Mno, načtení prvního savu po spuštění hry mi trvá cca 50 s. Pak už to celkem jde.
Horší to je s dabingem hlavních postav. To je děs a hrůza. Po tom, co jsem absolvoval tu část v kanálech, tam jsem měl při poslechu dialogu Geralta a Siegfrieda pocit, že sleduju "Blbý a blbější"
Chvílemi jsem měl pocit, že Geralta mluví Václav Vydra (tímto zdravím ty nešťastníky, kteří také koutkem oka spatřili českou verzi Pulp Fiction) - i když, na druhou stranu, zkazit by se tím hra nemohla - vlastně spíš naopak - a možná, kdyby se dabéři snažili, mohla by hra být mnohem zábavnější (dost postav si o to vyloženě říká - zatím se mi nejvíc líbil Mikul a ten alchymista, jak se jen jmenuje?).
Docela se divím, jak se IS podařil tak perfektní dabing u Mafie
Dabing různých postav je fajn (ač tedy počet hlasů je omezený - no, v Oblivonu to nebylo lepší a hlášky tam byly mnohonásobně sušší

).
Jen mě trochu mrzí, že si CD Projekt nedal víc záležet na těch hlavních postavách. Podle ohlasů nejsem sám, kdo z nich není dvakrát na větvi (Geralt, Siegfried, Yaevin)...
EDIT: Hmm, takže zatím bych měl výhrady asi ke čtyřem věcem:
1) dabing Geralta a některých dalších hlavních postav (Siegfried, Yaevinn) - nechal bych to ty samé herce místy pěkně předabovat

- a hodilo by se použít víc dabérů (no, ale to se dá říct o více hrách)
2) nahrávací časy (ale autoři slibují radikální zrychlení ve vylepšené verzi, takže se těším)
3) omezení počtu quicksaves (ideálně nastavit v konfiguračním souboru) - nebaví mě pořád mazat ty staré, když by stačilo omezit je na třeba 3 nejnovější (pokud to člověk nehlídá, mít přes GB savů nemusí být vůbec obtížné dosáhnout)
4) umožnit prodej základního brnění (heh, nj, spíš žertuji, ale je mi líto ho jen tak zahodit

)
A věci, které se mi opravdu moc líbí:
- grafika, grafické provedení, design levelů a prostředí, GUI a vše kolem - parádní, tomu říkám využitý potenciál Aurory (ale je fakt, že jsem ještě pořádně nehrál NWN2...) - a levely jsou úžasné (kanály jsou snad nejnádhernější oblast, co jsem kdy v RPG viděl, bažiny jsou taktéž perfektní)
- NPC, chování - města a oblasti působí (na mě) dojmem, že tam lidé opravdu žijí (zábavné je i nadávání na počasí a to, jak se všichni utíkají schovat, jakmile začne pršet)
- hlášky postav - parádní a docela věrohodné
- hlavní postavy - většinou dobře provedené a dobře nadabované s prima dialogy
- chování postav v rámci denního cyklu - postavy prostě nejsou pořád dostupné a není možné se dostat vždy a všude (což přidává na realismu a je to příjemná změna)
- questy - záleží na čase a když na něco kašlete, tak se vám to může vymstít
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.