Akce S.I.L.V.E.S.T.R.

Chcete se potkat se svými idoly z fóra? Domluvte si schůzku.

Moderátor: yenn

Odpovědět
Tarreb
Sigilan
Příspěvky: 752
Registrován: 17.9.2008 16:14

Akce S.I.L.V.E.S.T.R.

Příspěvek od Tarreb »

24. dubna, léta páně dvoutisícá desátá, proběhla v podivné sféře, nazývané "Praha", odyssea několika sférických cestovatelů.

Nezasvěcení se dozví více zde.

Pro zasvěcence:
:arrow: Jak jste s akcí spokojeni?
:arrow: Co pro (případné) příště zlepšit?
:arrow: Nemohl by sem dát PostTrauma to video? :lol:
Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: Akce S.I.L.V.E.S.T.R.

Příspěvek od PostTrauma »

Video z akce

Dokonce je tam slyšet i zvuk.

S akcí jsem spokojen, ačkoliv pro příště to chce o něco větší družinu. Také bych si příště určitě nevzal hůl, neboť kdo to má tahat : ) S větší družinou by se dalo použít i více hudebních nástrojů (bubínek a flétna) při vydělávání na portály (pro nezasvěcené WC). Také by se hodila nějaká dívka, neboť ty dokáží svým šarmem otevřít nejedny dveře, které nám zůstaly zavřeny.

Později přidám seznam splněných questů a zajímavých momentů či hlášek.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Uživatelský avatar
MCZ
Sigil Team
Příspěvky: 3926
Registrován: 25.9.2005 1:01
Bydliště: prázdná plechovka od barvy (černé)
Kontaktovat uživatele:

Re: Akce S.I.L.V.E.S.T.R.

Příspěvek od MCZ »

... nejprve jsem se chtěl zeptat, proč že pořádáte pražský sraz, když se normálně konají, ale přitom stačilo mrknout na video a už chápu.

Každopádně blahopřeji - ve filmařství už jste překonali veškeré Minscovo snažení :-).
Uživatelský avatar
AlieN
Sigilan
Příspěvky: 2932
Registrován: 4.10.2005 13:31
Bydliště: Zlín, Brno, Praha a tak podobně
Kontaktovat uživatele:

Re: Akce S.I.L.V.E.S.T.R.

Příspěvek od AlieN »

Mě by spíš zajímalo proč sraz nepořádají ve srazech, ale v hadrníkovi kde se o něm moc lidí nedozví... ;-)
Tarreb
Sigilan
Příspěvky: 752
Registrován: 17.9.2008 16:14

Re: Akce S.I.L.V.E.S.T.R.

Příspěvek od Tarreb »

Také bych si příště určitě nevzal hůl, neboť kdo to má tahat
Klidně můžu příště mágovat já. :mrgreen:
Každopádně blahopřeji - ve filmařství už jste překonali veškeré Minscovo snažen
Kterého Minsca myslíš, jaké snažení?
Mě by spíš zajímalo proč sraz nepořádají ve srazech, ale v hadrníkovi kde se o něm moc lidí nedozví..
Určitě to napravíme, pro příště. ;-)
Uživatelský avatar
yenn
Sigil Team
Příspěvky: 3192
Registrován: 24.9.2005 23:13
Bydliště: pod tisíciletým dubem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Tarreb píše:Kterého Minsca myslíš, jaké snažení?
http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?f=18&t=4180
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Uživatelský avatar
Field Mouse
Sigilan
Příspěvky: 656
Registrován: 18.5.2009 14:50
Bydliště: U Lomu 38, Sigil, 585 03

Re: Akce S.I.L.V.E.S.T.R.

Příspěvek od Field Mouse »

Na Tarrebovu žádost posílám svůj report:

