Film - archív

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Zamčeno
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

necrotising_ píše:
sevencreature píše:(v té době jsem ze seriálu neviděl ani jeden díl :lol: ).
Strasna predstava, videt FWWM jeste pred serialem... :).
Náhodou - ten film tak povýšil o třídu vejš...;-)
A když ho vidíš s dostatečným předstihem, stejně zapomeneš pointu... ;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Vedet dopredu, kdo je vrah Laury a mit tak zkazeny zazitek z velke casti serialu - dekuji, nechci.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Tak jsem si po 10 dnech, co se mi válí doma, pustila konečně Kairo..tak dobrý horror jsem už velmi dlouho neviděla. Geniální mrazivá atmosféra, výborná práce s kamerou, úchvatné depresivní obrazy, originální příběh...Kiyoshi Kurosawa rozhodně nedělá rodině ostudu.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Děkuji Vampirii za poskytnutí jejího seznamu oblíbených uživatelů na CSFD, anžto v něm jsem poprvé zaregistroval tombace, který jako svůj nejoblíbenější film uvádí Janghwa, Hongryeon (A Tale of Two Sisters). Tedy jsem jej dnes v noci zhlédl a musím říci, že jde o výborné skloubení rodinného dramatu s prvky japonského hororu. Ty přiživují parádní mrazivou a tajemnou atmosféru, která se do filmu brzy vkrade, a přispívá k ní i pomalejší plynutí snímku. Postupně se objevují náznaky (a někdy i více než náznaky) toho, jak se věci skutečně mají, až přijde poslední třetina filmu, kdy se z Ju-Onu stává Mulholland Drive (nebrat doslova :-) ), což značí po prvním zhlédnutí zmatek, byť samotná pointa je nakonec poměrně jasná a pro mě překvapivá. Už se těším na (snad) vyjasňující druhé zkouknutí. Btw: film není úplně lekačky-free. Dvě budou.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Pan Lynch mi k srdci zvláště nepřirostl. Ale viděl jsem od něj zatím "jen" 5 filmů. Nejvíce se mi z nich líbí právě Mulholland Drive, byť jde už prvoplánově více o hádanku než klasický film, což mi úplně nesedne. Ovšem i tak je to velmi zajímavý a atraktivní počin, u něhož jsem příjemným přemýšlením nad "svou verzí" strávil nejednu hodinu. A je to jediný film, kde se mi líbí Naomi Watts - vyzařuje z ní nějaký náboj, v pozdějších snímcích už mě spíše nudila. Myslím svým vzhledem.
Mnoho Lynchových filmů má skvělý nápad, ale (hlavně u těch starších) mi v nich hrubě nesedne ta extrémně přehnaná sentimentálnost a ufňukanost, nádherně to jde vidět jinak v překrásném postmoderním Blue Velvet. Bohužel netuším, zda to myslí režisér vážně, nebo je to parodie, ovšem bojím se toho prvního, a to mu imho velmi škodí.
Nu a speciální zmínku si zaslouží Příběh Alvina Straighta, asi Lynchovi vážně nerozumím, ale jde o prvotřídní odpad světové kinematografie.
Minimálně na Lost Highway se však ještě míním podívat, jen o ni nějak nemohu zakopnout.
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

