Total War

Akce, strategie, adventury, plošinovky, závodní, sportovní a logické hry ... prostě žádné RPG.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

nuke píše:Hrám Rome Total War a v Imperiálnej kampani mám vyše 25 provincií. Neviete nejaký zaručený tip na to aby sa mi ludia nebúrili ? Rady tipu presuň hlavné mesto neberem - to už som skúšal.
A ešte dačo : Kedy už konečne budem môcť napadnúť Rím. Čo presne je k tomu potrebné ?
Já ho nedávno dohrál a proti bouření lidí jsem postupem času přišel na jednoduchou věc - když jsou mrtví tak se nebouří :twisted: , takže když nějaké město dělalo opravdu velké problémy (u mě to byly hlavně řecká města) tak jsem počkal až ho obsadí rebelové a pak jsem ho vypálil :twisted:
Po nějaké době hraní s tebou senát začne být nespokojen a bude požadovat sebevraždu lídra tvé frakce, když odmítneš tak si znepřátelíš všechny ostatní římské frakce a budeš moci napadnout Řím (pokud máš se sŚenátem dobré vztahy tak to může možná skončit i jinak, já ale na senátní úkoly většinou kašlal)
Patejl
Sigilan

Příspěvek od Patejl »

Hral jsem Medieval hodne dlouho (byla to nenarocna hra a ja mel fakt starej komp, navic miluju strategie takze to bylo jasny...), Shoguna jsem nezkousel (kdysi davno demo...), ted hraju Rome : Total war bararian invasion... prave sem rozjel kampan za nejaky barbary na severu od Zapadorimske rise ;)

BTW : K tem revoltam : Podle me zalezi hlavne na vyberu chramu, vyber nejakej kterej hodne zvysuje verejnej poradek... fakt je ze uz nejde jako v Medievalu zabrat celou Evropu (a prilhle asijske zeme ;) ) protoze opravdu vzdalene provincie se dlouhodobe fakt udrzet nedaji...
What can change the nature of man...? // Co muze zmenit charakter cloveka...?
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

AlieN píše:Já ho nedávno dohrál a proti bouření lidí jsem postupem času přišel na jednoduchou věc - když jsou mrtví tak se nebouří :twisted:
Tiež som zbadal, že ak ich zotročím, tak sa tak nebúria, ale zabiť trištvrtiny obyvatelov sa mi zdalo dosť kruté, no :-)
Ozaj a čo si robil z tými barbarskými kostolmi ? Nahradil si ich rímskymi, alebo si ich nechal stáť ? Ja som ich vždy zboril a postavil trebárs chrám Backhusa.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

nuke píše:Ozaj a čo si robil z tými barbarskými kostolmi ? Nahradil si ich rímskymi, alebo si ich nechal stáť ? Ja som ich vždy zboril a postavil trebárs chrám Backhusa.
já jsem nechal ty jejich původní, ale nevím jaké mají bonusy, ty římské jsou možná lepší
Patejl
Sigilan

Příspěvek od Patejl »

Vzdy jsem stavel svoje (pouze recke Pantheony jsem nechaval stat, a jeste kdyz jsem v Italii obsadil hlavni provincii Scipiovcu tak tam meli jakysi chram diky kteremu jsem v te provincii mohl stavet nejlepsi lode ve hre 8-) tudiz, ten jsem samozrejme taky neboril...). Hlavne z toho duvodu ze vetsinou nebyli postavene v nejlepsi verzi a tudiz nedavali tolik bonusu. Hlavne ty barbarske haje a oltariky stali za prd :-D

BTW : Ja vzdy stavel chram bohyne Juno (pridavala hodne k verejnemu poradku + k rustu populace (chtel jsem prachy z dani a rychle dobry budovy :-D ).
What can change the nature of man...? // Co muze zmenit charakter cloveka...?
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Arthalion: Hmm, nějaký nápad, jak název dobře upravit? :-)
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Jab píše:Arthalion: Hmm, nějaký nápad, jak název dobře upravit? :-)
Mozno Shogun a ine TW hry

