Vallun píše:A bez ohledu na cokoliv, žádný muž by neměl o cizí manželce říct to, co řekl Rath, ať už je pravdivá kterákoliv z variant výroků. Osobně bych takového člověka - říct to o mé ženě - dost pravděpodobně také inzultoval.
Mno, tak nevim... Rath nic explicitně o jeho ženě ani neřekl, hanlivé to bylo spíš na Macka - že je děvkař a že to jsou sňatky z rozumu. A co se tu hanlivého povídá o všech ostatních? Dost...
Pravý pravičák Macek zřejmě dává názorné lekce z pravičákysmu - po jeho lekci 1 - nejezdit autobusem, nefandit kolektivním sportům a nejíst vlašák z krabičky - tu máme lekci 2 - jak se chovat k sokovi na veřejnosti
Pokud chceme moralismus, pak bych prosil konzistentní - velká část lidu by tedy měla s těmito názory "že je to vlastně správně" nakráčet do fronty ke strakovce a nechat si začít dávat výchovné pohlavky za to, že si dělali prču z Paroubkovy manželky. Anebo se těch x vtipů a průpovídek nepamatujeme?
Shodou okolností jsem včera v tomhle docela exnul v Sazka areně, kde jsem byl s mámou na krasobruslení. Za mnou seděla ekipa nějakých týpků a před zahájením si vyprávěla o tomhle - zhruba ve smyslu, že Rath dostal za ucho samozřejmě oprávněně; že je dobře, že začali socany mydlit i takhle; a že co Paroubkova bába, která je příšerná...
Takhle to tam asi pět minut výřilo... ok, no, myslel jsem si svoje... Pak ovšem přišel hřeb

Mix hokeje a debaty Paroubek vs. Topolánek. Nějak se tam došlo k tomu, že Paroubek poletí do Rigy fandit a Topolánek, že už ne - a v té debatě prý řekl "že se tam nemá jak dostat". Načež všichni začali prohlašovat "chudák Topolánek, nemá se tam jak dostat, to je bordel... a Paroubek si přitom bude válet šunky v letadle..."
To už mě tedy přivedlo do excitovaného stavu

a chtěl jsem do pléna prohlásit, že to je vlastně pravda - že by mělo být vypraveno letadlo pro všechny předsedy politických stran, kteří kromě toho, že jsou *jenom* předsedy stran, jsou maximálně poslanci nebo senátory... A že by se vlastně teda měla vypravit letadla úplně pro všechny normální lidi, kteří jsou něčeho předsedy...
...ale namísto toho jsem počkal pět minut, začal něco kvrdlat na mobilu a najednou mámě říkám "Hele, koukal jsem se na novinky a Finsko vede 3:0 a na Macka podáno trestní oznámení za napadení veřejného činitele..." načež jsem začal citovat smyšlený text, že za incident bude Macek v ranních hodinách vzán do vyšetřovací vazby a podobné nesmysly - která však ťaly do živého a publikum za mnou se zaposlouchalo a po chvíli se ozvalo zamumlání "no a co, Rath je stejně idiot"
SiNuHeT: ano, česká mediální žumpa...
Zrovna včera jsem se zamyslel nad jedním příkladem toho, jaká jsou v očích ODS slova a jaká praxe. ODS má na předvolební kampaň prý nižší náklady než ČSSD, což má snad navodit dojem, že nejsou rozhazovači a za míň toho dokáží víc. Jen mi tento údaj přijde krajně nelogický - billboardů ODS není rozhodně méně než socdemáckých. Taktéž šipkou polepených tramvají, autobusů a laviček jest všude kolem mnoho a mnoho. Stejně jako inzerátů v novinách.
Každý týden se koná nějaká akce s logem ODS - jazzové setkání s ODS, dětský den s ODS, slavnosti Jižního města s ODS, folklórní výstava s ODS. Tam jest nějaký program sponzorovaný ODS a člověku vnucován pytlíček s propiskou, magnetem na lednici ve tvaru šipky (ano, kdo očekává, že jsem ho iniciativně nalepil v módu 'ods mínus', očekává správně

) a opět cd s Modrou šancí v2005 coby volebním programem

Nepočítaje to, že ods spot v kinech běží již velmi dlouho a že veškerá kampaň ODS začala první...
A nepočítaje to, že každý den je třeba z poštovní schránky vyhazovat modrý Pražský kurýr, nebo co to je (modrý layoutem i obsahem) a občasně časopisy typu Pravá žena, kde je mezi recepty od Nečasové, Topolánkové a kdovíjaké vecpáno tabulek, jak jsme na tom za poslední roky špatně. Ten druhý pražský kurýr nebo expres, který nedávno začal vycházet taky, kde je pro změnu zas podepsaná mafra, už nepočítám tuplem...
Buď jsou teda v ODS kouzelníci, anebo půlku z toho mají darem od bohatých strýčků - a to se to pak dělají ramena, že všechno zvládáme levně...
Možná je to záležitost Prahy a v regionech je to jinak - musím uznat, že ve Varech projevy ODS nebyly tak masové, ale pod socdem rozhodně neklesly. Takže i kdyby tu byla extrémní ta Praha a zbytek vyrovnaný, pořád "má ODS víc".