Film - archív
Moderátor: sevencreature
- Koveras
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
V této podobě každopádně.
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
[z Literatury]
Je sice jasné, že od podobného filmu nelze čekat nic než happy end, ale přesto si myslím, že by to nemuselo být proklamováno už v ukázce.
Jinak to ovšem vypadá jako potenciálně příjemná klasická fantasy oddychovka (tedy zřejmě nic pro Ajantise
), pročež si počkám na ohlasy a možná zajdu 
Jj, spíše než trailer jsou to Letopisy Narnie v kostceAlieN píše:Podle posledního traileru bych řekl že je to něco jako Pán Prstenů pro dvouleté děti, hodně mi připomíná starší pohádku Princezna Fantaghrio - když mi bylo deset tak se mi ten film docela líbil a od té doby už jsem ho naštěstí neviděl.
(jinak ten trailer má 9minut a myslím že je v něm prakticky všechno důležitý z celýho filmu, pokud na to mermomocí nechcete jít do kina a máte hodně dobrý připojení tak ho najdete tady: http://moviezone.cz/movies/narnia/trailers)

Jinak to ovšem vypadá jako potenciálně příjemná klasická fantasy oddychovka (tedy zřejmě nic pro Ajantise

Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
No tak sem se tesil na novyho HP a pekne me to zklamalo. Nejhorsi byli rozhodne posledni 3 minuty a kecy typu "ted bude vsechno uplne jiny", to se mi vazne chtelo zvracet. Ukoly byli takovy dost odbyty, hlavne bludiste, ktery je plny vsemoznejch potvor bylo naprosta nuda. Ale uvedu tu 3 veci, ktery sem naprosto nepobral...
a) proc se "Harry" drak zabil o nakej priblblej most?
b) co mela znamenat ta scena s rokovou kapelou na vanocnim plese?
c) proc neukazali a ani nezminili, ze Popletal zabije Skrka jr. a tim umlci jedinyho svedka? to mi pride v cely knizce dcl klicovy...
Fakt me to zklamalo :(
c) proc neukazali a ani nezminili, ze Popletal zabije Skrka jr. a tim umlci jedinyho svedka? to mi pride v cely knizce dcl klicovy...
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem ke svému překvapení na kolejní síti našel film, jenž jsem chtěl už hrozně dlouho vidět, ale ne a ne sehnat- Zvrácený (Ireversible)- ano, je to ten slavný film se znásilněním Monicy Belluci 
Jako nejlepší charakteristika filmu mi přijde, že je to zdánlivě běžný den
několika obyčejných lidí. Ráno se spolu probudí 2 lidé- kluk a holka- v posteli, jdou na pařbu, pijou, tančí, holka odejde dřív domů.. a pak se něco stane.
Ve filmu zazní věta ve smyslu, že se takové věci dějí, ale máme pocit, že jen těm ostatní lidem, a potud nás to nějak zvlášť nezajímá, ale
jednou se to může stát i nám. A přesně tak to je. Já třeba na ten film taky teď koukám jako na film, jsem do něj zažraný, oceňuji jeho audio-vizuální stránku, dá se říct, že se bavím... Ale on to nejni jen film, ono se to všude kolem děje. A právě o tomhle za pomocí kvalitního scénáře a režie přesvědčuje diváka velmi úspěšně- u každé reakce filmové postavy jsem cítil, že právě takhle musí reagovat a chápal jsem to.
Je natočený hodně brutálně, téměř bez střihu (byť je rozfragmentován a části seřazeny naopak- je to ale spíš takový malý bonus, ne žádná revoluční novinka, ale obohacuje film právě tím, že ten tak začíná tím nejbrutálnějším a postupně se z té brutality vynořují ty "všední lidské souvislosti", že je to vlastně příběh obyčejných lidí jako my), afektovaně, s nevybíravou mluvou- každopádně nic z toho nevyznívá samoúčelně, byť režisér určitě nechtěl nešokovat.
Důležitým prvkem je atmosféra, Zvrácený je velmi působivý, což je i dílem létající kamery, která plachtí mezi postavami, tmavými zákoutími, světelnými efekty v gay-klubu... a dunivé hudby-nehudby.
A na závěr- skvělé herecké výkony.
Takže mé hodnocení: 90%

