Sporty II
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Zakat
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím, že Brückner bude vést repre po EURU, i když je to stále možné. Přece jen je tu otázka KDO místo něho. Součastný asistent Rada? Mluví se také o Lavičkovi, Haškovi, dokonce i o Ščastném a Jarolímovi. Jsou schopni tito pánové vést reprezentaci? Lavička možná, ale ne teď. Měl by ještě pár let sbírat zkušenosti u jednadvacítky (pokud bude úspěšný). Haška Košťál neprosadí, ať si říká co chce, nemají se prostě v lásce. Jarolím a Ščastný jsou kvalitní trenéři, ale dokázali by to i u reprezentace? No a Rada má jako Brücknerův asistent k týmu nejblíž, mohl nasbírat nějaké zkušenosti, hráči ho znají. Další variantou je zahraniční trenér, což teď asi nehrozí...
Mno, sám jsem zvědavý, co se z toho vyklube...
Mno, sám jsem zvědavý, co se z toho vyklube...
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Tak ti musím gratulovat. Pokud se někdy zapomeneš a rozbalíš to doma jako v některých diskusích tady, musí mít trpělivost více než svatou. Měl jsi štěstí. Ale to já taky, mě je občas taky dost i když trochu jinak, to zde nebudu ventilovat.Vallun píše:Má paní je moudrá a tolerantní dáma, jinak by se mnou nevydržela:) Takže při derby se normálně koukáme spolu na TV (na stadion bych nešel, příliš velké riziko) a když se neudržím a něco komentuji, tak ona odpoví něco ve smyslu "jistě, miláčku" ... A potom to v klidu prodiskutujeme. Navíc je mimořádně kritická, takže většinu času kritizuje Bílkovy blbé nápady:)
Každý chlap je trochu děcko, trochu fanfaron a trochu debil. Pokud s ním má ženská vydržet, musí být prostě skvělá. Asi jsme oba klikaři.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
zapomenu nezapomenu... prostě zápasy Slávie dost prožívám. Zvláště, když se nedaří, tak jsem naštvaný... Takže máš pravdu,že to se mnou není lehké
Nicméně dneska mi udělalo radost Kladno a zvláště Bořek Dočkal:)
EDIT:Nástupce Brucknera by se jistě našel... ale Koště dnes potvrdil, že je hledání bezpředmětné, my jsme to snad přivolali:) viz článek na idnes:)

Nicméně dneska mi udělalo radost Kladno a zvláště Bořek Dočkal:)
EDIT:Nástupce Brucknera by se jistě našel... ale Koště dnes potvrdil, že je hledání bezpředmětné, my jsme to snad přivolali:) viz článek na idnes:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Zpráva z boxu: 23.2.2008 proběhne souboj Kličko vs. Ibragimov, více zde. Už se docela těším... 

Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
-Marcus Aurelius
Nemusí to být marné... ale přiznám se,že mne by spíš zajímal nějakej "budo can" kde by se utkali elitní boxeři, judisté, karatisté, řeckořímští a a cvičenci dalších sportů.SiNuHeT píše:Zpráva z boxu: 23.2.2008 proběhne souboj Kličko vs. Ibragimov, více zde. Už se docela těším...
Třeba takový boxer proti řeckořímskému zápasníkovi musí být hodně dada, mně se zatím podařilo zahlédnout naživo jen souboj muay thai vs. capoeira a moc mi to nesedělo.
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
-Marcus Aurelius
Myslíš K-1 nebo tě už kájednička omrzela? Jinak existují i další takové např. UFC nebo Cage Rage. V minulosti byl i Pride, ale ten je již koupen UFC.Vallun píše:Nemusí to být marné... ale přiznám se,že mne by spíš zajímal nějakej "budo can" kde by se utkali elitní boxeři, judisté, karatisté, řeckořímští a a cvičenci dalších sportů.SiNuHeT píše:Zpráva z boxu: 23.2.2008 proběhne souboj Kličko vs. Ibragimov, více zde. Už se docela těším...
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
K-1 chodí, byť mnohdy stará, na Eurosportu ve Fight Clubu - jinak nejnovější UFC i Cage Rage fandové uploadují na server http://www.dailymotion.com (taková youtube bez pravidel).Vallun píše:Jsem ostuda a přiznám se, že mi tyto zkratky vůbec nic neříkají:( Díky za odkazy, mrknu se...
EDIT: hmm, ne,že bych byl o mnoho moudřejší, ale nevypadá to marně. Jenže se obávám,že je to všecko placené a ne zrovna lacině...:/
Ukázka - můj oblíbený tlusťoch proti stálici ultimátů Thompsonovi.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vallun, SiNuHeT: Vždyť MMA jsou přece budoucnost a současnost bojových umění
Nadarmo se neříká, že za posledních 20-30 let se bojová umění vyvinula více než za předchozích 400-600 let
Ale box je box... A neříkám to jen kvůli Hajime no Ippo

