Technické problémy

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Uživatelský avatar
Razfallow
Dabus
Příspěvky: 1373
Registrován: 24.9.2005 22:54
Bydliště: Sigil
Kontaktovat uživatele:

Technické problémy

Příspěvek od Razfallow » 13.10.2005 1:41

Při instalaci nebo spuštění aplikace se zobrazí chybová zpráva
16bitový podsystém MS-DOS
Systémový soubor nelze použít v aplikacích systému MS-DOS a Microsoft Windows. Vybráním příkazu Zavřít ukončíte aplikaci.

Máte-li potíže s instalací BG a zobrazila se vám některá z těchto zpráv, můžete najít návod na řešení zde.
Ovšem nejjednodušší bude, když si zde, stáhnete archivy s opravenými soubory a rozbalíte.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]

Uživatelský avatar
MCZ
Sigil Team
Příspěvky: 3926
Registrován: 25.9.2005 1:01
Bydliště: prázdná plechovka od barvy (černé)
Kontaktovat uživatele:

Kompatibilita BG a ostatních IE her s Win2K

Příspěvek od MCZ » 24.10.2005 15:29

Zvažuji přechod na jiný Windows - z mého současného ME na 2000. Na ME mi všechny IE hry (to jest BG2, IWD, PST) chodí, nevíte někdo, jak je to ve Windows 2000?

Uživatelský avatar
necrotising_
Sigilan
Příspěvky: 1648
Registrován: 3.10.2005 7:44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ » 24.10.2005 15:36

Vsechno bez problemu :).

Uživatelský avatar
Taita
Sigilan
Příspěvky: 33
Registrován: 1.11.2005 18:45
Bydliště: Elementálna sféra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taita » 2.11.2005 20:31

Neviem ci je to zrovna windowsom, ale mam problemy s nainstalovanim ToB. Mam win xp professional a zpravidla mi to pri inštalácii ToBu hádže túto chybu:
Obrázek

Dávnejšie mi to šlo nainštalovať bez problémov. Tento istý problem som mal aj na inom kompe s rovnakým windowsom. Preto som sa na to vykašlal a po 2 mesiacoch znova pokúsil nainštalovať a zrazu to šlo bez problémov.

Potreboval by som radu ako túto chybu odstrániť, lebo pomaly to už bez BG nevydržím Obrázek
"Practice makes perfect. Nobody is perfect. So, why to practice?"

Uživatelský avatar
drake127
Sigil Team
Příspěvky: 2358
Registrován: 24.9.2005 22:28
Bydliště: Jihlava, Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 » 2.11.2005 21:28

Taita píše:Co to má stále s cyklickou kontrolou? Ja asi nemám súdené znovu dohrat BG.
Cyclic Redundancy Check (CRC) je kontrola integrity souborů. Bez zacházení do detailů, máš prostě poškozené CD, ze kterého tyto soubory čteš. Nebo to může být šrot-mechanika, takže doporučuji zkusit jinou a udělat zálohu ASAP.
Žralok, který štěká, nekouše.

Uživatelský avatar
Taita
Sigilan
Příspěvky: 33
Registrován: 1.11.2005 18:45
Bydliště: Elementálna sféra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taita » 2.11.2005 22:17

Maš pravdu. Cd vyzera fakt trocha ehm... poškodené :-D . Skusil som teda celé ToB cd prekopírovat na HDD a nainštalovať odtiaľ. Inštalacia prebehla uspešne a už možem hrať 8-) . Thx, drake127.
"Practice makes perfect. Nobody is perfect. So, why to practice?"

Uživatelský avatar
Taita
Sigilan
Příspěvky: 33
Registrován: 1.11.2005 18:45
Bydliště: Elementálna sféra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taita » 2.11.2005 22:59

Hm, vypada to tak, že je to komplikovanejšie ako sa na prvý pohľad zdá. Sice BG uz ide, ale stale to nie je ono. Tentokrát spustim novu hru, vytvorím si postavu a stlacim start. Objavý sa nápis načítavam oblasť a keď sa oblasť načíta tak to zamrzne. Objaví sa myš ktorá je zamrznutá tiež, ale keď s ňou klikam, tak počujem ako moja postava rozpráva "You will fall by my hand" abo nečo v tom zmysle. No proste ako keby šla hra normálne až na to že ide v pozadí, lebo to úvodné načítavanie nezmizne. Ked to bude takto pokracovat tak si asi ublizim. Abo niecomu inemu...Obrázek
"Practice makes perfect. Nobody is perfect. So, why to practice?"

