sevencreature píše:Cesare: 3. díl je IMO parádní - ale kvůli konci se na něj dost lidí nerado dívá (to samé platí i pro mě ).
Mně přijdou parádní všechny, beru to tak nějak nekriticky šmahem komplet (teda tu ústřední čtveřici filmů - Poklad+trilogie)...
Ovšem i já mám s trojkou problém... (A je to o to horší, když člověk ví, že May napsal Vinnetouovu závěť a filmaři natočili Vinnetouův návrat...)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Tak jsem si šel do kina trochu odpočinout a zašel na všemi recenzemi vychvalovaný filmeček Cars - Auta.
Zklamán jsem nebyl, odpočinul jsem si.
Grafika na velmi vysoké úrovni, prostinký příběh (je to pro děti), nějaké to morální poučení alias novodobý Ezop, pár neotřelých gagů, ...
Návštěvu za účelem odpočinku doporučuji.
4/5
a.d.: Hvězdná pěchota - tak tenhle děsnej brak jsem shlédnul už poněkolikáte. U tohohle filmu si vždycky představuju, že se jím Amíci vysmívají sami sobě. A s tímhle pohledem mě ten film znovu chytne a vychutnám si ho. A ... ehm ... cpt. Ibanez taky člověk rád vidí.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Tokkar: Já sem zas odpočíval na Pirátech z Karibiku truhla mrtvého muže a můžu říct že to neni něco jako terminátor, jednička dobrá a ostatní stojí a nic.......Johny Deep a jeho parta nesklamala
Nejlepší je ale konec!!!! "Co se stalo s mojí lodí!!"
Target: Tobě se snad nelíbí Terminátor 2?Dle mého názoru je o třídu lepší než díl první, trojka je průměr...dá se říci že T1- 4/5 , T2- 5/5 a T3 3/5.
Třetí díl mě pravda zklamal, ale po druhém shlédnutí jsem zjistil že to není až taková hrůza.
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Ale ještě bych se vrátil ke Starship Troopers: Film mám velmi rád, podle mě je to nejlepší Verheovenův film, a viděl jsem ho už opravdu hodněkrát, ale minulý týden jsem se navíc konečně dostal i ke knize. A musím říct že teď už konečně chápu proč knize přezdívají Mariňácká bible, proč většina fanoušků knihy nemůže film vystát a zároveň proč kniha spoustě lidí vadí. Film je totiž v podstatě parodie a satira na knihu. Onen filmový fašismus ve společnosti je ve filmu přehnaný, ale zato v knize je podávaný smrtelně vážně a navíc je autorem popisován jako velký pokrok oproti dnešní společnosti. I přesto že s názory v ní nesouhlasím tak mě kniha velmi bavila a určitě stojí za přečtení.
No vidím, že jsem asi jeden z mála lidí, kterým se T3 opravdu hodně líbil...
Ad ST: IMO film není parodie - resp. není to parodie per se... A líbil se mi film i kniha - zábavná dílka jsou obě. IMO nejlepší Henleinův počin (narozdíl od toho shitu Cizinec v cizí zemi ).
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
ad T3 - odpad - film, ktorý nikdy nemal vzniknúť - keď som bol mladší tak sa mi páčil najmä T2 ale s odstupom času u mňa jednoznačne víťazí T1 - skvelý film.
ad ST - podobne ako 7c - kniha aj film sú dobré (škoda, že film sa nedrží knihy) - a taktiež súhlasím s názorom na Heinleine-a - ST sa mi z jeho tvorby zatiaľ pozdáva najviac
Terminátor 3 mě rozhodně nezklamal, rozhodně důstojné pokračování, nevím co se tam někomu může nelíbit. Moje máma má Terminátora mezi top 10 a taky řikala že ji překvapilo jak to dobře natočili, že čekala nějakej shit...(no shit neřikala )
Já jsem neřekl že by se mi T3 nelíbil, právě naopak jsem čekal něco mnohem horšího, ale určitě se nevyrovná svým předchůdcům a take se nese v mnohem komediálnějším duchu (třeba ten začátek s night clubem a brýlemi je čistá parodie dvojky)
AlieN: No právě - od tvůrců by bylo dost trapné, kdyby se pokoušeli srovnávat se s T2, který si vytvořil legendární status - takhle to byla IMO příjemná chuťovka nejen pro fanoušky. Celé kino se suprově bavilo - třeba ten začátek nebo "Budu řídit.", či "Unable to comply." Nebo závěrečné odhalení, kdo vlastně Arnolda poslal tentokrát zpátky
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Doteď si pamatuju jednu scénu... Když Arnie sděloval témeř hlavní hrdince, že její přítel je po smrti... A říká to takovým chladným, bezcitným hlasem, jako by ji upozorňoval, že je osm hodin..... Celé kino bylo zticha... několikero potáhnutí.... A jen dva idioti se tam smáli.... Já byl jeden z nich
T3 byl docela dobrý... Mohlo to dopadnout mnohem, mnohem hůře...
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
T3 - taky jsem čekal nějakou hrůzu, ale jako zábava ten film obstojí. Navíc návázání na předchozí děj a především zakončení mi přišly hodně dobře zvládnuté. Jinak u mě vede z trilogie díl druhý.
BTW: viděl jsem kdysi (relativně krátce po premiéře T3) tuším na atlasu titulek článku, že byla podespána smlouva na čtvrtý díl. Text jsem ale nečetl, tak nevím. Asi to vyšumnělo. Naštěstí, neumím si 4. díl vůbec představit...
MCZ: Hmm, 4. díl by mohl být z budoucnosti - něco jako T:FS nebo Skynet (tj. jak vypadaly ty scény z budoucnosti v T1, T2 a T3). Ale taky jsem celkem rád, že ho radši neplánují.