Film - archív
Moderátor: sevencreature
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Pár týdnů zpět jsme byli s kamarády v Aeru na Plechovém Bubínku. Je to divné, úchylné, depresivní, místy vtipné.
Zvrhlým existencím doporučuji. Jináč mně to nepřišlo úplně špatné. Jenže mé oblíbení filmy obsahují přece jen méně těch uchýlných scén a hlavně jsou takové zle veselé (např. Brazil
).
http://www.csfd.cz/film.php?8094

Zvrhlým existencím doporučuji. Jináč mně to nepřišlo úplně špatné. Jenže mé oblíbení filmy obsahují přece jen méně těch uchýlných scén a hlavně jsou takové zle veselé (např. Brazil

http://www.csfd.cz/film.php?8094
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ostrov mi nabídl zajímavou směs rybaření, souložení a násilí (nejvíce mě nase**, když do toho lidi zatáhnou zvířata). Neřadím jej mezi ty nejlepší filmy, jaké jsem kdy viděl, ale zajímavý byl dosti. Btw: nevím, zda to bylo režisérovým záměrem, ale scéna, v níž ho poprvé vytahovala prutem, mě pobavila 

Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Plechový bubínek i Ostrov - jedny z mých velmi oblíbených filmů
.
Btw. Doporučuji Funny Games od Michaela Hanekeho - naprosto fysicky nenásilný film o násilí, který se dokáže velice dobře dostat pod kůži...
http://www.studna.net/reviews/310/
http://www.imdb.com/title/tt0119167/

Btw. Doporučuji Funny Games od Michaela Hanekeho - naprosto fysicky nenásilný film o násilí, který se dokáže velice dobře dostat pod kůži...
http://www.studna.net/reviews/310/
http://www.imdb.com/title/tt0119167/
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Kromě výše jmenovaných ještě zapomněls na vyměšování, toho tam taky bylo jako když nasereyenn píše:Ostrov mi nabídl zajímavou směs rybaření, souložení a násilí (nejvíce mě nase**, když do toho lidi zatáhnou zvířata)...

Jinak s těma zvířatama je to od režiséra takový vydírání, aby to na lidi víc působilo...
Samotný film mě dost nudil a po 50ti minutách jsem ho vynul...
Plechový bubínek byl opravdu VELMI úchylný. Kdybych neznal předlohu, a nevěděl, že se jí film docela drží, asi bych režiséra dost kritizoval za prvoplánovost
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Před chvílí jsem se vrátil z Kletby bratří Grimmů.
Těšil jsem se na ni přes 2 roky, leč je pravda, že jsem poslední doobu kvůli recenzím snížil trošku svá očekávání...
A výsledek? Jsem maximálně příjemně překvapen a mám z ní nádherný pocit. Úžasné!
Především Gilliam skvělým způsobem pracuje se samotnými pohádkami, jsou do filmu skvěle zakomponovány a celý film je přitom jedna nádherná pohádka. Bratry Grimmy jsme měl vždycky hrozně rád a Gilliam přenesl jak jejich atmosféru, tak děsivost i ono ponaučení...
Režijně je film zvládnut velmi dobře, prostě Gilliam, nejkouzelnější jsou všechny scény ve Věži a nápad se Zrcadlem. krásné...
Celkově atmosféra filmu je jeho nejsilnější stránkou- velmi temná, ale ne tak zlehčována vtipy jako třeba u Burtonovy nevěsty. Mnohokrát jsem se opravdu bál.
Další kapitolou je audiovizuální zpracování- prvotřídní hudba, kamera a světelné/odstínové efekty. I když paradoxně některé celodigitální triky byly dost nedotažené (Vlkodlak, Saša-Slizoun...).
Ale je tam pár mušek, hlavně v podobě pár lehce hollywoodských scén (ale nic strašného) a moc jsem nepochopil ani postavu toho frantíka (zapomněl jsem jméno)
takže... 9 z 10..
Těšil jsem se na ni přes 2 roky, leč je pravda, že jsem poslední doobu kvůli recenzím snížil trošku svá očekávání...
A výsledek? Jsem maximálně příjemně překvapen a mám z ní nádherný pocit. Úžasné!
Především Gilliam skvělým způsobem pracuje se samotnými pohádkami, jsou do filmu skvěle zakomponovány a celý film je přitom jedna nádherná pohádka. Bratry Grimmy jsme měl vždycky hrozně rád a Gilliam přenesl jak jejich atmosféru, tak děsivost i ono ponaučení...
Režijně je film zvládnut velmi dobře, prostě Gilliam, nejkouzelnější jsou všechny scény ve Věži a nápad se Zrcadlem. krásné...
Celkově atmosféra filmu je jeho nejsilnější stránkou- velmi temná, ale ne tak zlehčována vtipy jako třeba u Burtonovy nevěsty. Mnohokrát jsem se opravdu bál.
Další kapitolou je audiovizuální zpracování- prvotřídní hudba, kamera a světelné/odstínové efekty. I když paradoxně některé celodigitální triky byly dost nedotažené (Vlkodlak, Saša-Slizoun...).
Ale je tam pár mušek, hlavně v podobě pár lehce hollywoodských scén (ale nic strašného) a moc jsem nepochopil ani postavu toho frantíka (zapomněl jsem jméno)
takže... 9 z 10..

- vypité_oko
- Sigilan
wtf...Nikdo mě bít nebude...ne-éFrosty píše:Já spíš myslím, že okolí o tom hovoří jako o 'prokletí' ne proto, že by si snad 'chudák' žádný film nevychutnal do konce, či měl nějaké zvláštní schopnosti, ale spíše proto, že si film nevychutnají onisevencreature píše:No u většiny současné hollywoodské a podobné produkce zpravidla konec znáš už podle názvu, maximálně z prvních 5 minut filmuvypité_oko píše:Pánové já mám talent (někdo tvrdí že prokletí) že u filmu uvažuju nahlas a většinou v půlce mám konec objasněný...Tj. z tohohle pohledu se nemusíš bát, že by šlo o nějaké nebezpečné prokletí
![]()
Já osobně bych takového člověka musel po pár minutách jeho 'uvažování nahlas' buď surově udeřita nebo jednoduše odejít.
Otázkou je, kde toto provádí. Pokud v kině, tak by to asi dopadlo tím prvním způsobem![]()
Jinak ohledně těch konců - 7 - naprostý souhlas. Ten závěr se jim až nechutně povedl. Absolutně si nedokážu představit, jak bych se v takové situaci zachoval já.
A výborný konec měl ještě anděl smrti (aspoň tedy myslím, že se to tak jmenovalo)
Sonduji duše - diskrétně a tiše...
Pokud si člověk nepřeje nic jiného než klid a mír,touží po smrti...
Dattebayo!!!

Pokud si člověk nepřeje nic jiného než klid a mír,touží po smrti...
Dattebayo!!!