Jako nejlepší charakteristika filmu mi přijde, že je to zdánlivě běžný den
několika obyčejných lidí. Ráno se spolu probudí 2 lidé- kluk a holka- v posteli, jdou na pařbu, pijou, tančí, holka odejde dřív domů.. a pak se něco stane.
Ve filmu zazní věta ve smyslu, že se takové věci dějí, ale máme pocit, že jen těm ostatní lidem, a potud nás to nějak zvlášť nezajímá, ale
jednou se to může stát i nám. A přesně tak to je. Já třeba na ten film taky teď koukám jako na film, jsem do něj zažraný, oceňuji jeho audio-vizuální stránku, dá se říct, že se bavím... Ale on to nejni jen film, ono se to všude kolem děje. A právě o tomhle za pomocí kvalitního scénáře a režie přesvědčuje diváka velmi úspěšně- u každé reakce filmové postavy jsem cítil, že právě takhle musí reagovat a chápal jsem to.
Je natočený hodně brutálně, téměř bez střihu (byť je rozfragmentován a části seřazeny naopak- je to ale spíš takový malý bonus, ne žádná revoluční novinka, ale obohacuje film právě tím, že ten tak začíná tím nejbrutálnějším a postupně se z té brutality vynořují ty "všední lidské souvislosti", že je to vlastně příběh obyčejných lidí jako my), afektovaně, s nevybíravou mluvou- každopádně nic z toho nevyznívá samoúčelně, byť režisér určitě nechtěl nešokovat.
Důležitým prvkem je atmosféra, Zvrácený je velmi působivý, což je i dílem létající kamery, která plachtí mezi postavami, tmavými zákoutími, světelnými efekty v gay-klubu... a dunivé hudby-nehudby.
A na závěr- skvělé herecké výkony.
Takže mé hodnocení: 90%
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 11.12.2005 21:15, celkem upraveno 4 x.
Kamarat mi prave doniesol Equilibrium. Ak by to bolo dobre tak by som obetoval trochu casu a pozrel si to. Ze vraj je to obcas poriadna rubanica ,ale keby to malo dobry dej tak by mi to ani tak nevadilo.Oplati sa to pozerat?
"Máš štestí,že mám deset kilo podváhu. Jinak už by z tebe byla mrtvá liška."
Myron
Myron
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
raider: Rozhodně!!! Asi nejlepší americký akční film z posledních let co se týče akce. Super. Děj je celkem v pohodě - taková variace na Fahrenheit 451 - není to žádná perla, ale ani shit.
Navíc z něj "citují" i další dílka - třeba Gunslinger v Trinity Blood je hotovej klerik gramatonu
Akční scény tam jsou nářez - třeba konec, nebo ta část, kdy čistí domy stylem zhasněte světlo...
Navíc z něj "citují" i další dílka - třeba Gunslinger v Trinity Blood je hotovej klerik gramatonu

Akční scény tam jsou nářez - třeba konec, nebo ta část, kdy čistí domy stylem zhasněte světlo...

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
"Zvrateny" je podla mojho nazoru nezvladnuty. Miestami to bolo otravne a nudne. Kamera tam poletovala tak, ze som vlastne nic nevidel (neviem ci prave to bolo zamerom
)
To, ze je dej a "sokujuce" sceny zasadeny do bezneho zivota nie je nic svetoborne a prekvapive, celkom logicky taky film taky kontrast ci kontrapunkt ak chcete, vyzaduje.
Najvacsim problemom tohto filmu je, ze sa snazi byt originalny a mozno aj umelecky, lenze od toho ma daleko. Reziser totiz velmi jednoducho naraba len so spominanym kontrapunktom a "sokujucimi" scenami.
Jedinou vyhodou je, ze to nie je samoucelne, ale snazi sa vystihnut zvratenost.
Nestaci mi to vsak. Tento pokus je plytky tak, ze nemoze naplnit slovo film.
Nic vo mne nezanechal, o nic ma neobohatil, nicim ma neprekvapil.
Je to maximalne variacia na zvratenost. Nie vsak plnohodnotne dielo.

To, ze je dej a "sokujuce" sceny zasadeny do bezneho zivota nie je nic svetoborne a prekvapive, celkom logicky taky film taky kontrast ci kontrapunkt ak chcete, vyzaduje.
Najvacsim problemom tohto filmu je, ze sa snazi byt originalny a mozno aj umelecky, lenze od toho ma daleko. Reziser totiz velmi jednoducho naraba len so spominanym kontrapunktom a "sokujucimi" scenami.
Jedinou vyhodou je, ze to nie je samoucelne, ale snazi sa vystihnut zvratenost.
Nestaci mi to vsak. Tento pokus je plytky tak, ze nemoze naplnit slovo film.
Nic vo mne nezanechal, o nic ma neobohatil, nicim ma neprekvapil.
Je to maximalne variacia na zvratenost. Nie vsak plnohodnotne dielo.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hm....coby182 píše:No tak sem se tesil na novyho HP a pekne me to zklamalo. Nejhorsi byli rozhodne posledni 3 minuty a kecy typu "ted bude vsechno uplne jiny", to se mi vazne chtelo zvracet. Ukoly byli takovy dost odbyty, hlavne bludiste, ktery je plny vsemoznejch potvor bylo naprosta nuda. Ale uvedu tu 3 veci, ktery sem naprosto nepobral...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Lord Arien, 7c: já mám problém, že když čtu knihu, je hodně velká část ponechána na fantazii, člověk má o tom, jak co vypadá, svou představu. Nu a režisér má zase tu svoji (každý má jinou fantazii)- a prezentuje ji ve filmu. Bohužel se často hodně liší od té čtenářovy a ten je pak z filmu zklamaný...
Ale je to v podstatě obousměrný problém...
Ale je to v podstatě obousměrný problém...