Takze, zahral by si to so mnou teoreticky niekto?
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

pojmenoval bych to prostě Total War hry, protože jsme se tu stejně bavili o všech dílech
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Este niekto by chcel navrhnut nazov? Spravime si hlasovanie? :lol: ;-)
Mne je to napokon jedno. ;-)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Hm, v RTW mám ve většině měst problém se "špínou" a lidem to dost vadí... Jaké věci tento faktor ovlivňují? Kanalizace, lázně atp. mám, tudíž se mi ta jejich velká nespokojenost se "špínou" (cca 60%) moc nezdá :-?

EDIT:
Tak jsem se dočetl, že je to tím, že jsou ta města přeplněná, tudíž je třeba postavit nový "palác". Je pravda, že když dosáhnu další "úrovně populace" a hned postavím ten palác, spokojenost obyvatelstva stoupne o nějakých 25 procent, ale pořád je tot ragedie a špína už dosahuje přes 100%. Pak můžu mít město přecpaný vojákama a stejně se lidé bouří...
Neexistuje nějaké rozsáhlejší řešení "špinavého problému"?
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Ajantis: Co třeba nějaké konečné řešení :twisted: ?
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

A ještě bych měl dotaz k automatické samosprávě, když tam nemám žádného člena své rodiny jako správce - lze během ní nějak upravit výši vybíraných daní? Nechci to nechávat na té samosprávě... Díky!

Vampiria: Tuto možnost hra sice zná, ale k čemu by mi to při očekávaném vzestupu impéria bylo? :-)
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Ajantis píše:A ještě bych měl dotaz k automatické samosprávě, když tam nemám žádného člena své rodiny jako správce - lze během ní nějak upravit výši vybíraných daní? Nechci to nechávat na té samosprávě... Díky!
Ne to bohužel nejde, je sice možné nastavit správce aby se zaměřil na vojenství/ekonomiku/... ale přímo nastavovat výši daní (nízké, vysoké,...) nejde :-( (tihle správci mě stejně pěkně štvali, ve všech městech kde to šlo jsem měl členy rodiny a kde ne tak jsem si aspoň sám nastavoval stavění budov a kroucení jednotek)
Ajantis píše:Vampiria: Tuto možnost hra sice zná, ale k čemu by mi to při očekávaném vzestupu impéria bylo? :-)
Na jiné řešení než to konečné jsem nepřišel :-? (viz výše)
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Tiež ma to búrenie sa v mestách kôli špine štvalo (viz výše). a najprv som si myslel, že je to vzdialenosťou od hlavného mesta. Ak niekto príde na iné riešenie, dajte vedieť ;-)
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

nuke píše:Ak niekto príde na iné riešenie, dajte vedieť ;-)
No - řešení - dost často se mé řešení v pozdějších fázích hry podobalo tomu od Vampirie... Ve hře to vypadalo tak, že jsem ve městě docvičil 'plný prapor', potom z města vystoupil, v něm se samozřejmě okamžitě objevilo cca 600 vzbouřenců - ty jsem porazil - veškerý odpor zlikvidoval, takže z desetitisícového města bylo najednou město s 2000 obyvateli, kteří nejenom že nenadělali tolika bordelu, ale za pár kol už byly spokojení jako blešky a ve městě mi stačilo na udržení pořádku jen pár jednotek 8-) :angel: :whistle:

Vzbouřením se člověk v pozdějších fázích hry už asi prostě nevyhne... Přemístění hlavního města pomůže při malém množství obsazeného území, ale když má člověk v područí vše od ruska přes čechy, francii, anglii, španělsko po severní cíp afriky, tak se mu v těch okrajových částech lidé prostě bouří... Na výše zmíňenou taktiku díky své povaze velmi dojížděli španělé :twisted:
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Odpovědět

Zpět na „Jiné hry“