Oblíbená NPC, vaše družina...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Která NPC jest vaše nejoblíbenější?

Aerie
26
10%
Anomen
3
1%
Cernd
2
1%
Edwin
19
7%
Haer'Dalis
10
4%
Imoen
32
13%
Jaheira
18
7%
Jan
24
9%
Keldorn
4
2%
Korgan
12
5%
Mazzy
5
2%
Minsc
37
15%
Nalia
5
2%
Valygar
10
4%
Viconia
24
9%
Yoshimo
4
2%
Sarevok
20
8%

Celkem hlasů: 255

Field Mouse
Sigilan

Re: Oblíbená NPC, vaše družina...

Příspěvek od Field Mouse »

Bráno jen výkonem v bitvě - Viky je na vyšších úrovních prakticky stejný klerik jako Anomen - level mají +- stejný a bonus za moudrost u Viky ovlivňuje jen kouzla do 4. úrovně, přičemž rozdíl v počtu těchto kouzel přestává být významný někde kolem dvanácté úrovně, kdy už má klerik dvě kouzla páté i šesté úrovně. No a na vysokých levelech je to šumák úplně, jestli má klerik devět nebo dvacet kouzel čtvrté úrovně skoro nehraje roli, neboť těmito kouzly se už souboje nevedou.
Jediný opravdový bojový rozdíl je magická odolnost Viky x Anomenovy mnohem lepší předpoklady k fyzickému boji - a vzhledem k malé použitelnosti magické odolnosti u jinak fyzicky slabé postavy je Anomen silnější postavou. Viky je nejlepší klerik ve hře asi tak první dva tři pevnostní questy.
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
ЇЯMA

Příspěvek od ЇЯMA »

Jenže anomen je u klerika kvuli dvojpovolání několik levelů za ní, proto je lepší kvuli začátku vzít ji.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Je tam rozdíl snad max. dvou levelů, ne? To snad ani nestojí za zmínku. Obzvlášť v BG2 ne...
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
ЇЯMA

Příspěvek od ЇЯMA »

Když vyjdeš na devátym z žaláře tak jo.
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

ЇЯMA,
na druhej stane však, keď sa dostaneš zo žalára tak má Viconia príliš malú silu. Neunesie plnú plátovú zbroj + štít, ako Anomen. Predmety, ktoré navyšujú silu, sa dajú získať až neskôr (opasok je drahý, rukavice z Planárnej gule vyžadujú prítomnosť Valygara atď.) a preto myslím, že na začiatku hry je Anomen výhodnejšou investíciou. Má lepšie AC, viac životov, viac útokov za kolo a lepšie vybavenie - nosí rodinný štít s ochranou proti streleckým útokom.

Tiež som si obľúbil charakter Viconie a nemám rád tie Anomenove arogantné, fanatické hlášky a protivný, škrekotavý hlas; to ale nijako neznižuje jeho bojové schopnosti. (keď sme pri tom, zahadzuješ na začiatku hry obojručák Lilarcor +3 len preto, že má pitomé hlášky?)

Vždy som bral klerika podľa zloženia družiny - do dobrej party Anomena, do zlej Viconiu.
Field Mouse
Sigilan

Příspěvek od Field Mouse »

Rozdíl v xp Anomena a Viky více ovlivňuje systém, jakým se určuje počáteční zkušenost postavy poprvé najaté do družiny, než dual Anomena. A i kdyby měl mít za ten dual xp postih, dělalo by to ani ne 100 000 xp, což je méně než jeden level.
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

No, každopádně já budu brát Vicy pořád a Anomena vůbec nikdy; kdepak ,ani kdyby měl THAC0 ještě o 30 bodů nižší tak ho nevezmu.

Valcik: Ne, rukavice s planární koule NEvyžadují přítomnost Valygara; stačí přítomnost jeho těla :twisted:
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

Tarreb,
pravda, pravda.. Aby som neodbočoval od témy, doplním že Valygar patrí k mojim najobľúbenejším členom družiny, preto som ho ku guli dopravil vždy v celku a po vlastných. Ono však skutočne stačí len jeho telo. :-P
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Zase na druhou stranu, kdo by se chtěl s tou Valygarovou zdechlinou neustále tahat? :-D

Jinak Valygar je zajímavý charakter, jen je škoda, že se mi nikdy nehodí do družiny. Rozhovory s ním jsou zajímavé (kdyby byly možnosti roztažené alá P:T, vůbec bych se nezlobil). Byl bych taky spokojenější, kdyby s ním byla možná romace (co si budeme povídat, svalnatý a tajemný černoch je mnohem zajímavější než jakási přitroublá imitace Itala/Španěla - to mi určitě dámy dosvědčí).
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Carlos: "přitroublá imitace Itala/Španěla" Anomen? Edwin?