Ale box je box... A neříkám to jen kvůli Hajime no Ippo

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
7c - a co je MMA?:)
Co se týče toho, jak se vyvinula, tak to bych si nebyl jistý, nepřijde mi to úplně logické (vzhledem k rozvoji zbraní a úpadku individuálních soubojů ve společnosti), nicméně možné to je:)
Nevím kdo je ten Hajáme na Ypon, ale mne box přijde jako vrchol tupárny:) Fakt rád bych viděl střet takového klička s někým jako byl "za mlada" Seagal...
Co se týče toho, jak se vyvinula, tak to bych si nebyl jistý, nepřijde mi to úplně logické (vzhledem k rozvoji zbraní a úpadku individuálních soubojů ve společnosti), nicméně možné to je:)
Nevím kdo je ten Hajáme na Ypon, ale mne box přijde jako vrchol tupárny:) Fakt rád bych viděl střet takového klička s někým jako byl "za mlada" Seagal...
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vallun: Hajime no Ippo je snad nejznámější sportovní manga a celkem kvalitní co se boxu týče, řekl bych.
MMA - Mixed Martial Arts - smíšená bojová umění (nebo tak nějak česky) - koncem 20. století (no začalo už někdy ve druhé polovině?
nejsem si úplně jistý) se začaly střetávat různé (všechny) styly, odstraňovaly se zbytečnosti a přejímaly dobré části ze všech stylů). Takový významný počin (nebo vůbec začátek?) v tomhle směru byla Gracie challenge (vale tudo) - výzva, že ho může kdokoliv vyzvat k zápasu (rodina Gracie je de-facto zakladatel brazilského jiu-jitsu).
V podstatě jde o to zkombinovat všechny dobré stránky z bojových umění - boj ve stoje, na zemi, grapling (jak se to řekne česky?), páky i údery. Protože když si vezmeš třeba Muay Thai, tak není na zemi moc efektivní.
MMA - Mixed Martial Arts - smíšená bojová umění (nebo tak nějak česky) - koncem 20. století (no začalo už někdy ve druhé polovině?

V podstatě jde o to zkombinovat všechny dobré stránky z bojových umění - boj ve stoje, na zemi, grapling (jak se to řekne česky?), páky i údery. Protože když si vezmeš třeba Muay Thai, tak není na zemi moc efektivní.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
7c - prosím tisíckrát za prominutí, ale manga mně nějak zcela minula a ke své ostudě se přiznám,že mi nechybí:( Takže se omlouvám za svou neznalost:)
No, k tomu bych měl pár připomínek teoreticky MMA vypadá dobře, ale prakticky jde o to, že na určitou techniku musíš mít určité fyzické kvality a prostě nemůžeš rozvíjet všechno. Ale myslím,že tento princip znáš z rpgček více, než dobře:) Myslím,že vrcholem těchto kombinací je musado, které už se nějakých 50 let rozvíjí a soudě dle okolností už narazilo na své hranice.
Víte někdo něco víc o stylu Pentak Silat (Pentjak Silat; Pentak Siljat)?
No, k tomu bych měl pár připomínek teoreticky MMA vypadá dobře, ale prakticky jde o to, že na určitou techniku musíš mít určité fyzické kvality a prostě nemůžeš rozvíjet všechno. Ale myslím,že tento princip znáš z rpgček více, než dobře:) Myslím,že vrcholem těchto kombinací je musado, které už se nějakých 50 let rozvíjí a soudě dle okolností už narazilo na své hranice.
Víte někdo něco víc o stylu Pentak Silat (Pentjak Silat; Pentak Siljat)?
Vallun: S tím Musadem to bude asi pravda, protože nejlepší MMA Fighter - Fedor Emelianenko (doufám, že jsem to napsal dobře), tak bere naprostý základ právě z Musada a je sakra nejlepší - jak na zemi, tak ve stoje. A možná právě Fedor šel za hranice Musada a s pomocí dalších věcí se stal nejlepším z nejlepších.
Nicméně doopravdy v MMA je budoucnost - rozvíjet všechno ohledně bojových sportů/umění lze, třeba mnou zmíněný Fedor je skvělý příklad, že to jde. I když přeci jen diváci tlačí na více souboje ve stoje než na zemi.
Nicméně doopravdy v MMA je budoucnost - rozvíjet všechno ohledně bojových sportů/umění lze, třeba mnou zmíněný Fedor je skvělý příklad, že to jde. I když přeci jen diváci tlačí na více souboje ve stoje než na zemi.
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Musado je zajímavá bojová sestava. Zažil jsem dobu, kdy se řešilo jestli naše speciální síly - 4.brn a podobně pojedou v boji zblízka podle musado nebo podle ranger. Nakonec to nějak dopadlo ale mě se musado zdálo velmi flexibilní a i když opticky nevypadalo tak agresivně jako ranger, při přímé konfrontaci vyhrávalo.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."