BG Trilogy

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Uživatelský avatar
Carlos
Sigilan
Příspěvky: 1917
Registrován: 24.2.2007 16:51
Bydliště: Špína pod špínou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos » 5.4.2010 12:34

Rozehrál jsem BG:T a tudíž všechny své dotazy napíšu sem.

1) Potřeboval bych, aby mi někdo poslal anglický dialog.tlk na adresu strnad.karel@centrum.cz - opravdu to nechci hrát čengliš stylem (přidávám si i NPC mody, jež nejsou v cz)
2) Vyplatí se trénovat Imoen (plánuji jí časem ze zloděje dualnout na mága) i s kyjem? Mám plán, že by uměla prak, kyj a krátký luk.

(Ještě doplním pravděpodobně další dotazy, když mi tedy někdo pošle anglický dialog.tlk)
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."

Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: BG Trilogy

Příspěvek od PostTrauma » 5.4.2010 12:56

Carlos: Na.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.

Uživatelský avatar
Carlos
Sigilan
Příspěvky: 1917
Registrován: 24.2.2007 16:51
Bydliště: Špína pod špínou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos » 5.4.2010 16:38

Pán je mistr! Díky :-)
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."

Uživatelský avatar
vavr
Sigilan
Příspěvky: 26
Registrován: 30.10.2006 9:54
Kontaktovat uživatele:

Re: BG Trilogy

Příspěvek od vavr » 5.4.2010 18:31

Tak jsem se snazil nejak prijit na kloub tomu BiG World, ale bohuzel jsem nejak mimo. Stahl jsem si i instalator, ale nebyl jsem schopny to nijak nainstalovat :-|
Muze mi pls nekdo poradit jak na to? Vadi tomu, ze slozka se opravdu nejmenuje BG2 - SoA, ale trosku jinak?
A hned po spusteni to chce nejaky script, ktery mam vybrat? Ja vybral BiG World Setup, ale vzdy se mi to po nejake dobe vypne, kdyz dam v jedne fazi continue.
A jak to je s temy mody? Ty si musim asi stahnout uz sam, ze? Nebo to za me stahne on sam a ja si pak vyberu co tam chci? Cetl jsem i ten .pdf file, ale moc chytry jsem z toho nebyl.
Diky moc vsem za nejake rady, protoze jsem si chtel zahrat BGT po strasne dlouhe dobe a ted jsem z toho uplne zoufaly, ze s tim mam takove problemy :evil:
8-)

Confusius
Sigilan
Příspěvky: 10
Registrován: 13.2.2010 12:38

Re: BG Trilogy

Příspěvek od Confusius » 7.4.2010 19:27

vavr: Noo, ja tu mam BW nainstalovane, ale byla to docela fuska a taktez jsem z toho nejprve nebyl prilis moudry. Presny postup ted dohromady nedam, ale mas-li zajem, mohu se na to o vikendu mrknout a pokusit se potom podrobneji zreferovat. Ted snad jen par rad:
- slozka se MUSI jmenovat BGII - SoA
- soubor Big_World_Setup.exe zkopiruj a spust ho v adresari BGII - SoA
- pote musis spustit Big_World_Setup.vbs (v nem si nakonfigurujes "parametry" instalace a pak uz by snad vse melo jit automaticky)
- mody je IMHO lepsi stahnout manualne do adresare: BiG World Downloads - v pozdejsi fazi instalace si instalator overi jake mody jsou pritomny, jestli je to aktualni verze a pripadne si najde a stahne presne to co potrebuje - prijde mi lepsi delat to manualne, protoze mam pomale a neprilis stabilni pripojeni a jeste mene stabilni PC :) a nechtel jsem, aby mi pri stahovani nekolikaset Mb modu spadla a zrusila se instalace - nicmene nekolik modu (2 nebo 3), ktere jsem mel stazene, to nejak zahadne nevidelo a stahlo si je to znovu, ale to byla jen drobnost..
- jeste drobnost - je dobre si o vsech modech, ktere chces instalovat, zjistit co mozna nejvice informaci a predejit tak osklivym prekvapenim v podobe nevybalancovane hry - to byl duvod, proc jsem BW musel reinstalovat - a i ted napodruhe mam ve hre jednoho dva obchodniku, ktere bojkotuji, protoze maji overpowered itemy...