necrotising_ píše:Vedet dopredu, kdo je vrah Laury a mit tak zkazeny zazitek z velke casti serialu - dekuji, nechci.
No - to já právě včas zapomněla... ;-)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Netuším, jak mě napadlo něco si slibovat od Lucasova počinu THX 1138. Ale právě jsem jej po dlouhém boji zdolal. Neuvěřitelné. Nevím, jak bych přesně popsal to, co jsem viděl. THX 1138 je naprosto bezobsažné a nesmyslné. Tak to dopadá, když chce někdo jako George Lucas vytvořit "inteligentní a vizionářský" snímek. Spousta prázdných, rádoby filosofických dialogů, zbytečných robotích scén ohánějících se množstvím písmen, čísel a cizích slov, která nemají opodstatnění. Spousta bílých obrazovek.. Film nemá vůbec žádnou atmosféru, bezmezně jsem se nudil, ke konci už spíše jen uškleboval. Vše vrcholí v monumentálním závěru, který zkrátka nemá obdoby. Kam až může kinematografie klesnout... Lucase bych rozhodně nepouštěl k režisérskému stolci. V zájmu nás všech.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Před chvílí jsem dokoukal další výborný korejský snímek. Za krásného hudebního doprovodu Joe Hisaishiho vypráví Welkeom tu Dongmakgol o malé korejské horské vesničce, kam dolehne válka mezi severem a jihem. Zprvu jen v podobě několika vojáků obou tří znepřátelených stran a jejich nepříliš dobrovolná návštěva bude nervózní i vtipná, popcornová a občas lehce šílená (scéna s divokým prasetem). Později přitáhne i větší kalibr, který zasadí vesnici facku a přinese v podstatě tu největší šílenost. Byť tedy film není pouze veselý, přesto (proto?) je krásně idealistický a milý. Místy by sice neuškodilo vymést trochu patosu, ale celkově si dílko od mě zaslouží 5/5. Btw: vesnická cvočka je opravdu roztomilá :-)
Javor
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Javor »

Muž z Acapulca- nevím, jestli to byl osud, nebo jen velmi šťastná náhoda, že jsem dneska stával v 9. Strašně rád koukám na tyhle filmy, které jsem viděl naposledy v 11 letech a teprv teď mi to všechno dává opravdu smysl.
Feed your head
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Dneska v 14:25 na ČT1 byly k vidění Nesprávné kalhoty - půlhodinový film Nicka Parka s Wallacem & Gromitem v hlavních rolích. Kdo neviděl, má aspoň šanci vidět příští sobotu Cestu na Měsíc a o týden později ještě O chloupek. Byť Kalhoty jsem dnes viděl prvně a Cestu už si pamatuji jen matně, určitě mohu filmy doporučit, stojí za to (žel však ten cz dabing naprosto postrádá kouzlo originálu, naštěstí aspoň Gromit nemluví :-D). Pokud se vám líbilo Prokletí králíkodlaka či Slepičí úlet, tyhle tři filmy byste si rozhodně neměli nechat ujít.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

MCZ: Jj, skvělé kraťasy. Osobně se mi Nesprávné kalhoty líbí nejvíce, především díky fantastické vlakové honičce. Cesta na měsíc a O chloupek, přičemž prvně jmenovaný obsahuje asi nejlepší gag z celé trojice.
Cesare
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Recenze, co jsem četla, nelhaly - Cradle 2 The Grave byla sračka...
Ovšem blahoslaveni chudí duchem a ti, kterým ke spokojenosti stačí Jet Li a Dacascos... ;-)
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

njn, většina neasijských filmů Jeta-Li jsou sračky :-? (kromě Unleashed a Lethal Weapon 4)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Před pár měsící jsem na mámino doporučení objednal DVD Čekej do tmy (Wait Until Dark) a dnes po jeho zhlédnutí musím doporučení předat dále. V podstatě jen obývací pokoj, kuchyně a pětice herců (mezi nimiž ční Audrey Hepburn) stačí tomuto filmu díky velmi dobrému scénáři, jenž se po prvním zhlédnutí zdá býti bez nedostatků, k vybudování skvěle gradujícího napětí. Závěr je opravdu výborný. K absolutnímu hodnocení chyběl jen kousek.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tak Ridley Scott mě nezklamal, shlédl jsem od něj další špatný film, tentokráte Blade Runnera. Po audiovizuální stránce je nádherný, ani bych neřekl, jak je starý. Ovšem ač líbivé, k navození nějaké atmosféry to nepomáhá. Ještě horší je ale obsahová stránka, občas se objeví nějaký náznak příběhu, který v knize nejspíš je (nečetl jsem ji, ale netuším, jak jinak by to Scotta napadlo) a jehož převedením nechtěl režisér ztrácet čas, ovšem stane se tak opravdu zřídka a film je tak naprosto prázdný. A bohužel rovněž ukrutně roztahaný a nudný.
Zamčeno

Zpět na „Scéna mořského vánku“