Zápis toho, co jsme prováděli:
- vystoupili jsme z portálu a ocitli jsme se ve zvláštním podzemí, kde jsme objevili divný chrám se spoustou lidí, kteří přivolali avarata strašlivé bestie
- při úprku před bestií jsme objevili východ z dungeonu a utekli na povrch k soše kamenného válečníka s družinou
- pokoušeli jsme se získat nějaké informace o sféře, ve které jsme se octli, leč zpočátku jsme nemohli rozluštit jazyk, kterým mluvili místní obyvatelé
- porozuměli jsme až ženě s velikým štítem na holi. Ta nám vysvětlila, že se nacházíme ve sféře "staré město pražské" a poslala nás směrem ke "staroměstské radnici", kde jsou prý k dispozici informace. Také nás spravila o několika skupinách této sféry - jednak o klanu červených triček, se kterými její organizace podle všeho bojovala, a kteří se poznají podle velkého hluku, divoké gestikulace a červeného trička, jednak nás upozornila na podivnou uniformovanou armádu v zelených vestách a se zvláštními zbraněmi, se kterými neustále trénovali útoky do země.
- vydali jsme se směrem, který nám byl poraděn a našli knihkupectví. Z výlohy jsme se dozvěděli, že jak velké dlouhé potvory jezdící přes jednu část sféry, tak také avatar, kterého vyvolali lidé na začátku v chrámu, se jmenuje "vláček" a žere lidi. Také jsme našli obchod, na němž stálo "zapište se do historie", o což jsme se pokusili, ale na "pokladně" nám sdělili, že k tomu potřebujeme "kopačky".
- uprostřed sféry "staré město pražské" jsme objevili "vláček", který se nepohyboval a odvážili se jej prozkoumat. Objevili jsme, že se jedná o jakousi mechanickou bytost. Jeden mocný muž s patřičnou dávkou arogance, která k moci patří, nám sdělil, že tato bytost je "tramvaj" a nikoli "vláček". Po krátkém rozhovoru nám také řekl, jak se dostat zpět do naší domovské sféry - prý musíme najít portál s označením "WC", jít do kabinky a "spláchnout". Dal nám také tip, že nejbližší "WC" se nachází v blízkém podzemí
- portál jsme našli, ale nastal velký problém - nepustili nás tam a chtěli pět korun! Bylo to pobuřující, neboť po pánovi, který tam šel také, chtěli pouze 5"Káčé", což, jak se ukázalo, bylo jen malé kolečko, a po nás chtěli hned koruny. Věděli jsme, že pět korun má na hlavách pět soch okolo kamenného válečníka, ale v této sféře nefunguje magie, takže náš mág nebyl chopen sochy odčarovat a koruny jim odebrat. Vydali jsme se tedy ke "staroměstské radnici"
- na radnici jsme našli portály, za jejichž použití bylo třeba zaplatit pouze "3Kč". Také jsme zde nalezli několik spřízněných bojovnic, z nichž jedna nám dala vznešený úkol - vytvořit pro její a okolní potěšení krátkou kulturní produkci. Tohoto úkolu jsme se zhostili způsobem Sigilským vlastním a předvedli maximální kvalitu, za kterou jsme obdrželi celých "10Kč"! Bylo vyhráno - pokud budeme chtít, máme na použití portálu domů. Den byl však zatím v plenkách a my jsme se rozhodli, že nyní, když již máme náš návrat zajištěn, ještě chvíli zůstaneme, pokusíme se prozkoumat více tuto divnou sféru a pokusíme se ještě vykonat několik činů dobra. Od sympatické bojovnice se však mimo jiné dovídáme nepříjemnou věc - v této sféře se prý pohybují měnivá stvoření zvaná "revizoři", kteří, maskováni jako obyčejní lidé, jsou schopni odebírat zdejším obyvatelům jejich "Kč". Poznat jsou prý pouze podle průkazky. I přes toto riziko se rozhodujeme ještě chvíli v této sféře zůstat. Svoje "Kč" však pečlivě schováváme a zvyšujeme svůj střeh - pokud bychom potkali "revizora", jsme odhodláni se o naši jízdenku domů bít.

+ s akcí spokojenost, tohle jsem chtěl vyzkoušet docela dlouho
+ zlepšit: víc postav, možná bychom opravdu mohli hrát nějaký role. a trochu mne zklamali civilové, možná by to chtělo nějakého mega charismatického vůdce, kterého by vítali s otevřenější náručí :)
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
Tarreb
Sigilan
Příspěvky: 752
Registrován: 17.9.2008 16:14

Re: Akce S.I.L.V.E.S.T.R.

Příspěvek od Tarreb »

možná by to chtělo nějakého mega charismatického vůdce, kterého by vítali s otevřenější náručí
PostTrauma mi přišel docela charismatický.

Hele, krakonoš :mrgreen:
zlepšit: víc postav, možná bychom opravdu mohli hrát nějaký role
To bych taky rád.
Uživatelský avatar
PostTrauma
Sigilan
Příspěvky: 1256
Registrován: 6.8.2009 16:02
Bydliště: Asteroid B-612

Re: Akce S.I.L.V.E.S.T.R.

