Export postavy a předmětů z BG1 do BG2

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Uživatelský avatar
ANDREWczcr
Sigilan
Příspěvky: 14
Registrován: 4.12.2007 1:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ANDREWczcr » 6.12.2007 5:50

Zdravím.

Chtěl jsem se vás optat jak to je řešený s tím když si exportuji postavu z BG 1 do BG 2 a jejíma vlastnostma?Např. v BG1 jsou jen velké meče a v BG 2 velké a obouruční atd ... ( pokud si to dobře pamatuju a neplete se mě všechno dohromady IWD a BG)

BG 1 jsem kdysi dohrál bez datáče... Potom když jsem si sehnal BG2 jsem začal s novou postavou tudíž nevím jak to mají vyřešený.

Teď jsem si opatřil datadisk k BG1 a rozhodl se že si zahraju celou ságu s 1 postavou proto se ptám. Dík za případné a věcné odpovědi.

Uživatelský avatar
Razfallow
Dabus
Příspěvky: 1373
Registrován: 24.9.2005 22:54
Bydliště: Sigil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow » 6.12.2007 7:40

Po importu postavy z BG1 ti dá hra možnost zbraňové dovednosti znova rozdělit, a pokud je to mág/bard, dostaneš na výběr kouzla (ta z BG1 se smažou), s kterými začneš.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]

javoxy

otazka k importu postavy z BG1 do BG2

Příspěvek od javoxy » 7.3.2008 20:00

Kedze v BG1 nie su specialne kity ako v BG2, tak sa chcem spytat, ci ked budem hrat BG1 napriklad za barda, tak ci si pri importovani do BG2 budem moct zvolit specialny kit k tej importovanej postave, alebo ci budem musiet hrat s obycajnym bardom?

Geralt
Šifrovač
Příspěvky: 810
Registrován: 9.2.2006 20:55
Kontaktovat uživatele:

Re: otazka k importu postavy z BG1 do BG2

Příspěvek od Geralt » 7.3.2008 20:31

Tušíš správně. Při importu postavy z BG1 do druhého dílu ti hra dá na výběr dodatečně zvolit kit povolání. Můžeš si jej vybrat, ale také nemusíš.

javoxy

Re: Export postavy a předmětů z BG1 do BG2

Příspěvek od javoxy » 7.3.2008 21:34

Takze co vlastne mozem dodatocne zmenit pri importovanej postave? Okrem toho, ze si zvolim kit, tak mozem menit aj kuzla a zbranove dovednosti? Povedzme, ze v BG1 by som si pri bardovi volil vela ochrannych kuziel, kedze nemozem carovat v zbroji, ale potom v BG2 by som importovanemu bardovi kuzlas zmenil, kedze je tam zbroj pre barda, v ktorej moze carovat, tak by som nepotreboval az tak kuzliel typu zbroj, a pod.

Uživatelský avatar
Razfallow
Dabus
Příspěvky: 1373
Registrován: 24.9.2005 22:54
Bydliště: Sigil
Kontaktovat uživatele:

Re: Export postavy a předmětů z BG1 do BG2

Příspěvek od Razfallow » 7.3.2008 21:39

Při importu z originální BG1 si lze vybrat kit. Zároveň si musíš vybrat kouzla, pokud jsi mág nebo bard, a znova přerozdělit zbraňové dovednosti.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]

Miros
Sigilan
Příspěvky: 75
Registrován: 25.11.2008 16:13

Re: Export postavy a předmětů z BG1 do BG2

Příspěvek od Miros » 29.12.2008 15:22

Já nechápu jednu věc. Do BG2 si importuji postavu z TotSC s 148 000xp a začal sem s těmi zkušenostmi co sem si naimportoval. Ale když naberu do party minscka tak ten má 400 000xp a je na 9 levlu! To je trochu moc ne? Tak se ptám je to tak správně nebo není? (nemám žádne mody jen evropský patch a češtinu)

Uživatelský avatar
Thanes
Sigilan
Příspěvky: 101
Registrován: 20.3.2006 15:58
Bydliště: Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: Export postavy a předmětů z BG1 do BG2

Příspěvek od Thanes » 19.1.2009 15:27

Čau, jenom se chci zeptat, hraju s EasyTutu (což je ale celkem jedno), když dohraju BG1 + Totsc tak se mi v bg2 změní i povolání, staty ostatních postav? Jako třeba Imoen bude zloděj 10ka, export/import do BG2 a bude z ní pořád 10ka zloděj nebo klasicky mage/thief?