Uživatelský avatar
vavr
Sigilan
Příspěvky: 26
Registrován: 30.10.2006 9:54
Kontaktovat uživatele:

Re: BG Trilogy

Příspěvek od vavr » 7.4.2010 21:22

Confusius: Díky moc, zkusím to podle tvého návodu, bohužel teď nemám vůbec čas, takže to zkusím až později. Jestli se mi to nějak podaří (v což doufám), tak budu jen rád, protože teď jsem si nainstaloval BGT a sotva jsem vlezl do hry, tak mi to spadlo :(
Ale zvláštní bylo, že až, když jsem to rozjel napodruhé :shock:
Samozřejmě to může být i tím množstvím modu, které mám :D Asi bych to možná měl trochu zredukovat a pročíst si tady sekci o nich :)
8-)

Adam
Sigilan
Příspěvky: 1
Registrován: 9.12.2010 11:11

Re: BG Trilogy

Příspěvek od Adam » 9.12.2010 11:37

Potreboval bych poradit s prechodem z BG1 do BG2 i se vsema postavama(Minsc, Imoen, Xan, Coran, Kivan). Mam nainstaloveny BGT, dohral jsem v nem bg1 i s ToSC a presel do BG2 SoA, ale do vezeni se mnou se nedostala moje druzina, ale nasel jsem tu klasickou partu (Minsc, Jaheira a Imoen). Docetl jsem se tu, ze tuto chybu lze jednoduse odstranit, ale bohuzel netusim jak.
Takze jsem zkusil nahradni reseni. Dve chybejici postavy jsem ziskal zpet pomoci nainstalovani modu pro Xana a Kivana, takze mi z puvodni party chybi uz jen Coran. Toho jsem si zkousel pridat do hry pres cluaconsoli(v savu je, coz jsem se dozvedel diky shadow keeperovi a jeho funkci edit out of party characters), bohuzel ale nevim jak ho ted pribrat do party, kdyz s nim nejde navazat rozhovor.

Edited: Zjistil jsem jak pridat Corana do party(ctrl+Q), takze nahradni reseni mam kompletni a muzu jit hrat :-)

Kimeria
Sigilan
Příspěvky: 18
Registrován: 13.3.2011 14:53

Re: BG Trilogy

Příspěvek od Kimeria » 18.5.2012 18:37

Hoj chtěl bych si zahrát nějake mody k BGT na BAldurs gate 1 i baldurs gate 2 v češtině mohl by mně někdo poradit keré jsou v češtině

Chooze
Sigilan
Příspěvky: 3
Registrován: 8.5.2013 22:19

Re: BG Trilogy

Příspěvek od Chooze » 11.5.2013 15:37

Zdarec, po 10 letech sem se konečně odhodlal k prvnímu dohrání BG1, po několika dnech instalace všech ruznejch tutu konverzi sem nainstaloval BGT.

K základním BG hrám s datadisky a nejvyssimi patchi sem přidal češtinu, poté nainstaloval nejnovější BGT verze 1.18. Všecko funguje snad na jedničku, nemám zelenou vodu a quest log i deník fungujou skvěle. (Doufám že jsem postupoval správně a taky doufám, že sem tam neměl nahrávat nějakej další fix, jako baldurash atd...)
+ jsem k tomu přihodil nějaky změny z BG2Tweaks (v11) a WideScreen Mod (v3.05)

Problém mám akorát se spawnem potvor ve venkovních lokacích. Podle http://www.gamebanshee.com/baldursgate/ ... ar3800.php bych měl u písmenka H potkat skupinu (1-N) orků, u písmenka W potkat skupinu (1-N) Vlků...
Jenže místo toho potkám skupinu (1-N) náhodnejch potvor (1x Ork, 1x Vlk, 1x Xvart...). Tam kde mám potkat Bandity, potkám 1x Banditu a 1x Goblina, vlci pobíhají po lese ve smečkách s Xvarty a Gobliny atd.

Docela to kazí zážitek ze hry.

Neznáte někdo nějakej dobrej mód co by upravil spawny potvor v exterierech tak jak to bylo v BG1. (Když mě má napadnout směčka vlků, tak ať jsou v ní jen samí vlci, klidně různě silní a s jinak barevnym kožichem ale ať se proboha nepaktují s orky, bandity, xvarty, děsovci, undeady, kobolty a skřety) :D

PS: Doufam, že to tady ještě někdo čte.

Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: BG Trilogy

Příspěvek od PostTrauma » 12.5.2013 22:24

Občas to tu někdo čte a pokud se nepletu, tak spawny upravuje některý z modů, které asi máš nainstalované - buď je to součást nějakých BGT Tweaks nebo je to přímo součást BG2Tweaks. Ale každopádně to dělá nějaký větší mod. Zkus pohledat.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.

