Technické problémy

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Plech
Sigilan
Příspěvky: 9
Registrován: 5.7.2008 14:42

Re: Technické problémy

Příspěvek od Plech » 13.6.2010 14:27

Dik, to bych asi zkusil už předtim, kdyby to furt nezamrzávalo, navíc to dělá jakoby to nebylo nainstalovaný, musel jsem to smazat, jinak mimochodem, podařilo se mi stáhnout instalaci Balodurs Gate Trilogy all in 1...ale bohuzel ruskou, kdyby měl někdo typ na českou napište, nebo třeba i download klasický verze, já sem za to zaplatil, koupil si to asi za 350, ale nefunguje to, tak musim najít jinou verzi, od TeamRPG zase nejde nabootovat .img disk a další verze je náká divná, chce 6. disk, když je 5ti disková...to sem zvedavej co reknete...a nerikejte ze sem měl nelegalni software, mam to koupeny a nefacha to

Uživatelský avatar
valcik
Sigilan
Příspěvky: 311
Registrován: 5.1.2010 16:13
Bydliště: Záhorská nížina

Re: Technické problémy

Příspěvek od valcik » 13.6.2010 15:22

Hm, ak to máš kúpené, potom máš zákonný nárok na technickú podporu zo strany distribútora. Napíš e-mail do technického centra podpory, v manuáli máš určite adresu miestneho developera. Istotne tvoj problém vyriešia, jednak sú to odborníci a zároveň je to aj ich povinnosť. V opačnom prípade máš nárok na vrátenie peňazí, ak je software nefunkčný.

Čo sa týka ukradnutej verzie, pomoc hľadaj tam, kde si hru získal.
Naposledy upravil(a) valcik dne 13.6.2010 15:23, celkem upraveno 1 x.

Plech
Sigilan
Příspěvky: 9
Registrován: 5.7.2008 14:42

Re: Technické problémy

Příspěvek od Plech » 13.6.2010 15:22

To je ten vedlejší problém

Uživatelský avatar
Carlos
Sigilan
Příspěvky: 1917
Registrován: 24.2.2007 16:51
Bydliště: Špína pod špínou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos » 13.6.2010 21:12

Plech: Šestý disk je v jedničce datadisk. Ve dvojce by mohlo jít teoreticky o totéž.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."

Uživatelský avatar
Hupr
Sigilan
Příspěvky: 150
Registrován: 6.8.2006 10:52
Bydliště: Ostrava - Poruba

Re: Technické problémy

Příspěvek od Hupr » 31.10.2010 12:14

Hupr píše:Ja mam tez mensi problem. Kdyz chcu dat multiplayer hru a dam protokol TCP/IP, abych si mohl rozjet novou hru s komplet svoji skupinou, tak me to hodi na plochu s tim, ze to ma problem a bud neodesilat nebo vyhledat reseni online. Tenhle problem mi to dela jen na notebooku, ponevadz na kompu si takhle rozjedu klidne i 10 multiplayerovych her. Notebook ma vistu, komp ma XPcka, program sem dal odblokovat (zla vista blokovala :evil: ), baldurs gate mam originalku, ale jelikoz mam 3. CD nejake poskrabane tak sem ho musel stahnout z netu (to na to asi nema vliv predtim sem mel originalni 3. CD a delalo to furt to same :-? ).

