Hardware - otázky, odpovede a rady

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

nuke, Ajantis: Já to myslím spíš tak, že je dobré koupit to, co je v danou chvíli výhodné (cena/stabilita/výkon) a kašlat na nějakou budoucí kompatibilitu - teda je alespoň dobré podívat se, jestli je možné rozšířit třeba RAM (pokud člověk kupuje méně než 1024 MB).

Já doufám, že počítač nebudu muset upgradovat tak 5 let :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

sevencreature : jj, myslím že som ťa pochopil ;-)
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

sevencreature píše:nuke, Ajantis: Já to myslím spíš tak, že je dobré koupit to, co je v danou chvíli výhodné (cena/stabilita/výkon) a kašlat na nějakou budoucí kompatibilitu - teda je alespoň dobré podívat se, jestli je možné rozšířit třeba RAM (pokud člověk kupuje méně než 1024 MB).

Já doufám, že počítač nebudu muset upgradovat tak 5 let :lol:
Stejně většina lidí obměňuje počítač ob generaci, takže i když koupí tu nejnovější komponentu, tak stejně až to bude chtít upgradnout, tak už bude potřeba jiná.
Kolik z vás kupuje desky a k nim pomalejší procesor, že se dokoupí nový? A kolik z vás to udělalo? Četl jsem nějakou studii, kde 80% desek se vyhazuje s jejich prvním procesorem.
Žralok, který štěká, nekouše.
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

drake127 píše:Kolik z vás kupuje desky a k nim pomalejší procesor, že se dokoupí nový? A kolik z vás to udělalo? Četl jsem nějakou studii, kde 80% desek se vyhazuje s jejich prvním procesorem.
No ja zatial nie. Ale nikdy nehovorme nikdy :-D
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

z topicu o myších a klávesnicích
nuke píše:
Frosty píše:KOFi: no nech na hlavě. Mě občas vadí i zapnutá dioda u Num Locku :-D Co jsem, ale musel skutečně zaslepit, byla dioda na repráčku. Svítila sice hezky modře, ale tak silně, že téměř plně osvětlila mou jinak temnou komoru :-x
:-D :-D :-D Také isté repráky som kúpil aj ja teraz a zrejme ma čaká odpájkovanie diódy, prípadne jej vymenenie za inú.
A mohu se zeptat na typ? Já mám Logitech 6.1 - takové meší repráčky, které se dají jednoduše chytit i na zeď. (aprop. nechcete někdo jeden repráček navíc? :-D mám jen 5.1 kartu, takže mi jeden zbyl :lol: )
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Frosty : Stereo Genius. Najprv som rozmýšlal o 7.1, keď už idú tie vianoce, ale nakoniec som sa rozhodol, že repráky so subwooferom nie sú pre mňa to pravé (nehovoriac už o mojich susedoch) :-D
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

nuke píše:Frosty : Stereo Genius. Najprv som rozmýšlal o 7.1, keď už idú tie vianoce, ale nakoniec som sa rozhodol, že repráky so subwooferom nie sú pre mňa to pravé (nehovoriac už o mojich susedoch) :-D
Ty se subwooferem můžu jen doporučit. No sousedi si zatím nestěžují, horší to bude v létě až budu mít okna dokořán. :lol:
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Koveras píše:Ty se subwooferem můžu jen doporučit. No sousedi si zatím nestěžují, horší to bude v létě až budu mít okna dokořán. :lol:
Ja bývam v bytovke, takže SUX.
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

nuke: To je na houby, na plný výkon nemůžeš pustit ani obyč 2.1 repro. :-(
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Koveras píše:nuke: To je na houby, na plný výkon nemůžeš pustit ani obyč 2.1 repro. :-(
To hej. Na druhej strane, ja ani nemám rád plné výkony čo sa týka reprákov - mám dosť citlivé uši na hluk :mrgreen:
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

nuke: To ti tak věřím... :lol:
Je to na prd, nemůžeš si koupit ani domácí kino, z toho nic nemáš...
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

nuke, Koveras: no já sice bydlím v paneláku, takže o 'testování' plného výkonu subw. a repra si můžu taky nechat jen zdát, ale nedávno jsem byl dík opravě PC donucen vytahnout 2 obyč. repráky (od Geniusu) a ten rozdíl byl propastný. Ono je v tom právě rozdíl nejen při vysokých, ale i při nízkých hlasitostech.
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Frosty: Tam je propastný rozdíl úplně ve všem. Když si k tomu navíc pořídíš novou zvukovku namísto integrované, tak je to ještě mnohem propastnějí. :lol:
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Koveras: true true 8-) Zvukovku mám Sound Blaster Audigy a zatím bez problému.
Jinak co se přechodu do prostorového zvuku týče. První hra, kterou jsem otestoval na 5.1 byla Blood Rayne a ten rozdíl byl znát hned. Jakýkoliv zvuk, (střelba, pohyb) jsem věděl odkud jde a podle toho se dalo i lépe a rychleji reagovat.
A co jsem vážně nečekal, byl zvuk u NFSU, kdy jsem to speciálně jen kvůli testu těch repráků (a lepšímu poslechu muziky) pustil znovu. No - krom muziky jsem zjistil, že už mě jen tak někdo nepředjede (jezdím bez zpět. zrcátka) jelikož jsem najednou i slyšel ze které strany se mě snaží soupeř předjet :twisted:
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Frosty: Taky má Audigy. Konkrétně 4ku.Repro Logitech 5.1. Zatím mě štve pouze jena malá drobnost - asi jednou za čtvrt hodiny (není to periodicky ani pravidlem) mírně zaškrčí. Nevíš co to může způsobovat?
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“