Politika

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika

Příspěvek od Geralt »

Vallun píše:Mimochodem - na Floridě docela jasně vyhrála Clintonová (51%) nad Obamou (17%) - což je zajímavá infromace, protože Florida je důležitá z hlediska menšin, a pokud tam Obama tolik ztratil, je to určitý signál, o tom, kdo získá podporu minorit...
Sedmnáct procent rozdíl mezi oběma kandidáty vypadá hodně, jenže se zase na Floridě nevedla kampaň, což Obamovi mohlo uškodit - je lepší řečník než Clintonová. Nadto Florida není typický jižanský stát jako třeba Jižní Karolína, kde Obama zvítězil s přehledem. Spíš jsem zvědavý, jak si Obama povede ve státech typu Kalifornie kde hispánská menšina je početnější než černošská.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Geralt - příteli, jistě přežiješ, když odpovím jen v bodech, což možná vyzní kousavě, ale tak to nemyslím:)
1) 51 - 17 = 34;)
2) na Floridě se kampaň sakra vede - je to velký, lidnatý stát, ale protože ve stejný okamžik se volí na více místech, tak tam mívá kampaň specifickou (méně osobní) podobu.
3) Florida má taky větší hispánskou komunitu než černošskou (Kubánci, Haiťané, Portorikánci), právě proto sjem ji zonačil za významnou.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Vallune, odpověď v bodech mi v nejmenším nevadí - je to tak i přehlednější. Ze stejného důvodu se jí také přidržím. ;-)

1.) Podle zdroje, který jsem četl, získala Clintonová 50%, Obama 33% a Edwards 14% hlasů.
2.) Na Floridě vedli kampaň pouze Republikáni. Národní ústředí Demokratické strany floridské primárky nebere v potaz.
Novinky.cz píše:Výsledky demokratických primárek se ale do celostátního nominačního souboje vůbec nezapočítávají, protože Florida nebude mít na stranickém sjezdu koncem srpna v Denveru žádného volitele. Vedení strany tak Floridu, podobně jako Michigan, kde se volilo před dvěma týdny, potrestalo za to, že termín primárek posunulo před 5. únor.
Celé zde.
3.) S tím souhlasím, ovšem právě státy Jihozápadu se mi zdají ještě průkaznější.
Nicméně tady, (ač je to FOX) , jsem objevil zajímavé tabulky. Clintonové se podle těchto průzkumů podařilo získat 2x více hlasů hispánských voličů než Obamovi, kterého naopak podrželi černošští voliči.
http://youdecide08.foxnews.com/2008/01/ ... exit-poll/
Neferit Sr.
Sigilan
Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>

Příspěvek od Neferit Sr. »

Pánové vše co zde píšete je více či méně pravda. Ale je to zároveň o ničem protože:

Primo: v USA nikdy nebude prezdentem černoch

Secundo: nikdy v ní nebude prezidentem žena.

Takže ať se to tváří jak chce, výsledek bude úplně jiný.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 30.1.2008 15:19, celkem upraveno 1 x.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Neferit Sr.: Vskutku hodnotná a přínosná informace...

Vzhledem k vlivu médií na obyvatele je IMO možné ÚPLNĚ všechno :mrgreen: Pro někoho potraty, pro někoho miniaturní americké vlaječky 8-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Neferit Sr.
Sigilan

Že ano.

Media mají obrovskou moc asi je pravda že Američané jsou mediálně poměrně lehce ovladatelní. Ale na druhou stranu jsou národem velmi šovinistickým a rasistickým. Takže si myslím že černoch nebo hispánec nemá nárok.

Na druhou stranu jsou i národem velmi konzervativním který velmi ctí tradiční podobu ženy v domácnosti. Proto si myslím že ani Hilary se neprosadí.

Není to o schopnostech, to by tam BUSH neseděl už druhé období. Je to o pohledu na svět který mají ve Státech velmi dogmatický a neradi mění své postoje a názory. Mě by třeba Hilari vyhovovala-asi by došlo k odchodu z Iráku, to by mohlaobýt výhledově i pozitivní. Ale vzhledem k vážné finanční krizi země budou lidi hledat muže který jim nasype do hlavy způsob jak z toho ven. A takové věci lidé raději slyší od chlapa než od ženský. Je to sice nepokrokové ale funkční.

neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Neferit Sr.: Vždyť tohle je jen soubor povrchních a nenávistných klišé. Chápu, že je dnes módní do Američanů kopat za každou cenu, ale není přece možné toto ubohé stanovisko považovat za objektivní pravdu. Pověz, kolikrát jsi USA navštívil, s kolika Američany si souvisle hovořil, kolik z nich bylo snadno ovladatelných, konzervativních, rasistických a šovinistických? Pro tak odsuzující názor jich jistě muselo být spousty...

A skutečně si myslíš, že by si Demokratická strana fakticky ustavila za hlavní kandidáty ženu a černocha, kdyby neexistovala alespoň významná pravděpodobnost, že se jeden z nich prosadí?
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Neferite, letošní volby směřují právě k tomu, že jedno z těchto pravidel padne. Obecně se předpokládá, že po dvou volebních obdobích se opět vrátí demokrat do Bílého domu - zbývá určit pouze to, jestli presidentem bude žena, nebo černoch. Nevím, co by se muselo stát, aby nakonec zvítězil republikán (McCain?) nebo Edwards.
EDIT 16:32, : Takže se asi nestane nic, jelikož Edwards odstupuje z klání...

