Noční thread II

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Alien: SP jednoduchá?? :shock: Posunout vojáčkama sutečně složité není, ale než jsem plně pochopil všechny pravidla a statistiky, tak mi to trvalo tak půl roku (nesouvislého) hraní (Přece nebudu číst ty románové manuály - to by trvalo ještě déle...)
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Steel Panthers jsou vysoce návykové pro lidi s faktorem Military+ v krvi. Nerad bych, aby nám pak Neferit a KEBULE vyčítali, že díky SP nemohou na počítač. :twisted: Už jsem slyšel i o případu, jak i taková nevinná hra jako Mahjong rozbila soužití potomek-rodič, až to nebohá ratolest nevydržela, a ze skromného kapesného obstarala další počítač.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Geralt píše:Steel Panthers jsou vysoce návykové pro lidi s faktorem Military+ v krvi.
SP jsou skvělé i pro obyčejné stratégy. ;-) Třeba ten pocit, když jsem byl na Dopisech z Iwo Jimy a po prvním záběru na mapu ostrova se mi celá bitva živě vybavila... To fakt stálo za to. 8-)
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Mě teda tyhle vojenské tahovky nikdy nebraly a SP jsem zkoušel asi jen 2 minuty - pak mi došlo, že i kdybych se snažil sebevíc, je stejně tahle hra pro mě navěky věků zapovězeným tajemstvím ;-) .

Po letech jsem ale rozehrál Pharaoh... taky úžasně návyková hra ("Ještě postavím pár domků a už končím" :-D).

A stále vypadá moc pěkně :-P :
http://pharaoh.heavengames.com/pics/scr ... /shot1.jpg
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

MCZ píše:Po letech jsem ale rozehrál Pharaoh... taky úžasně návyková hra ("Ještě postavím pár domků a už končím" :-D).
Chm, k tomu jsem se bohužel nikdy nedostal... Hrával jsem pouze Caesara III.
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

MCZ: Pharaoh se mi nikdy nelíbyl. Jedině Caesar III.

Pravda, SP má spoustu různých blbůstek, ale ty nakonec ani nejsou potřeba. Přiznávám se bez mučení, něco jsem nepochopil nikdy a zbytek už jsem zapoměl.
Ale je to kouzelná hra. Když si vzpomenu, jak jsem slavně sestavil armádu, která čítala 12 panzer III a 4 panzer IV, a pak mě během asi čtyř tahů převálcovalo 20 KV-1 s hordou T-34... Prostě krása. Čtyřtahová zkáza trvající asi 3 hodiny...
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
eFeX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eFeX »

jako myslím si, že to boli všetko hry na ten istý spôsob Caesar 3, Pharaoh, Cleopatra... ale zato to boli slušní zabijáci času :-) inak to už by som skôr odporúčil nejaký ten K&M :lol: a čo sa týka ťahoviek... hmm... CIVILIZATION RULEZ :-P
"Jednorožec je rovnako reálny stav mysle ako koniec sveta."
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Hm, u mě je největší zabiják času poslední dobou KotOR. Hraju a hraju a hraju a nemůžu se odtrhnout...
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vanda
Sigilan

Příspěvek od Vanda »

Vallun píše:H.V nejsou špatná hra, ale taková moc ruská...
Ruská? Co je na nich ruského? :shock: Mluvíme o stejných Heroes? http://cs.wikipedia.org/wiki/Heroes_of_ ... nd_Magic_V
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Tafif
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tafif »

Vampi: Neukamenuj mě prosím za neznalost, ale není to náhodou něco ze SW?

