Taktika a souboje v BG

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Zamčeno
LORD celadrius
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LORD celadrius »

Trandul píše:Jenom malej(v Irenciusovo vězení to byl zloděj na 20 úrovni).
na 19 úrovni abys věděl.
Trandul
Sigilan

Příspěvek od Trandul »

LORD celadrius:To je jedno, prostě to je cheat.
Jak jste to mohli se mnou vydržet? Já byl tak strašně blbej. :-D
-------------------------------------------
Flower power
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Ano, je to cheat, ale pro ty tu máme jiné téma.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Killdozer
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killdozer »

na drakonise leda energetické čepele a hmyz. nesešle ani prd a hezky ho umlátíte. jinak na draky můžu doporučit si vyvolat co nejvíc potvor.(teď mě napadl ten trik s obrazem a vyvoláváním dév ;-) )
je hezké, když se lidé spojí jako řetěz.. je ale krásné, když se spojí jako kroužková košile...

http://www.immortalfighters.net
Draci doupe ponetu
Windwalker
Sigilan

Příspěvek od Windwalker »

Nevím, jestli to už někde nepadlo, ale zde je návod na zabití Drakonise pro ty, kterým souboj s ním skutečně dře nervy, je pro ně příliš těžký, či pro ty, kteří chtějí prostě jen zkusit něco nového

Potřebujete k tomu postavu, která dobře ovládá luk, dále šípy odčarování a pro uspíšení operace pár lepších vířivých útoků... Drakonis si + - ani neškrtne ... Ty šípy mu skutečně nedělají dobře

Testováno na lučištníkovi, kterému stačilo 30sec a 3 víř. útoky na to, aby sám Draconise ustřílel. Hra bez modů , obtížnost dle pravidel
Já mám na Drakonisejinou taktiku.
1. Zabijete jeho lidskou podobu a pak (možná trochu zbaběle) prchnete do Armkethranu
2. V Armkethranu si nachystejte eventuality a pořadače, ale jenom jednomu mágovy!
3. Běžte za Drakonisem. Musíte tam ale přijít ve dne. Jelikož jen ve dne začne kouzlit stopaře. Počtejte až na liště uvidíte že vyvolává, na mága sešlete zdokonalený spěch a zastavte čas. Musíte to ale udělat dřív než se Draknis oběví v zorném poli.
4. Utíkejte Drakonisovy naproti (při tom zastavení času). Nejlepší je najít ho jak k vám utíká. Spustí se eventuality, pořadače, sešlete i kometu, meteor a strašlivé vadnutí. Klidně ještě jednou zastavte čas a pokračujte.
5. Tohle nepřežije nikdo! V okamžiku kdy se čas opět rozběhne je drakonis KO!
Pokud se zeptáte, budete za hlupáky pět minut.
Pokud se nezeptáte, budete za hlupáky celý život (celé hraní BG)
LORD celadrius
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LORD celadrius »

Windwalker píše:
Nevím, jestli to už někde nepadlo, ale zde je návod na zabití Drakonise pro ty, kterým souboj s ním skutečně dře nervy, je pro ně příliš těžký, či pro ty, kteří chtějí prostě jen zkusit něco nového

Potřebujete k tomu postavu, která dobře ovládá luk, dále šípy odčarování a pro uspíšení operace pár lepších vířivých útoků... Drakonis si + - ani neškrtne ... Ty šípy mu skutečně nedělají dobře

Testováno na lučištníkovi, kterému stačilo 30sec a 3 víř. útoky na to, aby sám Draconise ustřílel. Hra bez modů , obtížnost dle pravidel
Já mám na Drakonisejinou taktiku.
1. Zabijete jeho lidskou podobu a pak (možná trochu zbaběle) prchnete do Armkethranu
2. V Armkethranu si nachystejte eventuality a pořadače, ale jenom jednomu mágovy!
3. Běžte za Drakonisem. Musíte tam ale přijít ve dne. Jelikož jen ve dne začne kouzlit stopaře. Počtejte až na liště uvidíte že vyvolává, na mága sešlete zdokonalený spěch a zastavte čas. Musíte to ale udělat dřív než se Draknis oběví v zorném poli.
4. Utíkejte Drakonisovy naproti (při tom zastavení času). Nejlepší je najít ho jak k vám utíká. Spustí se eventuality, pořadače, sešlete i kometu, meteor a strašlivé vadnutí. Klidně ještě jednou zastavte čas a pokračujte.
5. Tohle nepřežije nikdo! V okamžiku kdy se čas opět rozběhne je drakonis KO!
Celkem podobně jsem ho zabil jen s Edwinem.Jen bez toho Strašněho vadnutí.
Neodkládej na zítra co můžeš odložit na pozítří.
mm
Sigilan

Příspěvek od mm »

