Literatura: Co čtete?
Moderátor: sevencreature
Ja sem prave behem jedny smeny v praci precetl Lehke Fantasticno :). A musim rict ze pokazdy sem letmo prelit kazdou dvoustranku ci se tam prave nevyskytuje neco VELKYM PISMEM, protoze smrt je nejvetsi hlaskar :).LORD celadrius píše:Akorát čtu Těžké melodično.Je to mnohem zajímavější než Buch.Hrozně mě štvou ty velký písmena ,když mluví Smrť.Blbě se mi to čte ,ale je to zajímavá knížka.Smrť se tam vyskytuje zatim celkem málo.
Viz.:
ZE JE TADY ALE TMA, CO?
TOHLE ME POKAZDE OTRAVI K SMRTI.
A nezapomenutelny sou paseze kdy carodejove vyvolavaj Smrte a pak se ho na cosi ptaj... A este lepsi je kdyz Dvoukvitek uci Smrte, Mor, Hlad a Valku hrat Bridge :).
- Yoshi Snipo
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Hehehe, no hej. PRAVE JSEM BYL NA OSLAVE. zA CHVYLI BY MNEL BYT ZMETEK. vSICHNI CHTEJI, ABYCH SI SUNDAL MASKU ...emo_freak píše:Ja sem prave behem jedny smeny v praci precetl Lehke Fantasticno :). A musim rict ze pokazdy sem letmo prelit kazdou dvoustranku ci se tam prave nevyskytuje neco VELKYM PISMEM, protoze smrt je nejvetsi hlaskar :).LORD celadrius píše:Akorát čtu Těžké melodično.Je to mnohem zajímavější než Buch.Hrozně mě štvou ty velký písmena ,když mluví Smrť.Blbě se mi to čte ,ale je to zajímavá knížka.Smrť se tam vyskytuje zatim celkem málo.
Viz.:
ZE JE TADY ALE TMA, CO?
TOHLE ME POKAZDE OTRAVI K SMRTI.
A nezapomenutelny sou paseze kdy carodejove vyvolavaj Smrte a pak se ho na cosi ptaj... A este lepsi je kdyz Dvoukvitek uci Smrte, Mor, Hlad a Valku hrat Bridge :).
Zatial Richard A. Knaak - Den Draka
End of hope! - End of love! - End of time, the rest is silence! ~ Nightwish
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem přečetl jednu zajímavou knížku - opět pro omezený okruh čtenářů, i když bych jí býval moc rád doporučil všem 
Barry Cipra: Chibičky
Humorně, s nadhledem a ironií psaná knížečka o chybičkách a o tom, jak je vidět, hledat a (ne)dělat v úlohách ze základů matematické analýzy (derivace, integrály). Nasmál jsem se u toho celkem dost (jakkoliv to může znít divně
).

Barry Cipra: Chibičky
Humorně, s nadhledem a ironií psaná knížečka o chybičkách a o tom, jak je vidět, hledat a (ne)dělat v úlohách ze základů matematické analýzy (derivace, integrály). Nasmál jsem se u toho celkem dost (jakkoliv to může znít divně

- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vlasáku, od Tebe tohle vůbec divně nezní.
Divně by znělo, kdyby sis četl něco o evoluční psychologii, kouřil marihuanu, vypil na ex tupláka Plzně, či se šel povyrazit s nájemnými ženštinami.
Btw. mohl bys sem nějaký vtípek z té knihy postovat? Já jen, jestli se zasmějí pouze matematici, nebo i někdo další.

Divně by znělo, kdyby sis četl něco o evoluční psychologii, kouřil marihuanu, vypil na ex tupláka Plzně, či se šel povyrazit s nájemnými ženštinami.

Btw. mohl bys sem nějaký vtípek z té knihy postovat? Já jen, jestli se zasmějí pouze matematici, nebo i někdo další.