Díky

Uživatelský avatar
Razfallow
Dabus
Příspěvky: 1373
Registrován: 24.9.2005 22:54
Bydliště: Sigil
Kontaktovat uživatele:

Re: Export postavy a předmětů z BG1 do BG2

Příspěvek od Razfallow » 19.1.2009 15:48

Postavy budou mít standartní vlastnosti z BG2.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]

Borg
Sigilan
Příspěvky: 107
Registrován: 26.2.2009 15:28

Import postavy

Příspěvek od Borg » 6.3.2009 17:01

Je možné naimortovat postavu před dohráním BG1 o BG2? Nechtěl jsem podvádět, tak jsem si sehnal BG1 a rozehrál kvůli zlatým kalhotám, nyní je mám, neříkám, že BG1 je blbá hra, ale přece jen se těšim na BMU...

Uživatelský avatar
yenn
Sigil Team
Příspěvky: 3180
Registrován: 24.9.2005 23:13
Bydliště: pod tisíciletým dubem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn » 6.3.2009 17:10

Borg: Je to možné. V okně s vlastnostmi postavy je tlačítko Export.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]

Uživatelský avatar
Kalach
Sigilan
Příspěvky: 191
Registrován: 30.1.2007 14:42

Re: Export postavy a předmětů z BG1 do BG2

Příspěvek od Kalach » 2.5.2009 11:21

Prosim vas nepovedal by mi niekto ako vyzera import/respektive prechod pri BGT z BG I do BG II? Veci ostanu, ci nebudem mat zase nic? Kto s tym ma skusenost budem vdacny za info...:)

Uživatelský avatar
HiHi789
Sigilan
Příspěvky: 129
Registrován: 13.3.2009 23:27
Bydliště: Nepovím a nepovím.

Re: Export postavy a předmětů z BG1 do BG2

Příspěvek od HiHi789 » 2.5.2009 21:25

Kalach píše:Prosim vas nepovedal by mi niekto ako vyzera import/respektive prechod pri BGT z BG I do BG II? Veci ostanu, ci nebudem mat zase nic? Kto s tym ma skusenost budem vdacny za info...:)
Tak věci se dají zachránit, když rychle pauzneš hned po načtení a vyložíš věci z inventáře na zem, jinak zmizí.

kafe
Sigilan
Příspěvky: 34
Registrován: 5.7.2007 15:09
Bydliště: Plzen

Re: Export postavy a předmětů z BG1 do BG2

Příspěvek od kafe » 30.5.2009 2:05

Můžete mi někdo, prosím vás, říci, jak je možné, že postava importovaná do BG2 z BG1 přišla asi o 100 000expů? Končil jsem s mage/thief na 9 a 10lvl a nyní začínám na 7 a 8lvl. Je to stále více než, kdybych si vytvářel postavu rovnou v BG2, ale zajímalo by mě, kam se poděl ten zbytek.

Uživatelský avatar
dodo
Sigilan
Příspěvky: 230
Registrován: 22.10.2005 16:13
Bydliště: krasna malebna dedinka pod Tatrami, Novosad

Re: Export postavy a předmětů z BG1 do BG2

Příspěvek od dodo » 30.5.2009 7:29

no pokial si v bg1 pouzival mod na odstranenie exp. limitu, je mozne ze v bg2 sa ti nastavili expi na tych 148000 resp. 80000 podla toho co si dohral.
http://s6.bitefight.sk/c.php?uid=43240
ale nic to preto aj bezo 100 lastoviciek bude este leto

Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“