Fantom Print je současným majitelem práv na vydávání knih Wizards of the Coast. Bohužel stále ještě nezveřejnil ediční plán, takže o něm nemůžu mluvit ani já.
V současné době se provádá reedice Planiny Ledového větru z Forgotten Realms a plánuje se vydání kompletních Legend of Drizzt s tím že letos se pravděpodobně dokončí Planina, jejíž překald už kontroluji a začne se dělat Dark Elf Trilogy.
Ze světa Dragonlance se v nejbližší době předdstaví zcela nová série Hrdinové v čele s Heroes of Huma a dále Galen Beknighted a Gates of Thorbardin. Následovat by měla poslednía nejlepší trilogie Margaret Weiss a a Tracy Hickmana, který odpovídá současnám D20 settingům Dragonlance - tedy trilogie War of Souls.
Fantomprint nechce vydávat příběhové série /až na pár vyjímek/. Fantom nechce vydávat reedice starých knih od Návratu.
Co do budoucna. Na žádost Fantomprintu připravuji podklady pro hlasování. Do hlasování nebudou zahrnováni jen DL a FR. Mimochodem z DL jsem vybral asi 40 knih a připravuji texty a anotace. Připravuji i knihy k Eberronu, Magicu a Ravenloftu a pokud to bude možné rád bych i Planescape. To hlasování se oběví někdy v druhém nebo třetím čtvrletí a bude se vztahovat na knihy s edičním plánem nejdříve od roku 2008/09.
Momentálně jsem rozečetla Pistolníka d Kinga, před spaním Bílou masajku, ve volné chvíli listuji zbrusu novými Zaniklými hrady a když se opravdu donutím tak čtu anglická slovíčka...
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Po dlouhým čase jsem se zas jednou vrátila k Pustinám od Paula F. Wilsona...
A pořád je to prima čtení.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Neferit Sr. píše:Včera večer jsem propadl potřebě osvěžení mysli, tak jsem si přečetl pár povídek z Kyberiády od Stanislawa Lema.
Lem je dobrej, ale necharakterizoval bych ho zrovna jako literatura pro "osvěžení mysli". Teda pokud osvěžením mysli nemám na mysli spletité uvažování.
včera jsem dočetl Vzestup a pád ČSSD od Miloše Zemana...
Inu zajímavé čtení, tenhle Zemanův "Mein Kampf". Tato šedá eminence z Vysočiny nějak neví, co chce. Zastánce totalitních či autoritářských režimů jakožto nebezpečí pro demokracii by poslal do vězení, tedy konkrétně neonacisty a jim podobné ultrapravičáky (logicky i mě), ale s komunisty by si uměl představit vládnutí. Kde Adolf Hitler vytahoval Žida, tam strká Zeman ODS, ve které vidí hlavní nebezpečí a zdroj všeho zla pro naši vlast. Snad není kapitoly, ve které by nepoužil jména jako Kožený, Pitr, Krejčíř. Skoro to až vyvolává dojem analogie s nepříčetným používáním "Žid Karl Marx."
Ač je sice Zemanova vize dobrá, obvzlášť v otázce imigrace, školství a zdravotnictví má jasno, obsahuje jisté vady na kráse, které nejsem s to skousnout a už vůbec ne volit ČSSD.
Nicméně jsem velice rád, že jsem si tuto knihu nechal záměrně na období po volbách a tudíž mnoho věcí mi bylo poněkud jasnějších a mohl jsem knihu posuzovat více střízlivě.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
Alnag - ne je to osvěžující dílko. Já obdivuji tu skvělou lehkost s jakou si v té knize hraje se slovy, s myšlenkami a nápady. Obdivujity skvělé slovní hříčky, které se v ní nachází a šílené nápady, které nabízí.
Jako druhou relaxaci používám fotografie z dovolených, mám se na co dívat. Rád se dívám na hrady a přírodu které jsem viděl.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Dalcor píše:Já zůstanu u jednoduchého čtiva : Warhammer - Guardians of Forest o Athel Lorenu
A co takhle Ulrikova kladiva? Četls?
Alnag píše:Lem je dobrej, ale necharakterizoval bych ho zrovna jako literatura pro "osvěžení mysli". Teda pokud osvěžením mysli nemám na mysli spletité uvažování.
Nemůžu si pomoci, ale Lemova tvorba je poměrně čitelná a pochopitelná. Pokud se nepitváš ve filozofických úvahách... A těch Lem evokuje mnoho
A abych nebyl OT, pomalu se prokousávám Melvillem a Bílou velrybou, líbí se mi to, ale autorovi tří stránkový kapitoly sváděj k tomu, aby to člověk nečetl v kuse
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
KEBULE píše:Nemůžu si pomoci, ale Lemova tvorba je poměrně čitelná a pochopitelná. Pokud se nepitváš ve filozofických úvahách... A těch Lem evokuje mnoho
V těch se právě pitvám... jako skutečnou oddechovku beru něco, co žádné úvahy neevokuje. Například leporelo kuřátko a obilí.