Příspěvek od PostTrauma »

Povzbuzeni našim snadným výdělkem, jali jsme se vydělávat dále, leč naše snahy byly liché. Naše nouze, zdá se, nebyla dosti veliká, by nás donutila k zoufalejším činům. Vrcholným výsledkem našeho snažení je zveřejněný videozáznam. Náš neúspěch zasel smutek do našich srdcí. Vydali jsme se k mostu zvanému Karlův. Tam jsme potkali žoldnéře, jenž byl velice podobný těm, které jsme znali z naší sféry. Proto jsme se ho optali, zda nám může poskytnout nějaké informace. Žoldnéř nám s politováním prozradil, že zemi vládne upír, který vychází pouze v noci. Jeho sídlem byl nedaleký hrad. Náš mnich vyzval žoldnéře ke zkoušce bojového umu v kámen, nůžky, papír a ve třetím kole prohrál, přestože se držel statečně. Přes vypětí sil dokázal žoldnéř ještě porazit zloděje hned v prvním kole. Pokusili jsme se tohoto zdatného bojovníka naverbovat, ale bohužel jeho povinnosti mu kázaly jinak. Zdál se poněkud apatický k problémům své země.

Smutek z našich srdcí rychle vyprchal, když před námi stanul nový úkol - odpravit zlého upířího panovníka. Zpočátku jsem pochyboval, zda je skutečně zlý, ale podezřelé odpovědi jeho poddaných mne přesvědčily, že si zaslouží jedině smrt. I vydali jsme se do mágovy věže na Petříně, kde jsme doufali získat pomoc od tamního čaroděje. Bohužel po namáhavém výšlapu jsme zjistili, že po mágovi Járovi Cimrmanovi ve věži zůstalo pouze muzeum. Série obrazů o jakémsi Ježíši nám dosti zamotala hlavy. Z obrazů jsme pochopili, že byl zlým mágem, který byl několikrát poražen a nakonec ukřižován a zavražděn. Bojovalo proti němu mnoho vojáků v čele s čarodějkou Pannou Marií z Exilu. Jedna z našich teorií byla, že tento Ježíš je právě naším zlým upířím vládcem.

Z Petřína jsme se přesunuli k hradu. Za využití tupého výrazu jsme splynuli s davem a prošli kolem stráží na hradní nádvoří. Odtud jsme uviděli velký chrám, ze kterého přímo čišelo zlo a tma. To byl náš cíl.

Nyní předávám slovo dál.

---

Víc lidí určitě a někoho, kdo je trochu víc akční než my tři : ) Na RP jsme se moc nesoustředili, většinu času jsme zkoumali co a jak budeme dělat.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Tarreb
Sigilan
Příspěvky: 752
Registrován: 17.9.2008 16:14

Re: Akce S.I.L.V.E.S.T.R.

Příspěvek od Tarreb »

No, trochu jsem na to zapoměl...
____________________________________
Naše chrabrá družina neohroženě pokračovala do chrámu zasvěceného temnotě, kde se jala vymýšlet plán. Jelikož jsme předtím z drobných náznaků zjistili, že vládce této sféry je upír, sepsali jsme pro obyčejné občany návod, jak jej zničit.
Jeden návod jsme umístili do chrámové pokladnice, druhý u jisté sochy a třetí jsme se chystali dát našemu starému známému zbrojnoši. Zdálo se však, že mu již skončila služba, neb na jeho místě stál... jiný zbrojnoš. Hrdinný mnich ho okamžitě vyzval, by s ním změřil své síly. Byl poražen.
,,Jsem neporazitelný, chachá!!" zařval válečník.
Jeho arogance mě dosti rozzuřila, vyzval jsem ho též a s pověstnou "bardskou" dávkou štěstí ho porazil na hlavu.
Musí se mu však uznat, že přijmout porážku uměl.
Urazil se teprve v okamžiku, kdy mu naše banda předala seznam ( ten, co na jeho druhé straně byly sepsány ty questy :-) ). Stálo tam, mimo jiné "najdi a znič sektu Svědků Jehovových". To se asi dotklo jeho náboženského cítění, protože nás hnal svinským krokem.
Návody byly rozdány a před námi byla poslední část cesty - použít poratál pro cestu domů. To se nám zdárně povedlo.

Zablesklo se a mi jsme opět stanuli na známé půdě Sigilu. Vyrazili jsme do nedaleké hospody zvané " Na Cípku" ( nebo jak se jmenovala. Tato hospoda měla, dle tvrzení našeho mnicha, mimořádně lidové ceny. To bylo vyváženo tím, že jim na záchodech nefungovalo světlo a byla tam tma jako v ranci.

Rozhovor dál pokračoval na běžná témata, jako je české školství, skvělost a neopakovatelnost BG2, tetování slečny u vedlejšího stolu, plagiáty kofoly...
Rozhovor byl nejenom zábavný ale i poučný - Už mlhavě tuším jaké jsou výhody a nevíhody PS:T, co je to Dabus, nebo proč 95% ekonomů nevolí levici.
Z hospody naše skupinka za družného hovoru pokračovala přes velký kopec, až na tramvajovou zastávku, kde jsme se posléze rozešli ( rozjeli? ) do svých domovů.
Odpovědět

Zpět na „Srazy a setkání“