Ma nekdo nejake reseni nebo sugesci? Jakykoliv napad je lepsi nez zadny :-) .
Před časem jsem tady napsal tohle, tehdy nikdo nevěděl, teď jsem znovu nainstaloval BG (Trilogy verzi) a zase jsem chtěl hrát komplet svoji skupinu. Nicméně problém je neustále stejný. Nastavím TCP/IP protokol, kliknu na založit hru a hra spadne. Od minula se změnil jenom OS - teď mám Ultimate Win 7 64 bit verzi. Hra je odblokovaná. Jako možnost řešení, která je ale až na posledním místě bych viděl virtualizaci Win XP a nainstalovat a zkusit to v ní. Zajímalo by mě, jestli je problém v HW/nastavení notebooku a/nebo v OS? Děkuji

marek sklenka
Sigilan
Příspěvky: 20
Registrován: 2.6.2009 19:43

Re:

Příspěvek od marek sklenka » 23.2.2011 17:37

Carlos píše:Plech: Šestý disk je v jedničce datadisk. Ve dvojce by mohlo jít teoreticky o totéž.
V BG1 je šiesty disk datadisk. V BG2, pokiaľ viem, sú 4 disky + piaty - datadisk. Šiesty v dvojke neexistuje.

Balduran
Sigilan
Příspěvky: 149
Registrován: 7.11.2008 12:19
Kontaktovat uživatele:

Re: Technické problémy

Příspěvek od Balduran » 1.7.2011 13:39

Hupr píše:
Hupr píše:Ja mam tez mensi problem. Kdyz chcu dat multiplayer hru a dam protokol TCP/IP, abych si mohl rozjet novou hru s komplet svoji skupinou, tak me to hodi na plochu s tim, ze to ma problem a bud neodesilat nebo vyhledat reseni online. Tenhle problem mi to dela jen na notebooku, ponevadz na kompu si takhle rozjedu klidne i 10 multiplayerovych her. Notebook ma vistu, komp ma XPcka, program sem dal odblokovat (zla vista blokovala :evil: ), baldurs gate mam originalku, ale jelikoz mam 3. CD nejake poskrabane tak sem ho musel stahnout z netu (to na to asi nema vliv predtim sem mel originalni 3. CD a delalo to furt to same :-? ).

Ma nekdo nejake reseni nebo sugesci? Jakykoliv napad je lepsi nez zadny :-) .
Před časem jsem tady napsal tohle, tehdy nikdo nevěděl, teď jsem znovu nainstaloval BG (Trilogy verzi) a zase jsem chtěl hrát komplet svoji skupinu. Nicméně problém je neustále stejný. Nastavím TCP/IP protokol, kliknu na založit hru a hra spadne. Od minula se změnil jenom OS - teď mám Ultimate Win 7 64 bit verzi. Hra je odblokovaná. Jako možnost řešení, která je ale až na posledním místě bych viděl virtualizaci Win XP a nainstalovat a zkusit to v ní. Zajímalo by mě, jestli je problém v HW/nastavení notebooku a/nebo v OS? Děkuji
Já mám taky takový menší problém s dvojkou. Problém je v tom, že když zapnu hru přes TCP/IP, hraju s někým třeba 30 minut a pravidelně se stane, že při hraní hra spadne a zeptá se mě to jestli mám odeslat informaci o chybách nebo neodesílat. Mám to na PC, s OS Win XP, tak nevím proč se to děje. Možná taky proto, že mám taky CD 3 poškrábaný a v jedné fázi hry to po mě chtělo 3 CD a nechtělo fungovat.
A glory for Amn.

Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš
Kontaktovat uživatele:

Re: Technické problémy

Příspěvek od Vallun » 23.8.2011 16:44

mám záludný dotaz - potřeboval bych z BG II nebo klidně odjinud,s táhnout nepopsanou mapu hřbitova, je to možné? jak na to? Předem díky:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."

