Dobrá nálada
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
- Neferit Sr.
- Sigilan
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Mamut
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Carlosi. Domnívám se že to v té Bibli není myšleno pejorativně.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
http://garden.mujblog.atlas.cz/
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem se zúčastnil výborné konference na téma umístění americké radarové základny v ČR. Vystoupili na ní pánové Antonín Berdych, Jan Eichler, Jan Kudrna, Miroslav Polreich a Miroslav Tůma, co nejvíc se vyhýbali politice a zeměřovali se na fakta a opravdu měli co říct.
Jak dokáže kvalitní dvouapůlhodinová "přednáška" báječně zlepšit náladu...
Jak dokáže kvalitní dvouapůlhodinová "přednáška" báječně zlepšit náladu...

- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vallun: Oni měli tu problematiku rozdělenou a každý se věnoval nějakému aspektu. Konkrétně Berdych mluvil o tom, proti jakému nebezpečí by vlastně měl ten radar/raketová základna sloužit a jak je toto nebezpečí aktuální, čímž tedy zabrousil i do mezinárodní politiky. Vyslovoval se ze zúčastněných asi nejjasněji pro realizaci nějakého protiraketového systému s tím, že aktuální hrozba (jaderná či střel dlouhého doletu) sice není ani ze strany Iránu či nějaké teroristické sítě, ale z dlouhodobého hlediska je s nějakým podobným rizikem (např. nepředvidatelná radikální islamistická vláda v nějaké muslimské zemi) nutno počítat. Upozorňoval na negativní následky trilaterární úpravy tohoto systému ve vztahu k jiným evropským státům a bezpečnostním strukturám, jichž je ČR členem, ale dle něj není NATO (příp. EU) jako celek schopno a ochotno investovat spoustu peněz do vývoje podobně účinného systému jako je ten americký, takže lépe než nic, klonil se - s tím, že to budou stejně platit USA - pro tento americký systém.
Tolik má zkrácená interpretace názoru páně Berdycha.
Tolik má zkrácená interpretace názoru páně Berdycha.

- Neferit Sr.
- Sigilan
Ajantis - a jak celkově ta přednáška vyzněla - pro nebo proti? Nevíš jestli její obsah dali někam na net? To co jsi napsal zní mimořádně zajímavě.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Nevyzněla ani "pro", ani "proti", většina účastníků se totiž držela pouze faktů a svůj názor se mezi ně vecpat nesnažila. Nesnažil se o to ani pan Berdych, aby snad nedošlo k omylu.Neferit Sr. píše:Ajantis - a jak celkově ta přednáška vyzněla - pro nebo proti?
O žádném umístění na internet nevím a neočekávám to. Ostatně jsem tam ani neviděl nahrávací přístroj nebo kameru.