Oblíbená NPC, vaše družina...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Která NPC jest vaše nejoblíbenější?

Aerie
26
10%
Anomen
3
1%
Cernd
2
1%
Edwin
19
7%
Haer'Dalis
10
4%
Imoen
32
13%
Jaheira
18
7%
Jan
24
9%
Keldorn
4
2%
Korgan
12
5%
Mazzy
5
2%
Minsc
37
15%
Nalia
5
2%
Valygar
10
4%
Viconia
24
9%
Yoshimo
4
2%
Sarevok
20
8%

Celkem hlasů: 255

Tarreb
Sigilan

Re: Oblíbená NPC, vaše družina...

Příspěvek od Tarreb »

PST: Keldorn je dobrý, máš pravdu s Haer Dallisem; IMO to ani není bard-sekáč je Bard asi podobně jako Vejtaha zloděj.
Princip Edwina je, že ho nesmíš brát úplně vážně; pak se budeš i bavit. :lol:

Jaheira je dle mě nejlepší ženská NPC ve hře; není ani divná jako Mazzy, ani otravná jako Aerie. ani arogantní jako Viccy, ani nedodělná jako Branwen, ani zabugovaná jako Kytania, ani přehnaně tvrdohlavá jako Amber, ani přelazená jako Alora, ani tak neskutečně naivní jako Nalia, ani infantilní jako Imoen(no, Imoen je ještě OK), ani neslaná/nemastná jako Sarah, večně ožralá jako Keto, je rozhodně lépe nadabovaná než Saer(to je ostatně kdokoliv, i ten doppler v Irenicově žaláři). Jaheira také do vašeho počítače nenasere 3 trojské koně jako taková Ariena, a neroz...e operační systém a la Auren Aseph.

Nejmenoval jsem Tashiu a Chloe-Tashie je dobrá a Chloe? Co víc říci? Na to abych tuhle kensaiku ocenil mi něco chybí a něco přebívá :-D

Romanci s Jaheirou? J. je pro mě spíše taková dobrá, věrná přítelka, než láska.
P.S Omlouvám se za přeníru "než" ;-)
EDIT:P.P.S :eh: :?: Proč tak málo lidí rádo Cernda? Že by ze stejného důvodu jak já? :think:
ЇЯMA

Příspěvek od ЇЯMA »

Tarreb píše:ani arogantní jako Viccy
:naughty:
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

:roll: No dobře, ale Jaheira alespoň není arogantní pořád.
ЇЯMA

Příspěvek od ЇЯMA »

Viconie je drowka která byla vychovaná aby na lidstvo koukala zvrchu, Jaheira je namyšlená šikmouchá pizda fanaticky zaujatá pro harfeníky, která vždycky strašně přesně ví co je pro všechny nejlepší.
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Dobře, možná je to pizda, možná i šikmouchá, jak je ctěná libost, ale FANATICKY ZAUJATÁ PRO HARFENÍKY?? :?: :shock: :shock: :eh: ? Dokončil jsi někdy ten quest s harfeníky?
ЇЯMA

Příspěvek od ЇЯMA »

Tarreb píše:Dobře, možná je to pizda, možná i šikmouchá, jak je ctěná libost, ale FANATICKY ZAUJATÁ PRO HARFENÍKY?? :?: :shock: :shock: :eh: ? Dokončil jsi někdy ten quest s harfeníky?
Ne, protože mě vždycky strašně nasrala. Samý harfeníci tohle, měl bys jít za harfeníky, podle harfeníků.. Harfeníky sem poslal -- a hned na to jí protože do takový pasti kam mě vlákala a ještě dělala že za to nemůže.. Nevěřim že s tim neměla nic společnýho. Nic proti, ale nesnášim Jaheiru.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Já souhlasím s Post Trauma - Jaheira má podle mého názoru opravdu nejdospělejší romanci. Její portrét se mi ze všech portrétů líbí nejvíc. Líbí se mi u ní zlom důvěry k Harfeníkům atd. Do určité míry i ta arogance. Viconiina romance je zbytečně komplikovaná - zajímavá, o tom ani potom, ale zbytečně složitá. Co se mi na Jaheiře nelíbí, jsou většinou komentáře k ostatním členům družiny, kde působí jako Matrona Matka.

Co se stane Valygarovi s Viconií? Hoďte to pls do spoilu, ať nezkazíte radost ostatním ;-)

V poslední době se chystám na romanci s Imoen. To by mohlo být zajímavé :-)

Ohledně Cernda - to je taková nešťastná postava; nebo spíš jeho kit je nešťastný. Pokud za přeměňovatele hraje hráč, docela to jde. Cernd ale buď může kouzlit a bude co chvíli zhebávat, nebo se promění na vlkodlaka a stane se z něj průměrný (postupem času podprůměrný - zpravidla podle toho, jaké předměty parta najde) bojovník, který nemá zrovna moc co nabídnout. Komunikace s ním je v podstatě nudná a vůbec mi nesedí charakterově.

