Otázky k modům

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Dzos
Sigilan
Příspěvky: 13
Registrován: 8.3.2009 17:10

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Dzos » 4.2.2011 20:47

Opravdu nikdo? Lustroval jsem fora, ale pro tuhle kombinaci jsem nenasel uplne odpovidajici reseni.

Uživatelský avatar
Field Mouse
Sigilan
Příspěvky: 656
Registrován: 18.5.2009 14:50
Bydliště: U Lomu 38, Sigil, 585 03

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Field Mouse » 4.2.2011 22:26

Máš tam toho fakt hodně, na první pohled se zdá, že pořadí by mohlo být ok. Zkus a uvidíš, kdyžtak reinstal :)
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op

Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3594
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Jab » 5.2.2011 21:29

Na první pohled vidím problém ve třech modech upravujících HLA (Divine Remix, Rogue Rebalancing a Refinements).

Dzos
Sigilan
Příspěvky: 13
Registrován: 8.3.2009 17:10

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Dzos » 5.2.2011 22:53

Minimalne tady je oduvodnena kombinace Refinements a Divine Remix.

http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?f=3 ... tics#p6377

Dzos
Sigilan
Příspěvky: 13
Registrován: 8.3.2009 17:10

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Dzos » 6.2.2011 1:49

Tak nakonec jsem vyresil poradi nasledovne:

Tactics
Ascension
Oversight
Solaufein
Kelsey
Tashia
Banters pack
NPC flirt
Crossmode banters pack
Improved horn
Expanded T. S.
UB
Quest pack
Slightly I. I.
Teleport
Tower of deception
D0t tweak
BG2 tweaks
Item value tweak
Divine Remix
Rogue rebalancing
Refinements
Widescreen
Virtue
No-CD crack


Nicmene uz banters packu jsem se zasekl. Ani jeden mi nesel nainstalovat. Problem byl v Tashie, kterou jsem nainstaloval tedy az po banter packach. Dale mam problem s Improved Horn vs. Tactics. Kdyz dam Improved Horn po Tactics, tak nejde...Kdyz ho dam pred Tactics, tak nejde Tactics. Cela instalace se nicmene rozbehne v pripade, ze smazu setup soubor z korenoveho adresare. Tzn. nainstaluju Improved Horn, pak smazu jeho setup v korenovym adresari a pak nainstaluju Tactics. Je to problem?

Update:

Tak jestli to chapu, setupy se navzajem updatuji na nejnovejsi verzi Weidu...Nicmene obcas se to zasekne a nejde to. Je tedy ok v takovym pripade postupovat tak jak jsem popsal vyse?Vymazat problemovy setup a pak cely autoupdate probehme v pohode...nebo? viz nasledujici log:

WeiDU v 21100 Log

D:\Dzos\Hry\BG II\Setup-Teleport.exe
version = 22000
Newest WeiDU is version 22000, updating!
WeiDU files in version order:
[SETUP-UB.exe] version 22000
[Setup-Tactics.exe] version 22000
[Setup-Solaufein.exe] version 22000
[Setup-SlightlyImprovedIlyich.exe] version 22000
[setup-Oversight.exe] version 22000
[Setup-KelseyTOB.exe] version 22000
[Setup-D0QuestPack.exe] version 22000
[setup-crossmodbg2.exe] version 22000
[Setup-Banterpack.exe] version 22000
[Setup-Ascension.exe] version 22000
[Setup-Teleport.exe] version 21100
[SETUP-UB.exe] loaded, 627712 bytes
Copying [SETUP-UB.exe] -> [Setup-Teleport.exe]: false

Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: Otázky k modům

Příspěvek od PostTrauma » 8.2.2011 10:38

Jo, něco podobného se mi dělo taky. Nešel mi nainstalovat Kivan, protože byl ve staré verzi WEIDU a update se nějak sekal. Když jsem odstranil ostatní setupy (ale před jejich instalací), tak to šlo. Od té doby přidávám setupy do složky po jednom a hned je instaluju.

Nicméně odstranit setup až po instalaci, abys obešel tvůj problém, by mohlo vyústit v chyby ve hře. Nainstalovat to nejde z nějakého důvodu, otázka je, jestli je to jen verzí instalátoru jako u mě, nebo jsou problémy v souborech. No, zkus a uvidíš : )
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.

Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3594
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Jab » 8.2.2011 12:21

Ten setup ti nejde ani když to zkusíš podruhé? Ve starších verzích Weidu to bylo tak, že si jej při weidu update musil znovu zpustit.

Dzos
Sigilan
Příspěvky: 13
Registrován: 8.3.2009 17:10

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Dzos » 9.2.2011 22:16

Ten setup je tam k nicemu, ne? Jen to updatuje relevantni soubory ve hre, ale hra jako takova z nej pak prece nemuze tahat data...

Jinak spustil jsem ho xkrat a neslo to...vzdycky se to zaseklo a vyhodilo. Kdyz jsem smazal problemovy (jiny) setup, tak se to rozbehlo a cela instalace probehla ok. Setup jsem tam pak nenahraval.

Chcete tedy rict, zekdyz mam napr. smazany setup na tactics, tak mi tactics nejde?

Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: Otázky k modům

Příspěvek od PostTrauma » 10.2.2011 10:11

Ne, to ne, tactics ti půjde, ale ostatní mody ho pak nemusí zaregistrovat a můžou třeba přepsat některé jeho soubory, takže třeba nepůjde, nebo nepůjde celá hra. Některé mody se navzájem kontrolují, aby spolu nekolidovaly.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.

Dzos
Sigilan
Příspěvky: 13
Registrován: 8.3.2009 17:10

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Dzos » 10.2.2011 18:29

Ja myslel, ze od toho mam urcite poradi instalace, aby mi to pekne bezelo...Takze je klidne mozny, ze mi nejaky jiny mod preinstaloval Tactics, protoze jsem musel smaznout setup, aby mi sel nainstalovat jiny mod?

Takze myslite, ze bych to mel preinstalovat? To uz ale nebudu moct pouzit svuj save (?)

A v pripade, ze bych to preinstaloval, jak obejit ty aktualizace weidu, tzn. jak udelat, aby mi nainstaloval mod v pripade, ze se behem aktualizace tluce s nejakym setupem, ktery kdyz nesmazu, tak proste mod nenainstaluju.

Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: Otázky k modům

Příspěvek od PostTrauma » 10.2.2011 19:37

Být tebou to asi zatím neřeším. Dokud to běží, není proč s tím něco dělat.

Nevím, jestli se mody poznávají podle setupů nebo podle souborů, ale u některých komponentů to píše Skipped - Component already installed (by Tweaks, Tactics...).

Jinak mody se často vzájemě přepisují, proto je důležité pořadí instalace. Některé holt nejsou vůbec kompatibilní.

Btw ještě bys mohl zkusit po updatování toho setupu zkopírovat ten setup tacticsů zpátky. To by asi mohlo fungovat, ale stejně bych se držel toho, že dokud se neobjevil žádný problém, není třeba něco řešit.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.

Dzos
Sigilan
Příspěvky: 13
Registrován: 8.3.2009 17:10

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Dzos » 11.2.2011 0:02

No problem je, ze ja mozna ani nepoznam, ze mi nejaky mod nefunguje uplne spravne:)

Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: Otázky k modům

Příspěvek od PostTrauma » 11.2.2011 9:51

Dokud ti hra nebude padat nebo vyvádět nesmysly, tak je to jedno : )
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.

Uživatelský avatar
Chmur
Sigilan
Příspěvky: 69
Registrován: 15.5.2008 17:40
Bydliště: Kotlina

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Chmur » 23.2.2011 14:59

Které mody s překladem do češtiny byste doporučovali? Zkoušel jsem tactics a ascension a bylo to na mě moc těžké. Na jaké úrovni se v acension pohybujete a hrajete oba mody na nejtěžší úroveň?
"Lidé často říkají, že hladoví po pravdě, ale když je jim naservírována, málokdy se jim její chuť zamlouvá"

Kimeria
Sigilan
Příspěvky: 18
Registrován: 13.3.2011 14:53

Re: Otázky k modům

Příspěvek od Kimeria » 7.6.2011 15:14

Ahojte
chtěl bych se zeptat jestli neexistuje nějaký mod pro BG1 který nastavý automaticky při přechodu postyvy na vyší uroven na max počet životu?

Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“