Blbá nálada

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Uživatelský avatar
Vanda
Sigilan
Příspěvky: 845
Registrován: 30.7.2006 22:59

Re: Blbá nálada

Příspěvek od Vanda »

Lerek píše:Vanda: Ber to spíš jako ocenění nebo titul či tak něco. ;-)
No kdybych si mohla vybrat, uvítala bych naprosto jiné ocenění a nebo kdyby držel tu svou nevymáchanou klapačku, v jeho případě platí mlčeti zlato. No nic, bavit se s ním už nikdy nebudu a když,tak si to za rámeček nedá. ;-)

edit: ostatně brát to tak jak říkáš, tedy jako ocenění, musela bych mít pocit, že by aspoň mohl mít důvod si to o mě myslet, ale pokud tento výrok padne na mou adresu jen proto, že hraju rpg v klučičí partě, tak i když mi není jasný význam tohoto výroku, přesto mě to děsně uráží. Já mu taky neříkám (a za tenhle výraz se opravdu předem omlouvám) "čuráček" jenom proto, že má v hlavě místo mozku slámu.
My ochotní, vedeni nevědomými, děláme nemožné pro nevděčné.
(anonym?)
Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3603
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Blbá nálada

Příspěvek od Jab »

Opravdu nechápu, jak se takový nýmand jako V. Moravec mohl stát jedním z nejúspěšnějších moderátorů politických diskuzí. Dokonce i informace, že ČSSD má též svého čestného předsedu (Klaban) pro něj byla nová. :-?
Uživatelský avatar
Backslider
Sigilan
Příspěvky: 27
Registrován: 23.9.2007 13:26

Re: Blbá nálada

Příspěvek od Backslider »

Jab píše:Opravdu nechápu, jak se takový nýmand jako V. Moravec mohl stát jedním z nejúspěšnějších moderátorů politických diskuzí. Dokonce i informace, že ČSSD má též svého čestného předsedu (Klaban) pro něj byla nová. :-?
Zajímavé. Máš snad nějakou alternativu, když Ti pan Moravec nevyhovuje? Nemyslíš, že tento pán patří mezi ty lepší novináře a moderátory na naší mediální scéně? Snad v sobě neživíš představu, že kdokoliv v jakémkoliv oboru ví naprosto všechny informace v daném odvětví? Pokud ano, doporučuji se poradit se zítřejším hostem Otázek Václava Moravce, MUDr. Daviem Rathem, určitě spolu naleznete nějakého psychologa, který Tvým duševním proudům uleví.

Zamysleme se na chvilku třeba nad rétorikou našich žurnalistů. Vyhovuje v tomto pan Moravec? Že ne? Tak to Ti doporučuji pročistit si příslušný smyslový aparát.

Co třeba zkusit položit kterémukoliv kolegovi pana Moravce otázku, kolik je celkem v naší zemi politických stran? Kolik jich odpoví správně, co myslíš? A jak se v tomto žebříčku zařadí pan Moravec? Oba víme, že moc lepších bychom asi nenalezli, hm?

Vypovídajicí hodnota toho, co Ti tak vadí? Nulová. Narozdíl od pana čestného předsedy ODS - pokud víš, kdo to je, což zřejmě ano, když píšeš sebevědomým stylem "já snídám moudrou kaši" - je zmíněná osoba mimo sféry politického vlivu. Znáš například zpaměti všechny členy Senátu Parlamentu České republiky? Neznáš? To je zlé, teď jsi se zařadil do fronty čekatelů o titul "nýmand", ale neboj, když ho má pan Moravec, který věru nedostatkem financí netrpí, Ty se s tím jistě vypořádáš též.

Pan Moravec a nýmand? Víš, co vůbec tento expresivní pojem znamená? Nedůležitý, bezvýznamný člověk, souhlasíš s touto definicí? Přijde ti moderátor politických diskuzí ve veřejnoprávním televizním kanálu jako nedůležitá plastová figurka ze stolní hry? Vážně? Gratuluji, nejsi ty náhodou Barack Obama, John McCain, Vladimir Putin nebo Nicolas Sarkozy? Takže budeme dedukovat. Pan Moravec je obyčejná nula, dobře. V porovnání s kým? S Tebou? Kdo jsi? Odpovíme společně, co Ty na to? Ještě větší nulou než pan Moravec, stejně jako já. Tvůj shůry osvícený názor je víc než slovo tolikrát zmíněného moderátora. Když jsi taková důležitá osobnost, doufám, že myslíš na nás, méně důležité jedince.

Tímto bych Tě poprosil o vyřešení finanční krize, Wall Street je bezradná, ale Ty se svými schopnostmi, úsudkem a doživotním držením titulu "Arbiter mundi" jistě tento problém hravě vyřešíš.

PS: Promiň, že jsem použil tykání. Nejsem zvyklý mluvit s takovou autoritou, jsem jen prachobyčejný student, díky za pochopení. Příště Vám budu kdyžtak vykat, samozřejmě za předpokladu, že mne uznáte hodným debaty s Vámi.
Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3603
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Blbá nálada

Příspěvek od Jab »

Chm...
Backslider píše:Zajímavé. Máš snad nějakou alternativu, když Ti pan Moravec nevyhovuje?
Nemám a hledat jí nemusím.
Backslider píše:Nemyslíš, že tento pán patří mezi ty lepší novináře a moderátory na naší mediální scéně?

