chyby a nesrovnalosti
string: 755
Rozhodne > ě
954
Rád; Rádu > Řád; Řádu
1001
V tom případě, chvíli tady, prosím, počkejte, než ho informuji o vašem příchodu.
slovosled
1424
Takže vy jste si přišli, předpokládám, že pro protijed. (lepší formulace; "Předpokládám, že jste si...") Jediný, čeho dosáhnete, je urychlení vaší smrti, ale myslím, že to není to, co vás teď bude nejvíce zajímat.
1535
Jižní Lucerna
hospoda v BG; jinde se jmenuje "Nízká"
6716
1D4 > 1K4
popis itemu
7182
dwarf
nepřeloženo
7351
Za účelem jejich komunity (...)
chybí jedno slůvko, předpokládám, že "obrany"
14179
ukraď > ukradni
(nevím, jestli " ukraď " je nebo není spisovně, ale rozhodně mi to zní jako strašný patvar
)
14446
Nesnesitelný > Nesnesitelná
16653
Nemohl > la (dialog, mluví žena)
16836
Přátelská paže > náruč
17261
Oddělená hlava wyverna je na pohled hrozná a zdá se vám, že se na vás dívá.
Ohavný je také jeho žaludek, ve kterých má zuby, a také jeho plamenné oči. Útěchou je, že pokud o nich
znáte (to mi zní docela kostrbatě, dal bych tady raději "víte") dost, mohou být podrobeni
pouhými a obyčejnými smrtelníky.
tenhle překlad je celý divný
18431
Rozmyslel > la (dialog, mluví žena)
21148
Kaishasou > Kaishas
21594
Kaishasem > Kaishas
22840
Přesto se vyhnu severnímu průplavu a snad zabráním další nekontrolované
žrací párty (nachází se to v deníku Baldurana, nádherný překlad, že?
).
23110
Udělal > la (dialog, mluví žena)
POZNÁMKA: nejsem si jistý, zda-li stringy obsahující mluvu mužské postavy namísto ženské, jak by dle mnou viděných rozhovorů měly, jsou skutečně chybné (překlad to nepoznal a betatest je přehlédl) anebo je problém jednoduše v tom, že je používá více dialogů (tedy mužské i ženské postavy). Nebylo by od věci jejich užití ve více dialozích prozkoumat, ale už jsem z toho vypadl, neví někdo jak by se to (bez infinity translatoru) dalo zjistit?

nepřeložená jména
Bentley > Bentliš
Candlekeep > Svícmark (?) (stringy 7642, 7658)
Gellana > Gelana
Garl Glittergold > Garl Zlatatřpyt
Helm Dwarfriend -
to je jeho oficiální přízvisko? V klíči je uvedeno Dwarf-friend > Přítel trpaslíků
Mirrorshade > Rozdvojník