilan
Příspěvky: 191
Registrován: 30.1.2007 14:42

Příspěvek od Kalach » 24.7.2007 10:38

Osobne si myslim ze praktickejsie by bolo BGT ked sa tak vsetko postupne da hrat... Tutu sa zas musi odinstalovavat ked cem ist do bgII to je ta nevyhoda..Ale v tutu som uz v tri stvrtine hry tak to uz aj dohram ale potom rozhodne vyskusam BGT ;-)

Uživatelský avatar
Landor
Šifrovač
Příspěvky: 554
Registrován: 27.9.2005 10:38
Bydliště: Astral Plane

Příspěvek od Landor » 24.7.2007 10:54

Kalach: Tak v tom případě není moc co řešit. Ad případné BGT problémy co si matně vybavuju: problém mě ještě napadá s češtinou do bg1, teda mě se ji tam nakonec podařilo napasovat nějakým fíglem (ale myslím že tam nefunguje celá(?) + je tam textů co si přidává mod sám), ale klasickým způsobem ji tam nedostaneš - někoho by to mohlo odradit. No 1čka má také své hezké GUI, co vím tak v TUTU je, ale sem se mi ho nepodařilo napasovat. Pak tam byl ještě nějaký menší problémek se startovními xp a mapou, ale už nevím o co přesně šlo, další záludnosti myslím už nebyly.

Uživatelský avatar
Resurrection
Sigilan
Příspěvky: 38
Registrován: 2.10.2005 11:38
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Resurrection » 24.7.2007 13:42

Mapa i xp jsou uz ve verzi 1.4 vyreseny. Ve verzi 1.5 se doresujou takovy veci jakoze "Character will no lonher get another quarterstaff on start game if she already has one." apod. A pak bude asi volba snizit XP odmeny, aby clovek neziskal vysoky levely strasne brzo... ono ale tech expu neni zas o tolik vic, radove jsi o 1-2 levely vis po projeti BG1 s BGT nez samotny... kazdopadne se na to da pouzit uz ted tweak z pocketplane.

Cestina funguje jednoduse tak, ze nainstalujes cestinu do jednicky i do dvojky a pak to teprve konvertis. Jediny problem je prave v tom co rika Landor ze do BG1 casti jsou BGTeckem pridany nejake texty, ktere tam puvodne nejsou a tedy nejsou ani prelozeny a to napriklad nazvy zapisu v deniku. Jinak to s cestinou funguje dobre, ja ji sice nepouzivam, ale videl jsem to slapat s ni bez problemu.

<SPOILER>
.
.
.
Ad prepadeni: To je prave ten vtip. Jon nejrpve spolupracoval s Shadowthieves, kdy oni pro nej prave chytili charname a jeho bandu. Z toho prepadeni jsou mimo jine ty veci, ktere ti po splneni questu da Aran jako ze jsou tvoje (ring of protection +2 a jeste neco), kde je asi sebral? :-) Pak se ale objevila ve meste Bodhi a zacala unaset zlodeje jednak pro svoji potravu a jednak na experimenty Jonovi. No a kdyz se to Shadowthieves domakli, tak zautocili na Jonovu pevnost a zbytek uz zname ze :D
.
.
.
</SPOILER>
Secrets are power.

Uživatelský avatar
Kalach
Sigilan
Příspěvky: 191
Registrován: 30.1.2007 14:42

Příspěvek od Kalach » 24.7.2007 14:28

To Resurrection: Mas pravdu s tymi expi aj mne sa stalo ze som bol v tutu (aj som) vyssi level nez ma byt... A nechapal som preco tak skoro... Ale cistil som zase pravidelne kazducku oblast a hram to podle pravidiel... A ak BGT nejde dobre cestina tak to je pre mna vacsi problem. :cry:

Uživatelský avatar
Resurrection
Sigilan
Příspěvky: 38
Registrován: 2.10.2005 11:38
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Resurrection » 24.7.2007 19:03