Tak maximálně ve stylu "mezi slepými jednookým králem".
Backslider píše:Snad v sobě neživíš představu, že kdokoliv v jakémkoliv oboru ví naprosto všechny informace v daném odvětví?
Je opravdu znalost existence čestného předsedy ČSSD tak okrajová a nevýznamná? Proč bych neměl hodnotit moderátora politických diskuzí na základě jeho znalostí z oblasti politiky?
Backslider píše:Pokud ano, doporučuji se poradit se zítřejším hostem Otázek Václava Moravce, MUDr. Daviem Rathem, určitě spolu naleznete nějakého psychologa, který Tvým duševním proudům uleví.
Zajímalo by mě, co přesně tě svedlo k téhle osobní narážce (a vůbec k celé té tvé reakci).
Backslider píše:Zamysleme se na chvilku třeba nad rétorikou našich žurnalistů. Vyhovuje v tomto pan Moravec? Že ne? Tak to Ti doporučuji pročistit si příslušný smyslový aparát.
Co přesně sem si z téhle narážky měl vzít? :anxious:
Backslider píše:Co třeba zkusit položit kterémukoliv kolegovi pana Moravce otázku, kolik je celkem v naší zemi politických stran? Kolik jich odpoví správně, co myslíš? A jak se v tomto žebříčku zařadí pan Moravec? Oba víme, že moc lepších bychom asi nenalezli, hm?
Vzhledem k tomu, že jsem tuhle otázku nepokládali, tak oba víme velké houby. Přestaň se mě prosím snažit přesvědčit pomocí jakýchsi sugestivních otázek.
Backslider píše:Vypovídajicí hodnota toho, co Ti tak vadí? Nulová. Narozdíl od pana čestného předsedy ODS - pokud víš, kdo to je, což zřejmě ano, když píšeš sebevědomým stylem "já snídám moudrou kaši" - je zmíněná osoba mimo sféry politického vlivu. Znáš například zpaměti všechny členy Senátu Parlamentu České republiky? Neznáš? To je zlé, teď jsi se zařadil do fronty čekatelů o titul "nýmand", ale neboj, když ho má pan Moravec, který věru nedostatkem financí netrpí, Ty se s tím jistě vypořádáš též.
Najde se nějaký racionální argument, proč bych si měl pamatovat jména všech senátorů? Jako třeba v tom smyslu, že zítra budu moderovat debatu místo Moravce?
Backslider píše:Pan Moravec a nýmand? Víš, co vůbec tento expresivní pojem znamená? Nedůležitý, bezvýznamný člověk, souhlasíš s touto definicí?
Mé pramalé znalosti mi především naznačují, že jde o slovo z němčiny znamenající "nikdo". Čili tak nějak i "vůbec" vím. Čemu ovšem opět nerozumím je způsob, jakým se mě pokoušíš inzultovat. Resp. kam to má vést?
Backslider píše:Přijde ti moderátor politických diskuzí ve veřejnoprávním televizním kanálu jako nedůležitá plastová figurka ze stolní hry? Vážně? Gratuluji, nejsi ty náhodou Barack Obama, John McCain, Vladimir Putin nebo Nicolas Sarkozy? Takže budeme dedukovat. Pan Moravec je obyčejná nula, dobře. V porovnání s kým? S Tebou? Kdo jsi? Odpovíme společně, co Ty na to? Ještě větší nulou než pan Moravec, stejně jako já. Tvůj shůry osvícený názor je víc než slovo tolikrát zmíněného moderátora. Když jsi taková důležitá osobnost, doufám, že myslíš na nás, méně důležité jedince.
Ve dvouřádkovém příspěvku jsem uvedl konkrétní případ trestuhodné neznalosti politického komentátora. Na oplátku jsem dostal spoustu pseudo-otázek, na které si za mě obratem odpovídáš. Zajímalo by mě, jestli mě vůbec do té diskuze potřebuješ. :-)
Backslider píše:Tímto bych Tě poprosil o vyřešení finanční krize, Wall Street je bezradná, ale Ty se svými schopnostmi, úsudkem a doživotním držením titulu "Arbiter mundi" jistě tento problém hravě vyřešíš.
Tohle mi má dát co?
Backslider píše:PS: Promiň, že jsem použil tykání. Nejsem zvyklý mluvit s takovou autoritou, jsem jen prachobyčejný student, díky za pochopení. Příště Vám budu kdyžtak vykat, samozřejmě za předpokladu, že mne uznáte hodným debaty s Vámi.
Tykání/vykání mi je ukradené. Spíše by mě zajímali tvé pohnutky k napsání tvého názoru v takovém stylu.
Uživatelský avatar
sevencreature
Sigil Team
Příspěvky: 7394
Registrován: 26.9.2005 1:24
Bydliště: Země
Kontaktovat uživatele:

Re: Blbá nálada

Příspěvek od sevencreature »