Uživatelský avatar
Mecker
Sigilan
Příspěvky: 730
Registrován: 2.5.2006 16:16
Bydliště: Forgotten Realms
Kontaktovat uživatele:

Re: BG Trilogy

Příspěvek od Mecker » 13.5.2013 11:11

Úpravu spawnů upravuje Baldur's Gate Trilogy Tweak Pack (BGTTweak), ale to by se mělo dát někde nastavit/změnit. Bohužel nevím kde.
http://readme.spellholdstudios.net/BGTTweakReadme.htm (bod 11)

Opravu spawnů by ale měl zajistit: http://www.shsforums.net/topic/39639-re ... rsion-111/ (Pokud tedy už není v BGTTweak obasažen a ty spawny nezměnil on sám :D )

Ale stejně to píšeš špatně. V AR3800 nemají být orci ani vlci, jen skuruti a divousové. To že jsou různé potvory spolu není nic nového. V BG bez módů je tomu občas taky tak (převážně při přepadech).

Chooze
Sigilan
Příspěvky: 3
Registrován: 8.5.2013 22:19

Re: BG Trilogy

Příspěvek od Chooze » 13.5.2013 16:18

Skurut neni ork/skřet? :D Nevěděl sem kteryho "skřeta" mam vybrat jako nepřátelskou rasu pro Hraničaře...anglicky Hobgoblin. Asi sem moc naočkovanej z jinejch fantasy (LOTR, WOW) ve kterejch orci, skřeti, skuruti a trollove vypadaj uplně jinak.

K tematu: (díky za rady)
1) BGT SPAWN 1.11 - nejspíš to bude kvuli tomuhle addonu, kterej je asi už implementovanej do nejvyšší verze BGT, když sem ho nainstaloval, spawny se nezměnily...
2 BGT TWEAKS - Nainstaloval sem Opravu č.11: Altered spawns (TuTu-style levelled spawns: Random monsters appear depending on the level of the player. This component is similar to the spawns used by TuTu v6 beta (permission from Ghreyfain)
- Už se mi nespawnujou namíchany grupy nepřátel, vždycky 4x vlk nebo 4x Ork nebo 4x Goblin ... sice nvm jestli se těm potvorám zvyšuje level v závislosti na mym levlu a počtu lidi ve skupině ale rozhodně mam lepsi požitek ze hry
- Tutu spawn style se snaži +- kopírovat puvodní spawny z BG1, v lokaci AR5000 sem opravdu potkal skupiny Kostlivcu, Psů, Gnolů a občas i nějakýho Kobolda = paráda
- Po odpočinku v lokaci se občas nějaky příšery respawnují (bacha na to)
- Nevim jeslti tutu spawn nepřidává i nějaká náhodná setkání a nebo jeslti to nebylo už v původní hře (na 2 lvl cestou do Beregostu, přepad od 15 banditů s luky .... žádná šance) :D

Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: BG Trilogy

Příspěvek od PostTrauma » 14.5.2013 12:04

V původní hře byly přepady odpovídající lokaci a možná i úrovni, takže tohle nehrozilo. A tohle bude nejspíš bug.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.

Chooze
Sigilan
Příspěvky: 3
Registrován: 8.5.2013 22:19

Re: BG Trilogy

Příspěvek od Chooze » 18.5.2013 2:52

Jen takovej dotaz: Kam odejdou všecky postavy, které vykopnu z družiny (v BG1)?

V BG2 vždycky odešly do hospody v chudinský čtvrti a tam čekaly, jeslti si pro ně nahodou zas nepřijdu. V BG1 mám jaksi příliš vysokou reputaci, neutrálním postavám (Xan) se to moc nezamlouvá. Pokud si místo něj vezmu do skupiny Dynaheir, odejde někam dopryč a nvm kde ho pak mám hledat. Prolezl sem hospody v několika městech a nikde se tam nepoflakoval. Pokud sem ho z grupy vykopnul s průměrnou reputací, normalně zůstal stát na místě a čekal až se vrátim.

Uživatelský avatar
P0dbi
Sigilan
Příspěvky: 25
Registrován: 27.7.2012 10:25
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: BG Trilogy

Příspěvek od P0dbi » 19.5.2013 7:43

V BG1 u některých postav, což bude také případ Xana, jejich vyhození znamená, že zmizí bohužel nadobro, nebo zůstanou stát na místě, na kterém byly z družiny vyhozeny.
Every hamster has his day.

Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“