Yenne, neni to náhodou tvůj obor?

Moderátoři: Sadako, sevencreature
Docela zajímavě sem si povídal s nějakym medikem, podal mi do ruky "taků velků divnů věc", což sem se posléze dozvěděl, že jsou játra, taky jsem měl v ruce sval, část mozku a ledvinu. Njn, asi to nebude pro lidi se slabým žaludkem.Neferit Sr. píše:Neměl jsem tu čest a ani po tom netoužím. To co jsem viděl v TV mi plně stačilo. Nějak k podobným extravagancím netíhnu. Ale proti gustu žádný dišputát.
Pokud s tím souhlasí, tak ať je s jeho tělem po jeho smrti nakládáno "po libosti" (v nějakých přijatelných mezích). Zcela určitě mu do toho nemá co kecat nějakej náboženskej potentát bez ohledu na víru - kdyby dotyčný onu víru vyznával, měl možnost souhlas neposkytnout... A už vůbec mi nemá nějakej pan Halík co mluvit do toho, jestli se tam podívat půjdu nebo ne...Neferit Sr. píše:Trandul - to není o žaludku.To je o vlastním pohledu na to co je vkusné a co je etické. Zemřelý člověk by měl mít, podle mého naprosto zastaralého názoru na svět, klid. Neměl by být vypreparován a vystavován jako atrakce.
Moje řeč, bylo to přinejmenším zajímavé, to je skoro to samý jako nechat se rozpitvat studentama medicíny, nebo nechat aby tvoje orgány po smrti implantovaly.Vallun píše:Ano, je poněkud zvláštní využívat mrtvé k ekonomickému zisku, nicméně nikde není zakázáno spojit užitečné (vzdělání veřejnosti v oblasti anatomie) s příjemným (zisk pro provozovatele).
Pokusím se o obé.Vallun píše:Hlavně si to užij a v pořádku se vrať:)
Především vysokohorská turistika. Ale v prvních dnech se kouknem na zoubek i Istanbulu. A pak se už přesouváme směr Kačkar. Tam má nejvyšší hora jen něco pod 4000 m.n.m., čili na primátora Béma to ještě nestačí.Vallun píše:prozradíš "náplň" pobytu?:)