Vanda: Vallun to asi bere tak, že co je velké, je ruské. A HoMM V to už je v některých ohledech opravdu nechutně předimenzovaná hra. Padesátimetrové, stotunové meče etc. Nevím, nevím, mně se z toho skoro dělá špatně.

eFeX: Co to je K&M?
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Tafif: Ano ano, je to ze světa SW. Knights of the Old Republic. RPG. Výborné. :-P
Btw. já to taky ještě nedávno neznala. ;-) A hra se mi válela x měsíců doma, než jsem ji začala hrát..a napoprvé mě moc nechytila. Zato napodruhé to byla láska..no, na druhý pohled. :mrgreen:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Tafif píše:To aby začal VIII, taková VI dokáže být pro začátečníka pěkný záhul. Stejně doporučuju Wolfa 3D a Formule.
VIII. ?? :shock: Trofuám si tvrdit, že v sériích MM sedocela dost vyznám, neb jsou mou posedlostí a vzato kolkolem, my přijde že dosti věrně jejich obtížnsot kopíruje pořadová čísla. VIčko je z mnoha ohledů podstatně lehčí, než oc jiného, především proto, že tam prakticky nemáš omezení vývoje, máš zdaleka nejlepší manuál na webu a peníze Tě rovněž skoro netrápí...

VIII. mi přišly dost složité a IX tomu nasadilo korunu, ale řpedevším kvůli bugovosti programu a nedovysvětleným postranním pravidlům...

VII. mám asi nejraději, takže těžko soudit:)

Vanda - vždyť v tom odkazu se přímo píše, že jí udělali ruští vývojaři:) a to bohatýrství z ní přímo čiší:) Mně chytla zdaleka nejméně - a to jsem jí hrál an počítači, který na ní bohatě stačil, takže zbytečně náročná grafika nevadila...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
eFeX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eFeX »

Tafif: Knights & Merchants

ohľadom HV... každá hra ma niečo do seba, záleží čo vám ponúkne a čo od nej vyžadujete a u mňa to je tak, že séria Heroes ma dostala... aj keď môžete mať iné názory
"Jednorožec je rovnako reálny stav mysle ako koniec sveta."
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Hamster píše:
MCZ píše:Po letech jsem ale rozehrál Pharaoh... taky úžasně návyková hra ("Ještě postavím pár domků a už končím" :-D).
Chm, k tomu jsem se bohužel nikdy nedostal... Hrával jsem pouze Caesara III.
Tafif píše:MCZ: Pharaoh se mi nikdy nelíbyl. Jedině Caesar III.
Tak ony ty hry jsou si údajně dost podobné. Já hrál jenom Pharaoh a Caesar mě zase nebere vůbec (že by za to mohlo nadměrné množství Asterixů? :-D). Jednak se mi ze starověkých civilizací líbí Egypt podstatně více než Řím, a taky - což je důležité pro hru - o pořádnou pyramidu či sfingu ve starověkém Římě zakopneš asi jen sotva ;-) . Asi teda v Caesarovi nějaké monumenty jsou, nicméně ty egyptské podle mě mají "víc do sebe" 8-).

Co se týče Heroes, párkrát jsem hrál (II, III), ale nikdy mě to moc nechytlo, tady u mě vede jejich "kopie" Age of Wonder. Teda mám zkušenosti jenom s prvním dílem a musím říct, že je to kopie zatraceně dobrá a navíc ty boje tam nejsou tak k smíchu jako ty rubanice početných armád v Heroes - jsou klasicky na hexové mapě s teréníma překážkama, hradbama, atd. tedy dobrou strategií se toho i při boji proti velké přesile dá změnit opravdu hodně, nehledě na to, že boje sezúčastňují všechny skupiny okolo napadné, takže ti bitvy jsou docela velké (a dlouhé). Také je tam lepší (a na strategii dost propracovaný) RPG systém - hodně skillů, že člověk neví, které se učit dřív a navíc každý má skutečně nějaké využití a není jen pro okrasu ;-).
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

MCZ píše:Asi teda v Caesarovi nějaké monumenty jsou, nicméně ty egyptské podle mě mají "víc do sebe" 8-).
Niesú. Občas ti dovolia postaviť výťazný oblúk, ale to nieje ono. Stavanie monumentov a lepší mikromanagement mesta dávajú Pharaovi navrch. Teda oproti Caesarovi 3. C4 je už zas o niečom inom aj keď k nejakému monumentu som sa tam tiež nedopracoval.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“