PT: Edwina si musíš umět vychutnávat. Jednak je to určitě nejlepší čaroděj ze hry, ale hlavní na něm jsou ty jeho kecy (obzvlášť v kombinaci se zlými a neutrálními družiníky) - to je důvod, proč lidé mají Edwina rádi ;-)
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
ЇЯMA

Re:

Příspěvek od ЇЯMA »

Carlos píše:V poslední době se chystám na romanci s Imoen. To by mohlo být zajímavé :-)

PT: Edwina si musíš umět vychutnávat. Jednak je to určitě nejlepší čaroděj ze hry, ale hlavní na něm jsou ty jeho kecy (obzvlášť v kombinaci se zlými a neutrálními družiníky) - to je důvod, proč lidé mají Edwina rádi ;-)
Tak tak. Jinak, Imoen romance, tu z modu? Je trochu problem ho sehnat, ale je to asi nejlepší romance ve hře, taková pohádková. Hlavně s holkama :D
PostTrauma
Sigilan

Příspěvek od PostTrauma »

Je zaujatá spíš pro cíle harfeníků, na čemž není nic tak špatného. Je pravda, že se často snaží kecat do věcí, ale fakt je asi nejlepší z těch ženských v BGII. V BGI člověk ani moc neví, protože se NPC neprojevují skoro. Branwen byla trochu moc barbarská, ale v BG NPCprojectu byla celkem sympatická (i kvůli lepšímu portrétu : )).

Cernda taky nemám rád, protože nemám rád druidy obecně (podle mě ta špatná část Jaheiry je druidská : D).

Já ho neměl rád už od BGI, protože chtěl zabít Dynaheir a hra k tomu neposkytla žádné vysvětlení (přece ji nezabiju bezdůvodně). Takže Dynaheir je ta hodná a Edwin ten zlý. A jelikož jsem za zlou partu nikdy nedošel dál než z Irenicova vězení (pak se pro mě RP stal příliš náročným až nezvladatelným), tak Edwin u mě prostě nemá místo. A jeho kydy o cvičených opičácích a podobně mi opravdu lezou na nervy a nejraději bych ho zabil na místě : ) Že je nejlepší čaroděj určitě nezpochybňuju (kouzlo navíc na level je trochu overpower).
Zobrazit spoiler
Když máš Valygara i Viconii v partě, tak se budou pořád hádat, ale asi se nic nestane, pokud si nepromluvíš s jednou paní u fontány ve vládní čtvrti. Viconie na Valygara vyjede kvůli jeho mužství a začnou se bít.
Naposledy upravil(a) PostTrauma dne 13.1.2010 18:54, celkem upraveno 1 x.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Jj, tu z modu. Nemyslím, že sehnat ji bude takový problém. Spíš bude problém rozhoupat se a nainstalovat BG. Nemám moc času na hraní...
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

ЇЯMA :Dobrá, nesnášíš Jaheiru( a ona nesnáší tebe ;-) ). Jinak s tím co jsem napsal v 18:01 souhlasíš?
Carlos a PST: Teď jsem si uvědomil-vy píšete stašně rychle. Vy asi nebudete datlovat jako já, že :-) ?
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Já odepisuju okamžitě. Protože pak se zas rozprchneme a nebaví mě čekat na odpověď dva dny ;-)

Prosím tě, náhodou bys mi sem nemohl hodit přímo odkaz na ten překlad, nějak se mi to nechce složitě vyhledávat...
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Ano to jsi řekl výstižně.
Btw, chtělo by to nějakou novou krev na sigil, asi začnu rozdávat nějaké letáčky apod. Jak něco napíšu tak mi odpoví PST nebo ty, obcas i Borg, IRMA, std. Vaše názory jsou sice hodnotné, ale já radeji velké diskuse. :-)

Ten odkaz:http://www.d20.cz/clanky/produkty/1290.html
Dremoran
Sigilan

Příspěvek od Dremoran »

Poprvé (a zatím jedinkrát) jsem to dohrál ve složení:
Já (fighter), Minsc, Valygar, Yosmiho/Imoen, Nalia a Jaheira. Přičemž nejvíc jsem si oblíbil Nalii (taky mi dala nejlepší úpl.. ehm, dárek) a nějak nechápu, co proti ní všichni maj, jako zloděj sice fakt stojí za kulový, ale jako mág je víc než dobrá, zvlášť s kuší (páč luky má každej ňouma)
Podruhý to teď mám rozehraný za F/T/M s Viconií, Minscem, Janem Jansenem, Korganem a Nalií.
Ještě jsem přemýšlel o celé zakonně dobré skupině, kterou bych podpořil neutrálním thiefem (je překvapivé, že kromě Imoen, která je zaražená, tam žádný "good" není, i když pro vás určitě ne :)), přibral Kerdorna, Mazzy, Arii, asi Valygara a nakonec Imoen a do čarotvrze bych hrál v pěti.

Z jedničky je můj favorit jednoznačně Xan. Navíc si myslím, že má ze všech nejhezčí portrét (včetně dvojkových). Za zmínku určitě stojí Khalid i Kivan. Mincs se ke mě bohužel nechtěl přidat. Při prvním rozhovoru mi řekl, že smrdim a Boo mě nemá rád, a druhej se už nespustil.
Life is so hollow
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Co se Minsca týče, nezabil jsi takhle náhodou Dynaheir? Nebo neměl jsi nízkou pověst?
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“