Uživatelský avatar
Mecker
Sigilan
Příspěvky: 730
Registrován: 2.5.2006 16:16
Bydliště: Forgotten Realms
Kontaktovat uživatele:

Re: Technické problémy

Příspěvek od Mecker » 25.8.2011 22:16

Vallun nestačí ti smazat popisky ručně ve hře? Nebo to myslíš jinak?

xdaso
Sigilan
Příspěvky: 4
Registrován: 25.8.2011 21:39

Re: Technické problémy

Příspěvek od xdaso » 26.8.2011 12:40

prosím, uploadněte někdo soubor "baldur. ini" ... nejde mi editovat a když už jsem tam nacpal to "Debug Mode=1" tak to ve hře stejně nefunguje. Děkuji :-)

Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš
Kontaktovat uživatele:

Re: Technické problémy

Příspěvek od Vallun » 28.8.2011 21:28

Mecker píše:Vallun nestačí ti smazat popisky ručně ve hře? Nebo to myslíš jinak?
nee, chci tu mapu pouzit v klasické papírové RPG hře (Dračí doupě) proto bych si jí rád vytiskl;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."

Uživatelský avatar
Ave
Sigilan
Příspěvky: 1073
Registrován: 30.11.2005 8:04
Bydliště: Chrám Vědění

Re: Technické problémy

Příspěvek od Ave » 28.8.2011 21:44

xdaso píše:prosím, uploadněte někdo soubor "baldur. ini" ... nejde mi editovat a když už jsem tam nacpal to "Debug Mode=1" tak to ve hře stejně nefunguje. Děkuji :-)
Nemáš náhodou windows Vista nebo Windows 7 ? Z mých zkušeností vím, že náhodou editovat nebo cheatovat hru skrze konzoli v těchto operačních systémech nelze. Pokud máš jedno z výše uvedených oken a něco chceš, budeš muset asi zkusit Shadow Keeper.
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...

Uživatelský avatar
Ajantis
Sigil Team
Příspěvky: 5040
Registrován: 28.9.2005 22:38
Bydliště: die beschattete Berge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis » 14.4.2012 22:56

Hondzik píše:Ahoj,

mám problém ohledně BG 1. Koupil jsem si BG Compilation. Vložím 1. DVD do mechaniky, spustí se mi autorun, zmáčknu Install, ale pak už se prostě nic nestane. :-( Zkoušeůl jsem to i manuálně, ale bohužel nic se neděje. Nevíš co by se s tím mohlo udělat? Mám Windows Vista. A vzadu na krabici od hry je napsáno: Compatible with Windows Vista. Zde je můj email: jan.kratochvil3@gmail.com

Díky moc

Honza
(přesunuto z pošty)

revenant76
Sigilan
Příspěvky: 6
Registrován: 3.12.2008 10:50

BG 2 TOB - problem s grafikou

Příspěvek od revenant76 » 6.10.2012 16:33

po dlhom case som chcel zahrat klasiku BG 2 TOB. predtym som ju hral na tom istom stroji bez problemov , potom

som vsak win 7 64bit zamenil za win 7 32 bit. vyskytli sa problemy - vo videach vidno ciary , v menu a v hre

blikajuce artefakty - vyzeraju ako kurzor (ruka). v nastaveni hry prebehol video test v poriadku. prikladam

screenshoty aj HW konfiguraciu.

Kód: Vybrat vše

ID
Host Name : MK-PC
Workgroup : WORKGROUP

Computer
Model : OEM System Product Name
Serial Number : System Ser**********
Chassis : Desktop
Mainboard : ASUS P5B-Deluxe
Serial Number : MB-123*******
BIOS : AMI (OEM) 1238 09/30/2008
Total Memory : 3GB DIMM DDR2

Processors
Processor : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E8400  @ 3.00GHz (2C 3GHz, 6MB L2)
Socket/Slot : FC LGA775

Chipset
Memory Controller : ASUS P5B 4x 333MHz (1.33GHz), 2x 2GB DIMM DDR2 666MHz 128-bit

Memory Module(s)
Memory Module : Corsair CM2X1024-6400 1GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-22-6-3)
Memory Module : Corsair CM2X1024-6400C4 1GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-22-6-3)
Memory Module : Corsair CM2X1024-6400 1GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-22-6-3)
Memory Module : Corsair CM2X1024-6400C4 1GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5-5-5-18 3-22-6-3)

