Film - archív

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Zamčeno
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Jo, už je to dávno, co jsem to viděl - jeden z mých prvních vlastnoručně vybraných filmů v kině :-) Pamatuju si, jak ho v Cinemě přirovnávali k vybroušenému diamantu 8-)

Ale film Terry Gilliama, který mě zasáhl asi nejvíc jsou The Adventures of Baron Munchausen :-P Nedokážu si to vysvětlit...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Z toho, co jsem zatím od post-pythonovskýho Gilliama viděla, mě asi nejvíc zasáhl The Fisher King...
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Ithralsiel
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ithralsiel »

Nejlepší filmy od Monty Pythonů byl na sto procent Život Briana a Svatý Grál
Souřadnice 1476 na 4972. Podívejte se, pánové. Je tam meteor větší než King Kongova ranní stolice.
Tak to seš vážně ty? Nevkusnej trouba se zubama, co vypadaj jako druidská svatyně ?

A.J. Rimmer, D.Lister, Kryton, Kocour
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

7c: Nemáš toho Barona Prášila na nějakým disku? Docela rád bych to viděl...

Ithralsiel: O Monty Pythonech se nikdo nebaví.
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 13.4.2006 13:40, celkem upraveno 1 x.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

No... Meaning of Life tiez nie je zly, prave vcera som ho znova pozrel... Hlavne konecne odhalenie skutocneho zmyslu zivota nema chybu :lol:... Ale... Mno, Brian je asi vazne najlepsi :)
By the way ked uz sme pri pythonoch.... ktoreho mate najradsej? U mna nakoniec zvitazil Cleese... predsa len, bol to kreativny mozog skupiny a papousek bol skvostny... :) Tesne za nim bol Idle (imho najlepsi herec, a tiez za pesnicky :-P ) a Gilliam (jeho animacie su tak uchvatne od veci, az su uchvatne genialne :) )...
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

v úterý snad konečně uvidím Brazil :-D
Ithralsiel
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Mě v Brianovi dostalo, jak ho zachránili ti mimozemnšťani.To nemělo chybu.Jinak můj nejoblíbenější herece je ten, kterej má velkej frňák a hraje ženský apod..
Souřadnice 1476 na 4972. Podívejte se, pánové. Je tam meteor větší než King Kongova ranní stolice.
Tak to seš vážně ty? Nevkusnej trouba se zubama, co vypadaj jako druidská svatyně ?

Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Obrázek
Hore zlava- Graham Chapman, Terry Gilliam (animator)
V strede- Eric Idle
Dole zlava- Terry Jones, John Cleese, Michael Palin
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ajantis: AFAIK nemám :think: :-? Ale nemyslím si, že je nějaký problém ho sehnat.

Cesare: Jo, Fisher King se mi taky celkem líbil (překvapivé, co? :lol:)

Ad MP: Nejvíc se mi samozřejmě líbil Monty Python and the Holy Grail.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Dojde-li na "souboj" obsah vs. forma, fandím spíše prvně jmenovanému, leč to, co předvedl formální soupeř na Hranici života, mě opravdu uchvátilo. Vzorový příklad toho, jak může být ne až tak netradiční obsah vytažen atraktivním balením.

Když o tom tak přemýšlím, je to zřejmě nejlepší film, jaký jsem zatím letos viděl. Pro milovníky Mulholland Drivu takřka povinnost ;-)

Btw: Po druhém zhlédnutí většina souvislostí docvakla i mně (tedy alespoň si to myslím :-) ), pročež se nemusíte obávat nepochopení 8-) Chce to jen špetku pozornosti (a trochu více téhož pro zaznamenání některých zajímavých "vychytávek", které režisér do filmu zakomponoval).
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

7c: Tak pokud na ten film narazíš, ulov ho pro mě prosím :pray: Já s jeho sehnáním mám problémy nemalé...

Yenn: Velmi stručná a výstižná charakteristika problematiky Hranice života!

No a z filmů Monty Pythonů se mi jak Grál tak Brian líbí zhruba stejně. Každý je jiný, oba skvělé, pročež jeden nad druhý vyzvednout nemůžu.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ajantis: Stáhnout ho můžeš třeba tady:
http://isohunt.com/torrents.php?ihq=The ... xt=&op=and

Já momentálně BitTorrent radši nepoužívám...
Ithralsiel
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Teď sir Lancelot,Galahad a já vylezeme z králíka....
Když o tom uvažuju, Svatej grál je možná lepší než Brian,ale oba jsou hodně dobrý filmy.
Víš jako rychlostí létá vlaštovka?A evropská nebo africká??Nevím. AAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Z Holy Grail je najlepsia spanielska inkvizicia :)
Ithralsiel
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

španělská inkvizice?Teď mi asi nějak vypadla paměť.Pamatuju si černýho rytíře, francouze, nadržený jeptišky,ale tohle mi fakt nějak vypadlo z hlavy...

Zamčeno

Zpět na „Scéna mořského vánku“