Oblíbená NPC, vaše družina...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Která NPC jest vaše nejoblíbenější?

Aerie
26
10%
Anomen
3
1%
Cernd
2
1%
Edwin
19
7%
Haer'Dalis
10
4%
Imoen
32
13%
Jaheira
18
7%
Jan
24
9%
Keldorn
4
2%
Korgan
12
5%
Mazzy
5
2%
Minsc
37
15%
Nalia
5
2%
Valygar
10
4%
Viconia
24
9%
Yoshimo
4
2%
Sarevok
20
8%

Celkem hlasů: 255

Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Tak já měla druhou partu já čarodějkobijka, Minks, Jaheira, Anomen, Nalia a Imoen, celkem spokojenost. Jen ten Anomen je fakt magor.:-)

Ted mám družinu Bard, Minsk, Jaheira, Korgan, Viconie, Imoen. Viconie s Minskem se snášejí dobře. Problém mám zatím ten, že už jsem na 17 v oblíbenosti a romanci s Jaheirou. Romanci s Viconii jsem někde pokazila. Potřebovala bych totiž tu oblíbenost snížit, aby Korgan s Viconii vydržel, ale bojím se, co na to Jehiera a Minsk. Jestli to nebude mít vliv na mou romanci. Jinak je partička v pohodě a jde mi to s ní nejlíp.

No v další partě by neměl chybět Edwin.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Kong Bao-tan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kong Bao-tan »

No pokud vím, tak Jaheira je neutrální (i když mi přijde, že to tak j jen proto, že je druid, jináč že je spíš good) a jako takový by ji neměla vadit reputace průměrná.

Já si pro jistotu nainstaloval komponent, že můžu říkat vše a tak mám 3 romance najdnou ;) troška polygamie nikdy nikoho nezabila ;)
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Experimentuji s Gavinem - překvapivě dobrý charakter. Čekal jsem, že Yeslicka nikdy nevypustím, ale Gavin mě přinutil uvažovat o opaku. Po herní stránce vcelku nevybočující klerik, ale jeho kouzlo leží někde jinde. Má imho povedené dialogy, které dobře navazují na ty z NPC Projectu, skoro mi ani nepřijde, že by to byla postava "z venku". Aktivně se zapojuje do rozhovorů, řekl bych, že ze současných družiníků dokonce nejvíce. Oproti bezbarvé Indiře je to NPC, s kterou člověka baví hrát.

Takže nyní: Lovec nemrtvých, Ajantis, Coran, Gavin, Xan, Imoen dualclass.
čímž se pomalu chystám na druhý díl:
Lovec nemrtvých, Keldorn, Imoen, Tashia, Valygar (nebo Kivan?) a nejspíš Jaheira. Ikdyž uvažuji, že bych povolal Xana. :-P

S Xanem si vždy říkám, že toho nešťastníka pouze odvedu z dolů do nashkelské hospody a tam ho zanechám jeho vlastnímu osudu. Jenže najednou jsme v hostinci a nemám to srdce se ho zbavit. A tak jdeme spolu dál. We all are doomed. :-)
Tinnarr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tinnarr »

Edwin, Aerie, HH. Nic vic neni potreba. Teda ja si vzdycky vystacil jen s HH ale myslim ze se tremi postavami je to asi nejlehci.
Obrázek
Kong Bao-tan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kong Bao-tan »

yenn píše:se na pět postav nedostalo (Eldoth... ). Pokud pro někoho z nich chcete hlasovat, ozvěte se, ať vím, komu se smát :-D ;-)
No musím říct, že zrovna tento bard mne během několika posledních her zaujal...
Ave píše:Já si zase teď poslední dobou dělám postavy zaměřené na zbraně se kterými jsem po většinou ještě ani nebojovala.Teď mám skvělou bojovnici s kopím 8-)
No a já mám elitního bojovníka s halapartnou - to se dosud ještě nikdy nestalo...

ad Yeslick - je mi celkem sympatický (takový dwarfí defencer), leč dostavám se k němu moc pozdě a proto na něj pravidelně nemám místi...