Neřekl bych, že Američané jsou více šovinističtí a větší rasisté než jiné země.
Doba se vyvíjí a "otevřeně rasistická" padesátá-šedesátá léta jsou pryč, stejně jako "skrytá" sedmdesátá a osmdesátá. Vysoké posty v administrativě postupně zastávají černoši (Collin Powell), a dokonce i černošky (Condoleezza Rice), takže je jen otázkou času, kdy jeden z nich usedne i v Bílém domě.
Určitá míra rasismu samozřejmě panuje, jenže všemi směry - netýká se to pouze bělochů a černochů. Dovolím si tvrdit, že dneska představuje větší otázku nastupující hispánská menšina, která v některých oblastech menšinu připomíná pouze názvem. V supermarketech typu Wall-Mart už jsou varování o mokré podlaze dvoujazyčně - anglicky a španělsky. Jsou to voličské skupiny, jejichž vliv nejde ingorovat a tak dříve nebo později prosadí "svého" kandidáta - dnes k tomu má blízko Obama, z hispánské komunity se zase do budoucna uvažuje o Georgi P. Bushovi. Jednak patří do vlivného Bushovic klanu (otec Jeb byl do nedávna floridským guvernérem, strejda George W. ještě sedí v Bílém domě), ale má ještě jednu výhodu - jeho matka pochází z Mexika.
Neferit Sr.
Sigilan

Saruman - nic nenávistného nic povrchního, Mě abych řekl pravdu je úplně jedno kdo tam bude prezidentem. Ale za posledních 50 let takto volby v USA vypadaly a já prostě nevěřím že by to bylo právě teď jinak. Do Američanů nekopu, neznižuji jejich roli ve světě. Naopak když se podíváš do mch postů kdekoliv ve fóru je v nich respekt k jejich schopnostem a možnostem.

Realismus či nerealismus při navrhování kandidátů neposoudím. Pokus o černošského kandidáta zde už byl a byl to neúspěch. Hilari je nový vánek a já osobně bych to viděl jako výraznou změnu. Jestli k lepšímu to nevím, šlo by o nevyzkoušený experiment. V té velké zemi to ještě nikdy nebylo.

Geralt - to jistě. My Češi jsme v globále možná horší než oni. Ale mi nemáme ve světě nějaký významný vliv a naše možnosti jsou omezené v čemkoliv. My nikdy nepovedeme pochybnou válku kdekoliv ve světě. My se jí maximálně loajálně zůčastníme. Po nikom nebudeme střílet rakety ani nikoho nebudeme bombardovat. Není to naše ekonomika která položila dolar a ten svojí slabostí poškozuje celý svět.

Ono je nakonec celá věc o tom jestli Američané chtějí změny nebo nechtějí. A naše spory jsou z tohoto pohledu malicherné. Američané se rozhodnou a my pak uvidíme co nás to bude stát.

Pokud to bude to bude černoch nebo žena řeknu si že se asi USA opravdu změnily. Zatím nemám žádný důvod si to myslet a zůstanu u svých povrchních a nenávistných klišé.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 31.1.2008 11:25, celkem upraveno 1 x.

drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Tak včera jsem v hospodě mluvil s jedním američanem o jejich volbě prezidenta a říkal mi, že si myslí, že nakonec zvítězí Obama. Že sice patří mezi kozervativce, ale že si nyní hodně američanů myslí, že by tím pomohli svému image a dokázali si, že i černoch prostě může být prezidentem. Samozřejmě, je to názor jen jednoho člověka, ale podle toho, co mi říkal, tak tam panuje spíš názor, že první černoch mezi prezidenty by chápali spíš jako plus. (Pozn. byl bílej.)
Žralok, který štěká, nekouše.
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

No tak média zamotají hlavu každému národu, nejen Američanům - viz. absurdně vysoké hodnocení Nepříjemné pravdy na ČSFD... ;-)
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Neferit Sr.
Sigilan

Takže se zdá, že Geralt by mohl mít ve svém pohledu pravdu.

http://www.novinky.cz/clanek/132493-his ... novou.html

Dost jsem na tyto informace čekal abych viděl jestli jsem nenávistný a povrchní reproduktor klišé. Ale stále z toho nic zásadního nevyplývá. Každopádně je to zajímavé.

Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Šéf Senátu Přemysl Sobotka řekl, že ODS nepočítá hlasy, hlavně chce volit prezidenta. "Jestli dnes nezačneme, budeme tu za blázny," rozčílil se v kuloárech.
Pozdě, blázni.
SiNuHeT
Sigilan

Příspěvek od SiNuHeT »

Letošní volba prezidenta je neuvěřitelný bordel. Jestli veřejně nebo tajně si měli soudruzi vyříkat před několika měsíci, ne až na poslední chvíli. Pravda, Paroubek chce ponížit Klause jak nejvíce to půjde, proto na poslední chvíli ten trapas - ale stojí mu to za to? Ten člověk je neskutečný psychopat :-|
Jsi-li něčím nesmírně roztrpčen nebo zkrušen, pak se rozpomeň, že lidský život je mžik a že všichni co nevidět odejdeme.
-Marcus Aurelius
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Naši politici dnes úspěšně vykazovali činnost. Jednoho šťastného dne snad budou umět i vykazovat výsledky.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“