Jab píše:Spíše by mě zajímali tvé pohnutky k napsání tvého názoru v takovém stylu.
Mno, odvážil bych se tvrdit, že ho vyprovokovalo tvé neuvážené označení jedné poměrně známé osoby jakožto nýmanda. Přiznávám, že i mě, člověka, který se o politiku či televizi vcelku nezajímá, ten tvůj post dost pobavil :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drug.
Uživatelský avatar
Jab
Sigil Team
Příspěvky: 3603
Registrován: 24.9.2005 23:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Blbá nálada

Příspěvek od Jab »

sevencreature píše:Mno, odvážil bych se tvrdit, že ho vyprovokovalo tvé neuvážené označení jedné poměrně známé osoby jakožto nýmanda. Přiznávám, že i mě, člověka, který se o politiku či televizi vcelku nezajímá, ten tvůj post dost pobavil :lol:
Z jeho způsobů projevu mám občas pocit, že si své otázky předem nepřipravuje. Pokud už bych se v tomhle měl odvolat na autority, a evidentně mně mnoho jiného nezbývá, tak obdobný názor zastává i prof. Havelka (učí na několika fakultách UK, mj. i na politologii - tuším FSV).
A rovněž si tak myslím, že jde o moderátora mizerného. Zaujatého, zbytečně skákajícího do řeči. Ke kvalitě otázek jsem se již vyjadřoval. V posledku bych se pak ještě odvážil obhájit právo na vlastní názor, k němuž snad ještě nemusím dosáhnout pozice "ředitele zeměkoule".

Abych v tom svém názoru nebyl sám:
http://www.blisty.cz/art/31746.html
http://www.virtually.cz/index.php?art=13316
http://neviditelnypes.lidovky.cz/media- ... ecnost_wag
Uživatelský avatar
sevencreature
Sigil Team
Příspěvky: 7394
Registrován: 26.9.2005 1:24
Bydliště: Země
Kontaktovat uživatele:

Re: Blbá nálada

Příspěvek od sevencreature »

Abych to vysvětlil - pod pojmem "nýmand" si představuji nějakou neznámou osobu (možná to chápu špatně :think: ) - až teď mi došlo, že máš na mysli "bezvýznamnou" nebo "nulu" :doh:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drug.
Uživatelský avatar
scorpioo
Sigilan
Příspěvky: 387
Registrován: 9.3.2008 21:08
Bydliště: Sigil

Re: Blbá nálada

Příspěvek od scorpioo »

Svet je skur.....ný :evil: Dnes ma vyhodily z roboty (hotel) bo majitelia nato zvýšky je...li a celý hotel upadal.No čo oni peniaze majú ale čo zamestnanci, to im je jedno.
Hrdinovia umierajú,legendy žijú naveky. - BEOWULF
www.kocogel.info
Uživatelský avatar
Cozzinnni
Sigilan
Příspěvky: 651
Registrován: 1.3.2006 9:39
Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
Kontaktovat uživatele:

Re: Blbá nálada

Příspěvek od Cozzinnni »

Střílet kulovnicí nevychovaný prcky!! :evil: :evil: :evil:

Když mi bylo velitelstvím našeho skautského střediska sděleno, že spolu s jedním z vedoucích, jež je skautský veterán, přebírám bandu nováčků přijatých během náboru (věková relace 6-10 let), nečekal jsem nic příjemného, ale tohle je do nebe volající!

Je jich víc než zdrávo, řvou, perou se, lezou všude, kam nemají (jeden z nich opakovaně leze na betonový sloup před klubovnou a ani dost bolestivý pád ho nepoučil), otvírají kdeco kdečím, skáčou po prastarém stole (který pamatuje nejen mě, když jsem před devíti léty nastoupil, ale dost možná i současné vedoucí v jejich prcčích letech) a na opakované výzvy ke klidu nereagují. Jednoho uklidníš, deset dalších začne dělat brajgl nanovo. Dneska jsem si na nich oddělal hlasivky :-x

Hrůza!
Už se těším, jak si je vezmeme do parády na táboře :twisted:
So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Uživatelský avatar
Sirine
Sigilan
Příspěvky: 1283
Registrován: 3.10.2005 16:44
Bydliště: Ust Natha - Modrá Sféra
Kontaktovat uživatele:

Re: Blbá nálada

Příspěvek od Sirine »

-a kdyby jen to...letos mám se skautíky (a jejich rodiči) opravdu "skvělou" zkušenost - konkrétně s vodními skauty z opavy - jsou to zloději a prolhaní... :evil: ostatně dnešní společnost je neučí nic jiného (někde je holt něco špatně) 8-)

- ovšem nevěšmě hlavu moc brzy- bude hůř :think:
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Uživatelský avatar
Sirine
Sigilan
Příspěvky: 1283
Registrován: 3.10.2005 16:44
Bydliště: Ust Natha - Modrá Sféra
Kontaktovat uživatele:

Re: Blbá nálada

Příspěvek od Sirine »

-zlodějku dceřiných botů mám identifikovánu :think: (jo, jo, nezapomínám) a co je mi to platný? nic... :-? :wall:
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“