Technické problémy

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
revenant76
Sigilan
Příspěvky: 6
Registrován: 3.12.2008 10:50

Re: Technické problémy

Příspěvek od revenant76 » 6.10.2012 21:32

tak som to nakoniec vyriesil nasledovne - nastavil som v ATI catalyst control center 3D gaming settings na default :)

Uživatelský avatar
Velehal
Sigilan
Příspěvky: 307
Registrován: 28.9.2005 15:47

Re: Technické problémy

Příspěvek od Velehal » 30.11.2012 19:43

Po zjištění reakcí na BG EE jsem se rozhodl, že raději počkám s její koupí a místo toho si zkusím BG Trilogy (hrál jsem jen Tutu).
V požadavcích na BGT je BG + datadisk, veze 5512. Snažím se naistalovat příslušný patch (verze 5512) na BG + TOTSW (ze Score), ale vždy mi napíše, že nemám BG naistalované nebo že je poškozené a tím instalace patche končí. Zkoušel jsem všechny verze patche (Uk, US, mezinárodní, i když moje verze je UK), výsledek vždy stejný. Netušíte, kde je problém.

Uživatelský avatar
Bhaall
Sigilan
Příspěvky: 547
Registrován: 29.9.2005 1:19
Bydliště: Šedozem
Kontaktovat uživatele:

Re: Technické problémy

Příspěvek od Bhaall » 3.12.2012 16:58

Není ta verze ze Score už patchnutá?
...There is no path too perilous, or hazard too great.
The specter of death does not daunt me...for I am already dead...
Giving birth to this nightmare is my most coveted dream.
I will see them all burn!
As my pain ends...theirs begins.

Uživatelský avatar
Velehal
Sigilan
Příspěvky: 307
Registrován: 28.9.2005 15:47

Re: Technické problémy

Příspěvek od Velehal » 3.12.2012 19:22

Jestli je, tak není na verzi 5512, kterou BGT požaduje. Nechápu, ač zkouším jakýkoli verze 5512, píše mi to, že patch nemůže nalézt BG nebo že je to poškozená verze, ať to přeinstaluji. Což nepomůže.

Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: Technické problémy

Příspěvek od PostTrauma » 4.12.2012 16:42

Není ta verze ze Score v češtině? Jinak můžeš zkusit aplikovat jiný patch. Nebo si stáhni nějaký exe soubor. A BGT ti nainstalovat nejde?
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.

revenant76
Sigilan
Příspěvky: 6
Registrován: 3.12.2008 10:50

ako zvacsit fonty

Příspěvek od revenant76 » 16.12.2012 12:00

poradte ako zvacsit fonty v hre BG2 TOB. pouzivam widescreen mod a rozlisenie 1280x800 na 24'' monitore. mensie rozlisenie nastavene vo widescreen mode nefunguje. texty su male a pre mna skoro necitatelne. na webe som nasiel iba FontMod v2.1 by Corvias , ktory ale nepodporuje cestinu takze to dopadlo takto :

Obrázek

Obrázek

Dik za radu.

Uživatelský avatar
yenn
Sigil Team
Příspěvky: 3180
Registrován: 24.9.2005 23:13
Bydliště: pod tisíciletým dubem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn » 16.12.2012 13:10

revenant76: Obávám se, že obdobný mod s podporou české diakritiky neexistuje. Mohl bys však použít tento mod a pomocí tohoto nástroje převést některé z českých fontů, které máš na disku, do formátu .bam, jež onen mod používá. Podotýkám, že vůbec netuším, jak se s tím pracuje :-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]

revenant76
Sigilan
Příspěvky: 6
Registrován: 3.12.2008 10:50

Re: Technické problémy

Příspěvek od revenant76 » 17.12.2012 16:29

no tak som to po 4 hodinach laborovania vzdal... :(
problem je u mna zrejme prevod CZ fontu do *.bam formatu.

zaujimave ale je , ze ked nepouzijem widescreen mod , tak pri vacsom rozliseni (toto je 1280x960) dojde automaticky ku zvacseniu GUI aj textov (floating text ostava maly ale to mi nevadi)

Obrázek

a tuto je widescreen mod v rozliseni 1280x800

Obrázek

takze to vidim na dve moznosti - bud to zahrat v oldskool pomere stran 4:3 , alebo zrejme pockat na BG 2 Enhanced Edition , kde niekoho hadam napadne ze sa lepsie hra bez silnych okuliarov... :)

Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: Technické problémy

Příspěvek od PostTrauma » 18.12.2012 10:18

revenant76: No, já sem s Widescreenem BG2 ještě nehrál a poměr stran 4:3 mi nikdy nevadil. Mimochodem není jeden z komponentů Widescreenu zvětšení textů až o nějakých 80%? To ti taky nepomohlo? A zapomněl jsi na třetí řešení - použít ten fontmod a hrát v angličtině : )
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.

Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: Technické problémy

Příspěvek od PostTrauma » 19.12.2012 11:26

Prosím o smazání tohohle postu.
Naposledy upravil(a) PostTrauma dne 19.12.2012 15:32, celkem upraveno 1 x.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.

Czudik
Sigilan
Příspěvky: 7
Registrován: 25.11.2012 12:16

Re: Technické problémy

Příspěvek od Czudik » 19.12.2012 15:08

není třeba dostat se na G3. Mají záložní stránky které jsou zde. http://www.camagna.net/g3mirror/g3_emer ... irror.html žádné mody nechybí. Když chcete popis, tak gibberlings funguje. Ale stahujte to odsud.

Edit - tak už nefungují stránky vůbec a popis také tím pádem ne.

the_Farmer
Sigilan
Příspěvky: 3
Registrován: 2.6.2013 20:15

Re: Technické problémy

Příspěvek od the_Farmer » 2.6.2013 20:21

po dlouhej dobe jsem oprasil cd-BG1 a chtel jsem si zahrat, ale pri nahrani a pokusu o spusteni salohovaneho savu mi to hodilo chybu. Muzete poradit?
PS: Zajimalo by me jestli mi nekdo nekdy odpovi :)

Uživatelský avatar
yenn
Sigil Team
Příspěvky: 3180
Registrován: 24.9.2005 23:13
Bydliště: pod tisíciletým dubem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn » 2.6.2013 20:48

the_Farmer: Jakou chybovou zprávu ti to píše?

Nabízí se, že by mohlo jít o save z jiné verze (s patchem/s jinou verzí patche/bez patche; s datadiskem/bez datadisku), případně ze hry, kdy jsi měl nainstalované nějaké mody, či jiné mody než nyní.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]

the_Farmer
Sigilan
Příspěvky: 3
Registrován: 2.6.2013 20:15

Re:

Příspěvek od the_Farmer » 3.6.2013 11:11

yenn píše:the_Farmer: Jakou chybovou zprávu ti to píše?

Nabízí se, že by mohlo jít o save z jiné verze (s patchem/s jinou verzí patche/bez patche; s datadiskem/bez datadisku), případně ze hry, kdy jsi měl nainstalované nějaké mody, či jiné mody než nyní.
To jsem ani necekal takhle rychlou odpoved :) Takove odpovedi by me napadly taky kdybych to nenainstaloval ze stejneho cd a patche ani mody jsem nepridaval. To jsem si jisty.
Napise to: An assertion failed D:/Dev/Baldur/InfScreenLoad.cpp at line number 1395
Fakt by me zajimalo cim to je. BG je jedna z mych neoblibenejsich her, ale nechce se mi uz asi po 7 zacit hrat od zacatku :)
PS: Dekuji za rychlou pomoc

the_Farmer
Sigilan
Příspěvky: 3
Registrován: 2.6.2013 20:15

Re: Re:

Příspěvek od the_Farmer » 3.6.2013 11:12

the_Farmer píše:
yenn píše:the_Farmer: Jakou chybovou zprávu ti to píše?

Nabízí se, že by mohlo jít o save z jiné verze (s patchem/s jinou verzí patche/bez patche; s datadiskem/bez datadisku), případně ze hry, kdy jsi měl nainstalované nějaké mody, či jiné mody než nyní.
To jsem ani necekal takhle rychlou odpoved :) Takove odpovedi by me napadly taky kdybych to nenainstaloval ze stejneho cd a patche ani mody jsem nepridaval. To jsem si jisty.
Napise to: An assertion failed D:/Dev/Baldur/InfScreenLoad.cpp at line number 1395
Fakt by me zajimalo cim to je. BG je jedna z mych neoblibenejsich her, ale nechce se mi uz asi po 7 zacit hrat od zacatku :)
PS: Dekuji za rychlou pomoc
PPS: Jinak BG mam nainstalovany na C/prog files

Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“