Kalach píše:To Resurrection: Mas pravdu s tymi expi aj mne sa stalo ze som bol v tutu (aj som) vyssi level nez ma byt... A nechapal som preco tak skoro... Ale cistil som zase pravidelne kazducku oblast a hram to podle pravidiel... A ak BGT nejde dobre cestina tak to je pre mna vacsi problem. :cry:

No ne, cestina tam jde bez problemu! Akorat texty, ktery v jednicce normalne nejsou jako nazvy zapisu v deniku proste cesky pochopitelne nebudou... ale tech je absolutni minimum, drtiva vetsina vseho je v cestine kdyz si tu cestinu predtim nainstalujes :-)
Secrets are power.

Uživatelský avatar
vavr
Sigilan
Příspěvky: 26
Registrován: 30.10.2006 9:54
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vavr » 26.7.2007 11:36

Tak jsem si ted dostahoval BGT a nejaky to mody k tomu... Jsem teda dost zvedavy, protoze s TuTu jsem nebyl vubec spokojeny... Nebavilo by me to porad instalovat a zase odinstalovat (Kdyby jen Tutu, ale oba BG :roll: ) NO WAY!!! Hned jak prijdu domu, tak jdu na to (jen nevim kdy se dostavim domu :-P Pak dam vedet jak to dopadlo a jestli je to lepsi, stejne nebo dokonce horsi nez TuTu.... :twisted:
8-)

Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3594
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab » 26.7.2007 11:54

Já bych zase BG 1 bez Tutu už nehrál. Či lépe řečeno bez EasyTuTu.

Uživatelský avatar
Resurrection
Sigilan
Příspěvky: 38
Registrován: 2.10.2005 11:38
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Resurrection » 26.7.2007 16:19

vavr píše:Tak jsem si ted dostahoval BGT a nejaky to mody k tomu... Jsem teda dost zvedavy, protoze s TuTu jsem nebyl vubec spokojeny... Nebavilo by me to porad instalovat a zase odinstalovat (Kdyby jen Tutu, ale oba BG :roll: ) NO WAY!!! Hned jak prijdu domu, tak jdu na to (jen nevim kdy se dostavim domu :-P Pak dam vedet jak to dopadlo a jestli je to lepsi, stejne nebo dokonce horsi nez TuTu.... :twisted:

Jedna velmi dobra rada: PRECTI SI README!!! BGT je sice weidu, ale melo by se instalovat na CISTY instalace s ofic. patchema jako prvni, pak teprve vsechno ostatni uz v libovolnym poradi... uz nejednou sem na neco zapomel (hlavne v drivejsich verzich) a byl nucen preinstalovavat dvojku. Jednicka zustava tak jak je, takze tu preinstalovavat nemusis (muzes ji pak ale odinstalovat). No stejne jenom papouskuju to readme, takze znovu: PRECTI SI README :-)))
Secrets are power.

Uživatelský avatar
vavr
Sigilan
Příspěvky: 26
Registrován: 30.10.2006 9:54
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vavr » 27.7.2007 8:00

OKa, diky moc... Takze to mam nainstalovat jako tutu, proste jen na BG a BG2 a pak tam muzu nahazet vsechy ty mody, jo? 8-)
8-)

Uživatelský avatar
Resurrection
Sigilan
Příspěvky: 38
Registrován: 2.10.2005 11:38
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Resurrection » 27.7.2007 8:20

vavr píše:OKa, diky moc... Takze to mam nainstalovat jako tutu, proste jen na BG a BG2 a pak tam muzu nahazet vsechy ty mody, jo? 8-)

Yep :-) Vsechny mody ale do adresare BG2, jelikoz z BG1 to bere akorat resourci a vsechno je pak v adresari s BG2. Ascension udelal i takovy veci jako UnfinishedBusiness pro BGT apod. List kompatiblinich modu je taky v readme.
Secrets are power.

Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“