Uživatelský avatar
drake127
Sigil Team
Příspěvky: 2358
Registrován: 24.9.2005 22:28
Bydliště: Jihlava, Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 » 2.11.2005 23:09

Taita píše:Hm, vypada to tak, že je to komplikovanejšie ako sa na prvý pohľad zdá. Sice BG uz ide, ale stale to nie je ono. Tentokrát spustim novu hru, vytvorím si postavu a stlacim start. Objavý sa nápis načítavam oblasť a keď sa oblasť načíta tak to zamrzne. Objaví sa myš ktorá je zamrznutá tiež, ale keď s ňou klikam, tak počujem ako moja postava rozpráva "You will fall by my hand" abo nečo v tom zmysle. No proste ako keby šla hra normálne až na to že ide v pozadí, lebo to úvodné načítavanie nezmizne. Ked to bude takto pokracovat tak si asi ublizim. Abo niecomu inemu...Obrázek
Tohle by mohl být problém určitých ovladačů grafické karty. Setkal jsem se s tím u IWD a GeForce karty. Pomohly mi jak novější, tak starší ovladače.
Naposledy upravil(a) drake127 dne 3.4.2006 1:38, celkem upraveno 1 x.
Žralok, který štěká, nekouše.

Uživatelský avatar
Taita
Sigilan
Příspěvky: 33
Registrován: 1.11.2005 18:45
Bydliště: Elementálna sféra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taita » 2.11.2005 23:40

Najnovší driver pomohol. Ide to ako dobre namazaný stroj. Už teraz som zvedavý ake problemy nastanu keď nainštalujem mody ... :twisted:
"Practice makes perfect. Nobody is perfect. So, why to practice?"

Uživatelský avatar
Arthalion
Sigilan
Příspěvky: 981
Registrován: 29.9.2005 14:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion » 2.11.2005 23:58

Asi neviete ako to bude s kompatibilitou hier ako BG na Win Vista, hm ?

Uživatelský avatar
drake127
Sigil Team
Příspěvky: 2358
Registrován: 24.9.2005 22:28
Bydliště: Jihlava, Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 » 3.11.2005 10:56

Arthalion píše:Asi neviete ako to bude s kompatibilitou hier ako BG na Win Vista, hm ?
Ne, to vědět nemůžeme, ale se slušnou pravděpodobností by to mělo fungovat. Předpokládám, že zpětná kompatibilita aplikací zůstane zachována a když hra zvládla přechod na jádro NT, tak žádný větší skok se snad konat nebude.
Žralok, který štěká, nekouše.

Uživatelský avatar
Wendeee
Sigilan
Příspěvky: 265
Registrován: 2.10.2005 9:05
Bydliště: Taboard/Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendeee » 3.11.2005 18:59

Mátě někdo taky GeForce2, XP Profesional, a navzájem na disku TuTu nebo BG2 a NWN??? Potřebuju forceware, stáhnul sem jich už asi deset, a všechny zkoušel, ale žádnej nejni kompatibilní s obouma, buď de NWN akcelerovaný a BG se ani nespustí, nebo de BG parádně a NWN je sekanice že to nejni možný... Pls poraďte...
Peace on you too you son of a beach!!:-P

Uživatelský avatar
Taita
Sigilan
Příspěvky: 33
Registrován: 1.11.2005 18:45
Bydliště: Elementálna sféra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taita » 3.11.2005 20:25

Mam Geforce2 + XP professional (To je druhy komp... Geforce4 Ti mam na prvom) a tiež mam rovnaký problem. IWD1 mi ide pomerne rýchlo (trocha seka v magických bojoch ale za to može môj komp) a včera som si nainšt aj BG2 a skoro som odpadol. Hra sa tak nenormálne sekala, že som ju skoro ani nedokázal vypnuť... Pred tým mi hra šla v pohode (keď bola sama) a teraz zrazu toto... Tiež by ma zaujimalo čo s tým.

