Hamster píše:7c: Sorry, ale přístup: "Je dobře, že je LSD ilegální, protože takhle jí bere jen ten kdo chce" mi přijde dost na palici. Jako legální by jí bral i ten kdo nechce?
Já jsem reagoval na ty věty o řazení LSD a konopí do stejné kategorie. Neznamenalo to "Je dobře, že je LSD ilegální! Jen tak dál!"

Jen jsem psal, že fakt, že LSD nebude legální mi žíly netrhá, protože nemyslím, že by to byla tak masově rozšířená a populární záležitost jako konopí. Jinak řečeno - konopné drogy užívá velké množství lidí - a stát by na tenhle fakt měl už nějak reagovat - dle mého názoru nějakou formou legalizace/snížení postihů.
Rekreační droga je v mých očích droga, která se bere obvykle proto, aby byla zábava (uznávám, že to je asi můj pokřivený pohled

) - tj. většina lidí, co znám, kouří marihuanu/hašiš z tohoto důvodu (a LSD proto užívají taktéž). Pak jsou i další způsoby/důvody užívání různých drog, ale ty mi přijdou (bohužel) spíš minoritní.
Ještě jsem se nesetkal s tím, že by větší skupina lidí toužila po tom, aby bylo LSD legální/volně dostupné *pokrčení rameny*.
Jak jistě víš, teoreticky proti legalizaci jakýchkoliv drog nejsem - ovšem teorie a praxe je něco odlišného - strkat hlavu do písku a myslet si, že je v naší české a evropské společnosti reálné, že budou veškeré drogy legalizované je naivní. Asi stejně naivní, jako čekat, že Amazonský deštný prales vydrží dalších deset let
KEBULE: Tomu říkám chaos
Ad MDMA a LSD - k MDMA jsem se vyjadřoval - legalizace by jí IMO prospěla - současný stav je velmi nebezpečný. A LSD - tam je dle mého názoru legalizace mimo mísu - a také ji nikdo (tj. žádné velké množství lidí vyžadovat nebude), takže nejde v tomhle směru o až takový problém.
Navíc, když už mluvíme o LSD - oproti konopným drogám má jednu velkou výhodu - díky tomu, že se s ním provádělo velké množství experimentů (lékařské, vojenské), tak jsou jeho účinky (pokud vím) velmi dobře známy a není problém sehnat odpovídající materiály. Zatímco ohledně konopných drog to je docela problém - resp. v době, kdy jsem materiály sháněl, bylo velmi, velmi obtížné, sehnat nějaké odborné studie a ty, co jsem měl, si často protiřečily
Ještě k legalizaci marihuany - kouří ji docela velké množství lidí - 200.000 až 450.000 (min.2x týdně, podle: Zábranský, 2001) <-- a to jsou jen pravidelní uživatelé.
Nějaké odkazy na různé výroční zprávy (určitě jsou i nějaké aktuálnější) - ohledně počtu uživatelů:
http://www.gjk.cz/studium/dp_04-05.pdf
http://ar2004.emcdda.europa.eu/download/press2-cs.pdf
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.