BG se mi odporoučelo a tak musím znova :/ rád bych nějakou brutálně nesnášenlivou partičku (hodně dialogů, vtipné dialogy, hádky... atd) a napadlo mne toto uskupení:
charname - ještě nevím co přesně
Kelgorn - Viki
Edwin - Minsk
Jan

Pokud se nepletu, tak ty dvojice by na sebe němi zaůtočit a jedna druhou zabít, čímž se udělá místo a mohl bych vzít Korgana a Mazzy. Ještě nikdy sem neměl Haera a dost o něm přemýšlím, nevím ale jestli by to splňovalo představu o nesnášenlivé skupince...
Jo a koho z těch dvou dvoji mám spíš "zachránit" a nechat ho přežít aby se dobrodružství táhlo v duch neustálých hádek...
no a taky mám pocit, že by mohl být dost hašteřivý Anomen ve správné kombinaci...
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
Gorny
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorny »

Kong Bao-tan:
No, me osobne v bitce mezi Minscem a Edwinem prezil Edwin, z M. zbyla jen hromada prachu. :lol: Ale jestli ti zhebne M. tak ber Korgana.
#Boj se dvema zbranemi je na zacatku BG2 precenen a na konci podcenen.#
Kalach
Sigilan

Příspěvek od Kalach »

Ja hravam s takoutou druzinou.. HH-paladin,Mins,Valygar,Viconia,Edwin,Jan.. Podla mna je Jan lepsi nez Imonen...
Gorny
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorny »

Hele, nevite nekdo, kde presne je klic k cele, kde je uveznena Mazzy? Prohledal jsem to tam cely a nemuzu to najit. Asi jsem neco prehlidl.

Druha vec. Nechapu, co vsichni vidite na tom Minscovi. Je to BLBEC (coz je videt z rozhovoru a z jeho enteligence), ma min zivotu nez Korgan, nema zurivost jako Korgan, nemuze ovladat tak dobře zbrane jako Korgan, clovek se s nim nemuze ani chovat zle a aby toho nebylo malo, tak ma o jeden rychly slot min. Ja se vubec divim, ze je ve hre tolik postav uplne na kulovy. Nalia je uplne zbytecne dualclass, coz z ni dela naprosto na kulovy zlodejku a jeste vic na kulovy kouzelnici, protoze je slabsi o levly, ktere vyplacala na svou mizernou zlodejinu. Aerie je zbytecne dualclass/multiclass (ted nevim), protoze ve hre je jak kvalitni klerik (Viconie), tak kvalitni mag (Edwin). Keldorn ma neuveritelne trapne statistiky bojove statistiky a kdyby se neopiral o Carsomyr, tak asi hodi drzku, fakt ze jo. Paladin musi byt silny, obratny, odolny, moudry a charismaticky. Enteligence je snad to jediny, co nepotrebuje. Ovsem soucet vsech jeho bodu ukazuje na jednoho z nejvetsich lemplu, co jich ve hre je. Anomen je uplne zbytecne dualclass/multiclass, takze je jak mizernej klerik, tak mizernej bojovnik, navic je jeste nesnasenlivejsi, nez Viconie a to je teda co rict. Kombinace klerik/bojovnik neni spatna, ale problem je v tom, ze na pozdejsim levlu uz proste budete radsi kouzlit, nez rubat, navic kdyz budete rubat, tak se nemuzete vyrorvnat poradnymu rubacovi (Korgan) at uz co se thaco tyce ci poctu utoku. Barda ani nezminuju, to je lempl na entou. No, Jaheira. Osobne jsem s nou parkrat hral a musim rict, ze poradnymu bojovnikovi se proste nevyrovna a poradnymu druidovi taky ne. Chudak Valygar je bohuzel blbej kit, no, ale jinak se da. No a chudaka Yoshima porcnu do hlavy, to rozhodne neni fer. :lol:
#Boj se dvema zbranemi je na zacatku BG2 precenen a na konci podcenen.#
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Gorny píše:Hele, nevite nekdo, kde presne je klic k cele, kde je uveznena Mazzy? Prohledal jsem to tam cely a nemuzu to najit. Asi jsem neco prehlidl.
Ma ho u sebe ten stin, ktery s tebou promluvi pred temi dvermi.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Gorny - myslím,že kapky o tom, co je roleplay dostaneš od jiných,t akže Ti jen řeknu, že jsou to dual/multiclassy pro to, abys mohl mít více variant lidí v družině. Jinak ten klíš se nachází u nějaké psotavičky, která vězení jakoby hlídá, v osobním inventáří myslím.rozhodně je někde na příslušné odbočce:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Gorny - nebudu ti dávat žádné "kapky" ohledně Roleplayingu, jak tu zaznělo, nebo planě moralizovat, nicméně zkus se zamyslet nad následujícím pohledem. Třeba ti to pomůže pochopit, proč tolik lidí hraje s takovýma lemplama jako Nalia, Keldorn nebo Jaheira.