Tak jsem tuto diskusi docetl, zajimave, hodne zajimave :o)
Celkem me zaujalo ze mam jit co nejdrive do strazcovy tvrze, kvuli itemum, ze se v datadisku moc nevyuziji, protoze tam jsou lepsi. Tak se ptam, muzu si to dovolit s druzinou:
Ja - B/M/Z ( 9/10/11 lvl )
Minsc ( 10 lvl )
Viconia ( 11lvl )
Valygar ( 10 lvl )
Yoshimo ( 14 lvl )
Edwin ( 11 lvl )

Misto Yoshima pak bude Imoen.
Jinak, myslite ze mam s touto druzinou sanci to dojet aniz bych mel nejake vetsi problemy? Koho by jste si vzali vy? Misto Valygara jsem mel Korgana, ale tu na foru ho lidi celkem pochvalovali ze je silny s lukem a korgan je na muj vkus moc velky sobec. Taky jsem si chtel mit Mazzy, ale nevim jak moc je dobra a misto koho ji tam hodit :)

No a kdyz uz se ptam, co rikate na druzinu co je na orig CDckach? Tj. Mazzy,Viconia,Imoen,Jaheira,Minsc jaky maincharacter by se k nim nejlepe hodil?

No a posledni otazecka, pristi hru (tj az dohraju tuto) to chci zkusit za druida, co myslite, je lepsi cisty druid, nebo ho necim riznout?

edit: slovicko
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Do Strážcovy tvrze bych naopak v SoA rozhodně nechodil a nechal ji až na datadisk. Z jednoduchého důvodu - předměty, které tam člověk získá, nejsou dělány na základní hru, pro kterou jsou moc silné.
A já beztak věci jako "toulec nekonečných šíúů" neuznávám, to patří do Diabla a možná ani tam ne.
Siki
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Siki »

Do SoA se dá jít kdykoliv ale asi se to hodí nejdřív po dohrátí normálního BG a pak datadisk
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Jak říká Ajantis, ty itemy tam jsou na původní hru moc silné, ale pokud chceš co nejrychleji mít co nejlepší vybavení (a pokud to hraješ poprvé nebo podruhé tak se ti ani moc nedivím) tak tam klidně jdi.
Nevím na jakou hraješ obtížnost ale ta tvoje parta je IMHO ještě docela slabá, pár levelů bych ještě počkal (ale za zkoušku nic nedáš, když to nepůjde tak se tam vrátíš později ;-) )
Ideální složení party už se řešilo mockrát a nic se nevyřešilo :-D , takže si vem ty postavy které se ti líbí, nemodová hra jde dohrát s jakoukoli partou.

A k poslední otázce: Druidi se nejlíp řežou motorovkou, ale můžeš zkusit i křovinořez ;-) :lol:
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

IMO ve Watcher's Keep žádná zázračná zbraň není - stejně je bez Cespenara nesložíš dohromady. Já tam chodím v druhé části SoA (s Tactics možná i dřív). V datadisku už je to příliš primitivní, v ranné SoA si alespoň můžeš trochu vychutnat boje, jinak už jsou to obyčejná jatka :-?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
mm
Sigilan

Příspěvek od mm »

Prosim muzete mmi poradit, cim dispelovat magicke ochrany u magu, konkretne mam silene problemy sundat ochrany lichum, tj ten ohnivy stit a zbytek nevim jestli se mi podarilo odcarovat, hra mi to nepise. Pouzivam Tajne slovo, Zlom a rozptyl/odstran magii a rekl bych ze bez jakehokoliv ucinku. Obcas se chyti Tajne slovo u nejakych magu, jinak nic. Poradite mi prosim? Nebavi mne zdrhaci taktika, usnout a vratit se
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

mm: Ještě je dobré snižovat nepřátelům magickou odolnost - takové to kouzlo 5. úrovně se srdíčkem. Pak by i ta Tvá klasická rušící kouzla měla mít větší šanci na úspěch.
mm
Sigilan

Příspěvek od mm »

Doufam ze ne moc offtopic:

Rozhodl jsem se vymenit Minsca za Keldorna, jenze ted uz tu na foru nemuzu najit cim se mu zvetsuje ta obratnost a kde se dana vec naleza?? Diky

Edit: Jeste by me zajimalo jak se odstrani ty omamovaci kouzla jako treba drz osobu, zmatek atd? nevsiml jsem si nikde v popisu jak se toho zbavit
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

mm píše:Rozhodl jsem se vymenit Minsca za Keldorna, jenze ted uz tu na foru nemuzu najit cim se mu zvetsuje ta obratnost a kde se dana vec naleza??
Rukavice zvyšující obratnost na 18 by snad měly být někde v doupěti Nevidoucího oka pod Chrámovou čtvrtí.

Nefunguje na ta kouzla kněžské/druidské "Rozptyl magii"?
Zamčeno

Zpět na „Baldur's Gate I & II“