Video System
Monitor/Panel : BNQ BenQ G2400W
  (1920x1200, 24.0")
Monitor/Panel : Samsung SAMSUNG
      (1920x1080, 7.2")
Video Adapter : ATI Radeon HD 5800 Series (1600 SM5.0 850MHz, 1GB DDR5 4.8GHz 256-bit, PCIe 2.00 x16)

Graphics Processor
OpenCL GP Processor : ATI Radeon HD 5800 Series (1600SP 20C 850MHz, 1GB DDR5 4.8GHz 256-bit)
Compute Shader Processor : ATI Radeon HD 5800 Series (1600SP 850MHz, 1GB DDR5 4.8GHz 256-bit)

Storage Devices
WDC WD5000YS-01MPB1 (500.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 16MB Cache) : 466GB (J:)
WDC WD5000AADS-00M2B0 (500.1GB, SATA300, 3.5", 32MB Cache) : 466GB (H:)
WDC WD5000AVDS-63U7B1 (500.1GB, SATA300, 3.5", 32MB Cache) : 466GB (I:)
OCZ-VERTEX (64GB, SATA300, SSD, 32MB Cache) : 60GB (C:) (D:) (E:)
HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (F:)
TSSTcorp CDDVDW SH-S223C (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (L:)
DTSOFT BDROM (656.2MB, ) : 626MB (K:)

Logical Storage Devices
HDD-DATA3 (H:) : 466GB (NTFS) @ WDC WD5000AADS-00M2B0 (500.1GB, SATA300, 3.5", 32MB Cache)
HDD-DATA2 (I:) : 466GB (NTFS) @ WDC WD5000AVDS-63U7B1 (500.1GB, SATA300, 3.5", 32MB Cache)
SYS-XP (D:) : 7GB (NTFS) @ OCZ-VERTEX (64GB, SATA300, SSD, 32MB Cache)
HDD-DATA1 (J:) : 466GB (NTFS) @ WDC WD5000YS-01MPB1 (500.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 16MB Cache)
SYS-WIN7 (C:) : 30GB (NTFS) @ OCZ-VERTEX (64GB, SATA300, SSD, 32MB Cache)
DATA (E:) : 23GB (NTFS) @ OCZ-VERTEX (64GB, SATA300, SSD, 32MB Cache)
Optical Drive (F:) : N/A @ HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (L:) : N/A @ TSSTcorp CDDVDW SH-S223C (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
BG2 ToB (K:) : 625MB (CDFS) @ DTSOFT BDROM (656.2MB, )

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS P5B
LPC Legacy Controller 1 : Winbond W83627DHG
Audio Device : ATI (AMD) Cypress HDMI Audio [Radeon HD 5800 Series]
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : ASUS 82801H (ICH8) 4 port SATA Controller
Disk Controller : ASUS 82801H (ICH8) 2 port SATA Controller
Disk Controller : ASUS P5B [JMB363]
USB Controller 1 : ASUS P5B
USB Controller 2 : ASUS P5B
USB Controller 3 : ASUS P5B
USB Controller 4 : ASUS P5B
USB Controller 5 : ASUS P5B
USB Controller 6 : ASUS P5B
USB Controller 7 : ASUS P5B
USB Controller 8 : NEC Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : ASUS TSB43AB22 1394a-2000 OHCI PHY/Link-Layer Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Printer : HP Deskjet 3740 Series (LiDiL) (1200x1200, USB, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Network Services
Network Adapter : Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller (Ethernet)
Network Adapter : Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (Ethernet, 1Gbps)

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x86

Windows Experience Index
Current System : 6.4
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Mecker
Sigilan
Příspěvky: 730
Registrován: 2.5.2006 16:16
Bydliště: Forgotten Realms
Kontaktovat uživatele:

Re: Technické problémy

Příspěvek od Mecker » 6.10.2012 19:32

Dělá to stejně i když pustíš hru v okně?

Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“