Průšvihy a zážitky ze školy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Uživatelský avatar
Ajantis
Sigil Team
Příspěvky: 5040
Registrován: 28.9.2005 22:38
Bydliště: die beschattete Berge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

- V prváku je státnice z Římského práva, Teorie práva a Českých právních dějin.
- V druháku z Ústavního práva a státovědy.
- A pak ještě jedna v páťáku. Ani nevím, z čeho všeho.

Aneb jak se píše na zdi ve společenské místnosti na koleji: "Jen počkejte prváčci na první státnici, to se poserete!". Pod to někdo dopsal: "Co první, ale druhá! To se teprve poserete!" A pod to někdo další: "Pche, druhá, ale ta třetí, tam se teprve poserete". Heh, asi tak.
Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš

Příspěvek od Vallun »

První státnice je hoodně nepříjemná a hlavně moc záleží na lidech, které dostaneš.

Druhá státnice je o dost lehčí, navíc komise jsou celkově snesitelnější. Navíc užiješ mnohem víc logické myšlení a obecnějších znalostí. Obvykle je to docela v pohodě:) I když ke druhé státnici se váže jeden z mých nejhorších zážitků vůbec:) Začala pozdě a trvala dlouho, pro známky jsme si šli někdy po sedmé hodině večer, většina totálně vyčerpaná, hladová... Bylo nás přesně deset. Nastoupili jsme a doc. Jirásková jmenovala první jméno a dodala: "výborná práce kolego, máte to za tři". Pak byjmenovali osm jmen a dodali: "je nám líto, zksute to přístě." A Zbyl jsem tam sám.. Tehdy ještě dr. Hřebejk si stoupul přede mne a začal vybrovat indexem a prnášet nějaká moudra... Ve mne byla malá dušička, říkal jsem si, že to šlo do lepšího k horšímu a děsil se, co jehorší, než 4ka, jestli men třeba nebudou chtít vyhodit úplně ze školy a jen jsem doufal, že to nejde... Naštěsti po několika minutách (které mne se zdály jako hodiny) řekl Jiřínský, aby mne už netrápili a podal mi ruku.

Třetí to je boj, fakticky 6 předmětů, 8 otázek, zásadní chyba v jediné z nich znamená konec... sestává se z Trestu hmoty, Trestu procesu, Občana hmoty, Občana procesu, Obchodu a Správního práva... A navíc je tam pár proslulých katů... Zažil jsem doc. ČErnou, jak vyhodila ženskou, co šla napotřetí a v advokátce dlouhodobě dělala rejstříkové věci, jak byla vyhozena, protože neznala poslední článek paní docentky (kterej byl naprosto o ničem...) Naštěstí tam byla prof. Císařová, která je u postupky dáběl, ale u státnice anděl z nebes. Jako předsedkyně komise nenchá nikoho vyhodit, pokdu onen alespoň něco umí...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Uživatelský avatar
Ajantis
Sigil Team
Příspěvky: 5040
Registrován: 28.9.2005 22:38
Bydliště: die beschattete Berge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Vallun píše:Nastoupili jsme a doc. Jirásková jmenovala první jméno a dodala: "výborná práce kolego, máte to za tři". Pak byjmenovali osm jmen a dodali: "je nám líto, zksute to přístě."
Jojo, o tomhle jdou po škole legendy dodnes. A nebo se to každý rok opakuje. :-)
Mně osobně přijde paní Jirásková fajn, ale u státnice jsem ji ještě neměl.

Ovšem dal-li by Bůh a dostal jsem z té státnice 1, čeká mě pěkných pár tisích prospěchového stipendia - asi bych se zbláznil radostí. :mrgreen:
(Jinak to, co o té státnici říkáš, se zdá logické.)
Uživatelský avatar
Neferit Sr.
Sigilan
Příspěvky: 2222
Registrován: 10.6.2006 18:10
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Ajantis, Vallun - děkuji za osvětlení. Zdá se, že školy, které jste zvolili nejsou zadarmo. O to více držím palce Ajantisovi a Vallun může alespoň nostalgicky vzpomínat.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Uživatelský avatar
Vallun
Dabus
Příspěvky: 3463
Registrován: 7.1.2006 19:03
Bydliště: Libiš

Příspěvek od Vallun »

Jirásková to dělala často dříve, po nemoci je prý (!) trochu měkčí... Ona je výborná na učení, ale co jsem viděl či zažil různé zkoušky, tak je docela dost náročná, ale zase většinou fair... Nicméně přiznávám,že ona elgenda může mít východisko v mém zážitku, neb jsem si nenechal ujít příležitosti a tuto milou historku rád vyprávím:D Zvláště proto, že skončila výborně;)

Na stipendium držim palce, sám dobře vím, že docela dost pomůže;)

EDIT - Neferit Sr. - Jojo, nostalgie to je:) Zvl. když náhodou snídám bábovku, tak si vždycky vzpomenu. Na prvnís tátnici jsem jí náhodou měl k snídani a od té doby jsem jí před každou těžkou zkouškou vyžaddoval. Až později mi bratr vysvětlil, že je to logická volba - má hodně cukrů na energii, kteoru na zkoušku potřebuješ a ořechový olej pomáhá uklidňovat:)

Práva oerpavdu nejsou azdarmo,a le azse, když tomu člověk dá přiměžené úsilí v průběhu a není úplně blbej, tak to jde, jsou asi i těžší školy. I když jen těžko více nepřátelské ke studentům...:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“