Nemôže to byť tým, že môj komp je 600Mhz, 256 RAM a teraz, jak som si nainštaloval windows xp professional, tak sa spomalil? Windows využíva processor len na 3%, takže neviem, neviem...
"Practice makes perfect. Nobody is perfect. So, why to practice?"

Uživatelský avatar
Resurrection
Sigilan
Příspěvky: 38
Registrován: 2.10.2005 11:38
Kontaktovat uživatele:

BG2 troubleshooting

Příspěvek od Resurrection » 19.1.2006 19:51

Uz sem se na to ptal v otazkach nakej ten patek zpatky, ale bohuzel jsem nedostal odpoved, ktera by to resila. Proto me napadlo zalozit topic, kde bych byl rad, aby ste shromazdovali vsechny poznatky o problemech s rozbihanim BG2 (muze byt i BG1) a zejmena jejich reseni! (bylo-li jake)

Muj problem (a zacina me to trochu debtat, pac bych si docela rad BG zaparil zas :roll: ):
"BG2 mi jede trhane, coz se zhorsuje s pribyvajicimi efekty az takrka do nehratelnych poloh."
Konfigurace: motherboard VIA M7VKD VT8363x (5 PCI slots, 1 AGP4), AMD Duron 1GHZ (socket A), 256 MB SDRAM, nVidia GeForce FX 5200 256MB RAM (slot AGP)
OS: WinXP SP2
Drivery & stuff: nVidia forceware 82.65, nVidia BIOS 4.34.20.27.06 (too old), DirectX 9.0c, BIOS v6.00 PG (10.ledna 2002), Plug'n'Play v1.00, SMBIOS/DMI 2.30

BG2+Tob+latest patch (26498) na full instalaci. Nemodifikovany, necrackovany.

Hledal sem reseni po vsech certech a hodne se to podoba tomu co je popisovany x krat v pinned topicu na Bioware (http://forums.bioware.com/viewtopic.htm ... 1&forum=10), ackoliv rady tam pro me nefungovaly. Zatim sem prisel jenom na to, ze v DXdiagu se mi pri testu DirectDraw seka ta letajici krychle v cernym poli. Velice podobne jako prave BG2... nicmene jedina hra u ktery sem pozoroval nejakej problem je prave BG2.

Nezkousel jsem zatim starsi drivery na grafarnu, ale tim to skoro jiste nebude, pokud totiz odeberu drivery uplne (necham detekovat jenom woknama, tak v dxdiagu se deje stale to samy). Mozna je trouble ve starejch BIOSech, zkusim upgradeovat na motherboardu (mozna spatne nacita tu kartu), dal mozna horsi slot na prenos (jenom AGP4, ale ten je normalne tou kartou podporovanej a driv sem tusim zadnej problem nemel)... Potreboval bych jestli nekdo nevite kde sehnat upgrade BIOSu na grafarnu? Popripade primo co resi tenhle problem? :)

Diky (na zadost dodam dalsi inf o systemu bo co sem zkousel atd.)


A dal zde pastujte svoje zkusenosti a vsechno co vas napadne a muze byt uzitecny pri troubleshootingu BG series! :)[/b]
Secrets are power.

Uživatelský avatar
Resurrection
Sigilan
Příspěvky: 38
Registrován: 2.10.2005 11:38
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Resurrection » 19.1.2006 22:18

Hm mno, takze je to natuty problem BG2 a nikoliv systemu. Ono podivne chovani DirectDraw jsem vyresil updateovanim ovladacu chipsetu (tedy i AGP slotu pro grafiku) a naslednym preinstalovanim driveru na grafarnu... od toho to vypada ze je s directem vsechno v poradku. Avsak BG2 se chova stale stejne sekane bohuzel :((

PS. Kdyz tentokrat vypnu tu akceleraci v dxdiag, tak to vypada ze i BG2 bezi uplne ok. Nicmene nevim jak se to bude chovat pri narocnejsich efektech atd. Mel sem zkusenost ze tohle vypnuti to resilo jenom z casti, pouze dokud nenastalo neco narocnejsiho a pak opet do starych "lagu" jak s tou akceleraci....... no uvidime.
Secrets are power.

Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“