Romance s Valigarem je- je součástí RE.
Já na Valygara taky nikdy neměl místo... a a na Anomena taky ne.... na Haer Dalise taky ne... :oops:

Zato jsem zjistil, že jsem při každém hraní v družině Jaheiru :shock:
ЇЯMA

Příspěvek od ЇЯMA »

valcik píše:ЇЯMA,
na druhej stane však, keď sa dostaneš zo žalára tak má Viconia príliš malú silu. Neunesie plnú plátovú zbroj + štít, ako Anomen. Predmety, ktoré navyšujú silu, sa dajú získať až neskôr (opasok je drahý, rukavice z Planárnej gule vyžadujú prítomnosť Valygara atď.) a preto myslím, že na začiatku hry je Anomen výhodnejšou investíciou. Má lepšie AC, viac životov, viac útokov za kolo a lepšie vybavenie - nosí rodinný štít s ochranou proti streleckým útokom.

Tiež som si obľúbil charakter Viconie a nemám rád tie Anomenove arogantné, fanatické hlášky a protivný, škrekotavý hlas; to ale nijako neznižuje jeho bojové schopnosti. (keď sme pri tom, zahadzuješ na začiatku hry obojručák Lilarcor +3 len preto, že má pitomé hlášky?)

Vždy som bral klerika podľa zloženia družiny - do dobrej party Anomena, do zlej Viconiu.
Já nikdy nechtěl aby viconie bojovala. Já nosim clerika ciste kvuli léčení, a proto je pro mě na začátku hry důležitější jaká nejvyšší kouzla si může dovolit. Na boje mam jiné postavy.

100.000 je mnohem více než jeden level když 89.000 až 100.000 je osmý level. A na začátku je právě tenhle rozdíl několik kouzel páté a šesté úrovně (hlavně léčení na šestý, který je potřeba co nejdřív), a proto se jí do začátku anomen nemůže vyrovnat. Jak říkam, nepotřebuju aby bojovalo tolik postav.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Tarreb: Anomen ;-)

Já osobně mám při každém hraní Jaheiru. Když sám nehraju barda, tak Haer'Dalise rád uvítám. V poslední době už pěkně kašlu na Jana, který se mi pěkně přejedl. Téměř nikdy nehraju s Mazzy a s Anomenem jen jako s parchantem, protože pak se alespoň trochu chová jinak než jako šašek, navíc je to dobrý doplněk zlé družiny.
ЇЯMA

Příspěvek od ЇЯMA »

Vždycky: Valigar (protože má temnej hlas a katanu), minsk jako nejsilnější, viconie, imoen (z nostalgie), nalia. Občas Korgana, zkoušel sem i Sarevoka, zezačátku místo viconie Anomen, ale je to kripl. Nejčastěj ale hraju solo.

Nikdy: Jan, Mazzy, Keldorn, HaerDalis, Yoshimo, Jaheiru jen napoprvé. Bral sem si je jen na chvíli kvuli jejich questum.
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

..ešte k tomu Valygarovi: je pravda, že keď máte aj Minsca, tak je to už druhý ranger do party, ale Valygar má vďaka svojmu kitu (stopár) celkom dobré schopnosti - ovláda ukrývanie, backstab, má akési kúzlo na odvracanie mágie a keď ho v ToB vyzbrojíte opraveným oštepom +6, stvára s ním celkom zaujímavé kúsky. "Zuřivost nebes" spomínať asi netreba, tú nosí vždy.

A Jaheira mi tiež nikdy v družine nechýbala, jednak je to veľmi silná bojová postava, má skvelý charakter a zaváži aj nostalgia - v BG1 bola blízkou priateľkou Goriona. V BG2 sa mi najviac osvedčilo, keď som ju vytrénoval v streľbe prakom. Keď jej potom dáte niektorý opasok sily + "Prak vyhledání", každým zásahom pôsobí obrovské škody. (ten prak pridáva k poškodeniu aj bonus sily)

..aha, a ešte quest s harfeníkmi, takmer som zabudol.
PostTrauma
Sigilan

Příspěvek od PostTrauma »

Jaheira má i dobrou romanci, jedinou opravdu rozumnou a dospělou. Ale ten quest s Harfeníky je proklatě dlouhý.

Haer'Dalis mi přijde jako hrozně ztracená postava (hrozný charakter, hrozný hlas, hrozné povolání, všechno hrozné), Edwina nesnáším kvůli charakteru, takže ho taky nikdy neberu. Oba jsou podle mě mnohem nesnesitelnější než Anomen (oproti nim je úplně zlatý). Na Mazzy vždycky zapomínám, protože jsem ji taky nikdy neměl v partě (jen na ten její zabugovaný quest), podivná postava, která nemá čím zaujmout a má hloupé kecy.

Jinak dobrý je Keldorn, takový zkušený kliďas a Valygar je taky flegmouš (krom aférky s Viconií).
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“