Film - archív

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Zamčeno
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Znovu experimentálně ověřeno:
Nejlepší letní oddechovka je stejně asi ten Vinnetou... 8-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Tak som druhykrat zhliadol Twelve monkeys a je to jednoducho skvost a asi najlepsi thriller, aky som videl... Uchvatny zazitok aj podruhe...
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
emo_freak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emo_freak »

Vcera a dneska rano sme si s Tinnarrem udelali mensi filmovej maraton...
Saw 1 (nadprumer), Saw 2 (lehkej nad), American Haunting, Silent Hill (oba prumer), Final Destination 3 (crap, ale aspon prdel 8-) ) a True Romance (opravdu skvost, hlavne Pittuv dokonalej vykon)... celkem vycerpavajici, ale aspon sem mel moznost videt naky novy horrory, kukat se na ne sam.. to se bojim :oops:
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

V noci na dnešek jsme s kamarádkou též spáchali Filmovou noc. Zmíním z ní 2 filmy.
Sedm samurajů od Akiry Kurosawy. Velká stopáž je využita opravdu bravurně a výsledkem je velmi všestranný snímek. Věrné prostředí feudálního Japonska, kde si ale film všímá spíše těch spodních vrstev, narozdíl třeba od Kagemuši. Situace ve společnosti a vztahy mezi jednotlivými vrstvami jsou dobře nastíněny a hlavní příběhovou akci tak lze vnímat v širších souvislostech, neměl jsem žádný pocit uměle postavené zápletky. Souboje, které pro někoho překvapivě nedostávají moc velký prostor, jsou pojaty hodně vidlácky, tedy přirozeně - samurajové nejsou nijak heroizování a velkou roli v nich hrají obyčejní rolníci, lze jasně cítit tu surovost a zvířeckost, s jakou se z vyděšených vesničanů stávají vrahové. V kombinaci s propracovanou psychologii postav tak tvoří opravdu vydatný (byť neuspěchaný) a uvěřitelný výlet do tehdejšího Japonska.

A opravdu příjemně mě překvapil film jeho syna, Kiyoshi Kurosawy - Kaïro.
Společně s The Others a Ju-On 2 je to zatím nejlepší hororový snímek, jaký jsem viděl. Podobný je spíše tomu prvnímu, žádná krev, nechutné záběry či lekavé scény. Je velmi inteligentní, nabízí mnoho podnětů k zamyšlení a pokud je člověk naladěn na jeho frekvenci (btw hlavním tématem jsou "duchové"), jde o velmi silný zážitek. Kiyoshi zjevně zdědil režisérský talent po otci - atmosféra a technická stránka jsou zvládnuty perfektně.
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

Muž, ktorý sadil stromy - Homme qui plantait des arbres, L' - tento krátky film je skutočne nádherný - viac dodať nemôžem. :angel:
There is a limit to stupidity.
182
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

CrowX: Jj, Muže, který sázel stromy jsme viděli v Aeru před Křižníkem Potěmkinem. A byla to ta lepší část představení 8-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Dnes na STV1 v 22:40 vysílají jednu docela povednou Lynchovinu Mulholland Drive :!:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Vampiria: Nejlepší film od Lynche, jaký jsem dosud viděl. Disponuje vším, co se od mistra očekává (bizarní postavy a situace, tajemno), a kouká se na to parádně. Stejně jako na titulní dvojnásobou dvojroli. Díky skvělému hudebnímu doprovodu si i uši užijí. Po čtyřech zhlédnutích mám i svou teorii "jak to všechno bylo" (no, všechno asi ne). MD figuruje v mé filmové Top 10.

MD také považuji za jeden z nejpřínosnějších Lynchových snímků, protože objevil širšímu světu (i mně) Naomi Watts 8-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Taky se mi to moc líbilo, ale je to IMO takový oddechový Lynch pro středoškoláky/vysokoškoláky (hmm, teda kdysi jsem to alespoň tvrdil :think: hmmm... :shock: :-? :anxious: )
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Z Lynchovych filmu, ktere jsem zatim videl, mi Mulholland Drive prisel nejslabsi a nejmene zajimavy.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Od Lynche se mi svého času moc líbil Wild at Heart. Tedy první 2/3. A obzvlášť první třetina.

Jinak celkem všechno. Teda až na Eraser Head, kterou jsem neviděl a vidět nehodlám :lol:

necrotising_: Jj, Twin Peaks: Fire Walk with Me je prima psycho :-P Obzvlášť konec (v té době jsem ze seriálu neviděl ani jeden díl :lol: ).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

Od Lynche mám nejradši Lost Highway. 8-)
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

sevencreature píše:(v té době jsem ze seriálu neviděl ani jeden díl :lol: ).
Strasna predstava, videt FWWM jeste pred serialem... :).
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

No já jsem ho neviděl dodnes :lol: Až na pár dílů.
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Aha :lol: . Chyba :-P.
Zamčeno

Zpět na „Scéna mořského vánku“