Trocha vědy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

LordArian píše:Model černé díry 8-) Scvhálně, dokáže si to někdo představit? ;-)
Ano, trávicí ústrojí jsem brali již loni :mrgreen:
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

yenn: :lol: Tak tohle mě teda opravdu nenapadlo

Mno ale abych to teda upravil na pravou míru - šlo o velký těžký magnet ve tvaru koule položený uprostřed obrovské čtvercové sítě z nějakého silonu či co. Silon se pod váhou koule prohnul a vytvořil tak "zakřivení prostoru" pak už stačilo jen okolo koule vypustit malé magnetické kuličky. Bylo až k nevíře, jak dlouho může trvat, než se kulička dostane až do středu
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

Slyšel jsem takovou zajímavou teorii na vysvětlení skutečnosti, že spousta lidí se během noci několikrát (a to bez jakékoliv příčiny) probudí..
Prý nám tento návyk zůstal ještě po našich předcích z doby kamenné, kteří v noci museli vstávat kvůli udržování ohně.. - co si o tom myslíte vy :?: :think:
Naposledy upravil(a) KOFi-chan dne 16.4.2006 13:12, celkem upraveno 1 x.
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Možná na tom trošku pravdy je,ale já bych řekla že to spíš jestli tomu někdy takhle bylo,tak už to začíná hodně vyprchávat ;-)
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

KOFi: Mně se to nestává - z toho usuzuji, že moji předkové v pravěku se udržováním ohně nezabývali :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
KOFi-chan
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KOFi-chan »

7c: Copak ty se nikdy během noci neprobouzíš? :-o :shock:

Ave: Na to, že od té doby už "nějakej ten pátek" uběhl, si naopak myslím, že ten zvyk docela slušně přetrval.. 8-) ;-)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

KOFi: Já tedy nevím, jak moc vážně to myslíš, ale v noci se taky neprobouzím... Jen zcela vyjímečně, když se mi něco šílenýho zdá.
Nemůže tu nespavost mít holt každý ;-) A nebo byli mí předci velcí šéfové :-D
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

KOFi: Ne. Jen vyjímečně (už ani nepamatuju, kdy se mi to stalo naposled) - když mám nějakou noční můru.

Navíc mě jen tak něco neprobudí (pokud teda nespím v nezvyklém prostředí) i ráno :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Mí předkové určitě oheň nestrážili ;-) , já spím celkem bez nějakého probouzení. A tahle theorie mi přijde přitažená za vlasy, mírně řečeno. Určité atavismy jistě přetrvávají, ale zrovna toto? Imho blbost.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Tak táto teória je imho len výmysel... zachovať by sa to podľa mňa mohlo jedine keby boli predkovia výlučne strážcami ohňa... ale pochybujem, že sa "nezmiešavali" aj s inými...;-)
A aj bez "zmiešavania" by to imho bolo veľmi nepravdepodobné...
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

A preco by to nemohlo byt skratka tym, ze bud sa dotycnemu zdalo nieco sialene alebo z dovodu smadu atp. ? Nechapem, co je na tom tak tajomneho, ze sa niekto v noci prebudza a pitvat to mi pride pritiahnute za vlasy... Btw tiez spim az na vynimky noci, ked nemozem zaspat (co sa mi stava velmi zriedka) relativne kludne... 8-) :angel:
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Tajomné je na tom to a pitve sa to, lebo človeku sa v istých nočných hodinách produkuje väčšie množstvo nejakého "hormónu strachu" - neviem presný názov. A keď sa zobudí, pocíti jeho účinky...
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Ide o produkt toho, comu sa u vacsiny ludi hovori mozog a nie zapalovania ohna v praveku ;)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Je vidět, že ani jeden z vás nemá chalupu 8-) Kdybyste si zažili pocit nocování ve vymrzlé vhalupě, hodně rychle byste se naučili budit se každé dvě hodiny na to, abyste přiložili ;-) Takže já tomu věřím, i když pokud zrovna ohen neudržuju, v noci se nebudím
Naposledy upravil(a) Arian dne 17.4.2006 17:30, celkem upraveno 1 x.
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Arian: A nebudil ses každé 2 hodiny třeba proto... že Ti byla zima? :lol: :lol: Tzn. čistě fyziologická reakce?
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“