Představ si, že některé lidi baví hrát s družinou, která není tvořena samými "osmnáctkami" (tj. polobohy mající vlastnosti na 18). Hratelnost (zábavnost) jednotlivých NPC podle mě nespočívá v jejich herní síle - hodnotě THAC0, jestli mají o dvě kouzla víc, větší moudrost atd. Mít takovou družinu, která prostě někam vlítne a všechno "urube" (jak píšeš) totiž není žádná zábava. Snižuje to BG na úroveň hloupoučkého Diabla. Tím, že všechny mechanicky porazíš si zmenšuješ postup na jedinou možnou cestu - tu nejpřímější a nejkratší. Hraní za relativně slabší družiny tě naopak nutí přicházet s vlastními postupy a zkoušet co nejúčinnější taktiku, než se prostě spoléhat na sílu ostří a počet útoků za kolo.
Když mám v družině tři mágy (i s takovou jsem hrál) musím problémy řešit zcela jinak než když bych hrál s družinou ze samých bijců, kteří se prostě za pomoci pár lektvarů nějak "prorubali".

Je na tobě, jak si odpovíš na otázku zda-li chceš hrát s pragmaticky složenou All-Stars Družinou nebo si raději vezmeš méně "silné" společníky, kteří jsou ti bližší svou povahou, názory.
... BG2 je oproti prvnímu dílu výrazná právě tím, že NPC mají vlastní hlavu a minulost, se kterou se musíš nějak vypořádat. Je to dobrý krok směrem od obyčejné akční RPG se spoustou soubojů (např. Dungeon Siege) k hratelnému RPG, které můžeš zkoušet znovu a znovu. Stále se bavit tím, že nacházíš detaily, cesty, řešení, které ti dříve unikaly.
Hawkmoon269
Sigilan

Příspěvek od Hawkmoon269 »

Tak jsem začal hrát BG1 a moje parta zatím vypadá: Já (paladin), Imoen, Jaheira, Khalid, Minsc, Dynaheir... :roll:
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Gorny: Ty tyhle pitomosti zohledňuješ? Jako samo, každýmu, co jeho jest, ale k tvojí otázce na Minsca... Prostě má prima hlody s křečkem, no...
Já ho v jedničce obvykle neberu, páč se mi do mojí sestavy holt pro jiný oblíbence nevejde, ale momentálně ve dvojce mě Minsc docela baví...

Samozřejmě, družinu si nasbírej jak libo, ale pokud ji někdo jinej poskládá jinak, pak věz, že má třeba akorát jiný priority, než ty... Ano, to se opravdu stává...;-)))
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mno, já si s sebou brala NPC, která mi byla sympatická, nebo na která jsem byla zvědavá...Minsca třeba nesnáším, jelikož je to vážně hloupý debil...no..vlastně nemám ráda téměř všechna NPC ze dvojky...sympatický mi je leda tak Haer'Dalis, Viconia, Sarevok, s jistými výhradami Yoshimo a Edwin...zbytek mi vážně nepadl do oka ani nikam jinam.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Minsc je debil, ale aspoň roztomilej debil... A pro ty mám celkem slabost...;-)

...stejně jako pro hlodavce.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“