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Vampiria: U následujících by se mohl zasmát i normální člověk
Je to slovní humor a takové lehké narážky na některá vypečenosti (např. zrovna ta první poznámka pod čarou o závorkách
) a na závěr pár ironií.
Řeknete-li studentům, že dělat chyby je v pohodě, nevezmou si to náhodou jako carte blanche (tady v poznámce pro učitele si mohu klidně dovolit používat takové vznešené výrazy - a také přerušovat tok myšlenek, jako zrovna teď), takže kde jsme to přestali?
V našem příkladu nám sice vyšel první podvod, nikoli však druhý. (Bohužel jsme ten neúspěšný aplikovali dříve než ten úspěšný, takže ten úspěšný vlastně neuspěl.)*
____
*Já té větě v závorce také vlastně nerozumím. (V této knize můžete bez obav ignorovat všechny věty v závorkách.)
Co mě ale dokáže dohřát, je takovýto "výsledek":
populace Země v roce 1990 bude 4802857142,8.
Mimo jiné bych někde rád potkal těch osm desetin člověka.*
____
*Já tedy ne (pozn. překl.)
Máloco potěší člověka více než příležitost udělat pitomce z někoho jiného. Jeden z nejuspokojivějších způsobů, jak toho docílit, je přimět někoho, aby vyslovil nějaký velkohubý nabubřelý výrok zdánlivě nedozírného významu a hloubky a poté poukázat na nějakou prostou a očividnou nesrovnalost, která postaví právě vyslovenou myšlenku na hlavu. To srazí onoho pompézního hlupáka na kolena a donutí jej plazit se u vašich nohou, abyste ho mohli zadupat do prachu...
...no, a v matematice tomu říkáme redukce na speciální případy.
Matematika může odpovídat na otázky popisující takzvaný "reálný svět". (My matematikové vždycky klademe slovní spojení "reálný svět" do uvozovek. Tím asi naznačujeme, že víme něco, o čem běžný občan nemá ponětí.)

Řeknete-li studentům, že dělat chyby je v pohodě, nevezmou si to náhodou jako carte blanche (tady v poznámce pro učitele si mohu klidně dovolit používat takové vznešené výrazy - a také přerušovat tok myšlenek, jako zrovna teď), takže kde jsme to přestali?
V našem příkladu nám sice vyšel první podvod, nikoli však druhý. (Bohužel jsme ten neúspěšný aplikovali dříve než ten úspěšný, takže ten úspěšný vlastně neuspěl.)*
____
*Já té větě v závorce také vlastně nerozumím. (V této knize můžete bez obav ignorovat všechny věty v závorkách.)
Co mě ale dokáže dohřát, je takovýto "výsledek":
populace Země v roce 1990 bude 4802857142,8.
Mimo jiné bych někde rád potkal těch osm desetin člověka.*
____
*Já tedy ne (pozn. překl.)
Máloco potěší člověka více než příležitost udělat pitomce z někoho jiného. Jeden z nejuspokojivějších způsobů, jak toho docílit, je přimět někoho, aby vyslovil nějaký velkohubý nabubřelý výrok zdánlivě nedozírného významu a hloubky a poté poukázat na nějakou prostou a očividnou nesrovnalost, která postaví právě vyslovenou myšlenku na hlavu. To srazí onoho pompézního hlupáka na kolena a donutí jej plazit se u vašich nohou, abyste ho mohli zadupat do prachu...
...no, a v matematice tomu říkáme redukce na speciální případy.
Matematika může odpovídat na otázky popisující takzvaný "reálný svět". (My matematikové vždycky klademe slovní spojení "reálný svět" do uvozovek. Tím asi naznačujeme, že víme něco, o čem běžný občan nemá ponětí.)
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Vlasák: LOL, to mi připomíná starý dobrý britský humor.
Vážně docela pěkné. Já tu knihu podezírala z vtípků jak sinus potká cosina a jsou z toho trojčlenka, nebo tak něco... 

Tak prave se nachazim v polovine Caropravnosti od Pratchetta a rozesmalo me kdyz se nakej obchodnik snazil osidit Esk...
...Stankar ji bezosytsne a umyslne vratil malo, ale teprve pozdeji zjistil, ze ji omylem k drobnym primichal dva stribrnaky, v noci se mu ke stanku stahly krysy z celeho okoli a sezrali mu vsechno zbozi a k tomu vsemu jeste do jeho babicky uderil blesk.
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dočetla Nic Kelman - Holky, ale je to opravdu kniha, o které mohu směle říci "nedala mi naprosto nic." Celkový styl knihy měl sice opravdu stoupající tendenci, bohužel ona tendence měla taktéž svůj strop. Navíc vše, co tam bylo řečeno, jsem četla/slyšela/někdo znalý pověděl mnohokrát a často nepoměrně lépe. Vpodstatě jediné co mě zaujalo, byla du forma, ve které je kniha psána - to se moc často nevidí.
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem po dlouhé době zaútočila na antikvariát a (jak už tomu obvykle bývá) neodešla jsem s prázdnou... Ukořistila jsem Malého velkého muže a rovnou ho i rozečetla. Zatím si není nač stěžovat, je to úžasný počtení...
A rodiče budou mít rovněž radost, vzhledem k tomu, že tuhle knížku hořce oplakávají od doby, kdy ji neuváženě půjčili nějakému zatracenému nevraceči. Možná mi maminka i koupí lízátko nebo retka...
A rodiče budou mít rovněž radost, vzhledem k tomu, že tuhle knížku hořce oplakávají od doby, kdy ji neuváženě půjčili nějakému zatracenému nevraceči. Možná mi maminka i koupí lízátko nebo retka...

These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--