Operation Flashpoint
Moderátor: sevencreature
Re: Flashpoint
Nevíte, kde se dá na netu ještě sehnat ČSLA mod. Ty stránky na tiscali byly zrušeny :(
Hamlet: a máš na mysli ČSLA 1 alebo 2 ?
"Das einzige Mittel gegen den Verstand zusiegen ist Stärke und Angst." Adolf Hitler, Mein Kampf

No dvojka se dá ještě sehnat, ale jednička ne
Hamlet: a z akého dôvodu nechceš radšej 2jku??
"Das einzige Mittel gegen den Verstand zusiegen ist Stärke und Angst." Adolf Hitler, Mein Kampf

Počkej! To chceš jako naznačit, že ČSLA2 je opatchovaná a upravená ČSKA1? Já si myslel, že tam jsou rozdilný mise a příběhy nebo to jenom naznačuje verzi?
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu, tak ČLSA II obsahuje i původní ČSLA 1 kampaň, nicméně hratelnost je vzhledem k nastavení zbraní jiná. Pokud máš dost času na hraní, sehnal bych si taky obojí.Hamlet píše:Počkej! To chceš jako naznačit, že ČSLA2 je opatchovaná a upravená ČSKA1? Já si myslel, že tam jsou rozdilný mise a příběhy nebo to jenom naznačuje verzi?
Žralok, který štěká, nekouše.
JJ obsahuje aj kampaň z jednotky Operation Paranoid. Hrateľnosť je IMHO lepšia v 2jke, hlavne kvôli tým spomínaným nastaveniam zbraní a novým pohybovým možnostiam. Ale radšej to overím. Večer to nainštalujem a podám info.

díky moc, ono jsem jedničku hledal na netu opravdu dlouho a odkazy stejně nefungovali, takže bych dvojku i tak tahal. Kdyžtak jaká je poslední verze 2.20 nebo víc?
Hmm... tak som teda ČSLA 1 a 2 skúsil a musím konštatovať, že nejaké zásadné zmeny v hrateľnosti som nepostrehol. ČSLA 2 mám vo verzí 2.20. Každopádne to ale spôsobilo, že som OP:F začal hrať znovu... toto ma asi neprestane baviť nikdy. Btw, hrali ste niekto ArmU ? Aké máte dojmy, postrehy, skúsenosti ?

počkat! tak jakej je tedy rozdíl

Posun k zreálneniu (rôzne stupne "klepania" mieridiel pri vstyku, poklľaku, zaľahnutí), krajšie modely a textúry (pridané veľké množstvo modifikácií jednotiek, zbraní a dokonca AČR), nová kampaň + single misie.

A snad poslední otázečka- Jak je to s jazykem? Myslím, že jsem někde na zapadlém foru četl, že když se to nainstaluje na cz verzi, tak texty budou český a když na jinou tak eng.
Hmm... ja mám CZ verziu, takže nemohu sloužit.

Re: Operation Flashpoint
No tak nějaký první dojmy z ČSLA2:
Očekával jsem takovej ten divnej poict, který má asi každý z modů/addonu/apodobných, ale po hodině hraní okamžitě opadl. Bohužel mě opět zklamala jeho bugovost, ale tady může být chyba ve verzi mé OFP (mám GOTY 1.96), protože první kampaň je určena pro 1.96 a druhá myslím na 1.94(1).
Třeba hned v druhé misi, kdy mám bránit dobytou vesnici (nebo město
), se mi vždy hra zasekla ve videu při pohledu na hřbitov (hudba hrála dál, v okolí byly slyšet výstřely), tak jsem to nějakým způsobem sekl a mohl jsem konečně hrát. Dřepl jsem za pytle s pískem a čekal a čekal... Nemělo se něco dít? Jsem šel tedy dopředu a hned se spustila taková palba, že bylo do pikosekundy po mě-no tak takovej hardcore jsem nečekal, aby mě viděli ze skoro dvou kilometrů a dokázali mě trefit
. No... jsem to nějak zkousl a pokusil se je obejít z boku z postraních lesů. Prý jsem zbabělec, mise se ukončila-NEDALA mi ani možnost načíst uloženou hru a mohl jsem zase se snažit přeskakovat to video a tohle mě rvalo za vlasy po celé hře. Např. mise s vrtulníkem, když spadl, tak znovu-MISE neuspešná a uložená hra se mi přemazala.
No nakonec jsem druhou misi vyřešil docela brutálně-hodinu jsem se plazil jak magor křovím (a stejně po mě pálili) a dostal se k takovému kostelu, kde jsem vyprovokoval nějakýho snipera, kterej běžel za mnou. Vyzbrojený dragunovem bylo i tak dodělání mise velkej problém (s původní zbraní SteyrAug bych to asi nedal). To co mě opravdu dostalo, když mě hra spadla a já znovu načetl uloženou hru v druhé misi. V pozadí hry mi hrál zvuk a hudba z videosekvence (které nejdou za celou hru vůbec přeskočit
), pak mi ztmavla obrazovka z původnímy nápisy a najednou se nějak spustila Al nepřátel a šli do ůtoku
. Jenomže já jsem byl zarytej za kostelem ještě s UAZ, které jsem tam akčně přirazil ke stěně a za něm jsem se kryl při mém sniperování. Vrchol byl, když se ráčily přijet i !TANKY!, postávající někde kilometr daleko. Tak jsem jenom stál a zezadu likvidoval útok do zad
No tak jestli mě bude provázet taková bugovost po celou dobu hraní...tak to bude skvělý! A to ještě tvrdili v readme, že je to final verze. S překvapením sem pak na žádný extrémní bug nenarazil.
Obával jsem nesmírné obtížnosti, ale první kampaň jsem dohrál za jeden den-už bych konečně mohl jít na obtížnost Veterán, protože jsem čekal týden obtížného hraní
Celkově modeři odvedli dobrou práci (dabing se dá zkousnout, i když někomu bude někdy téct krev z uší), ale mise mi přijdou celkově obtížností nevyrovnané. Z původního zdání mise se vyklube pravý opak. Lehké se stane těžké a těžké dohraju do 10 minut. Asi jsem nešel cestou, jakou tvůrci plánovali. Mohli spoustu misí více vymakat. Třeba skvělá mise byla honba za spadlými piloty, ale byla moc krátká a jednomu mohli třeba dát pistoli a až mu došli náboje, tak se mohl potom vzdát
, ale to by asi v editoru nešlo. Dost dobrá mise bylo získaní snímků, kde na mě úplně dýchla ta atmosféra maskáčů a jehličí, ale za to mise "Podpora pro Montinac", kde jste měli vrtulníkem podpořit útok mi přišla naprosto nehratelná. Nevím kolik tam bylo Vulcánů, ale nedokázal jsem najít ani jeden-natož ho zaměřit a vypálit naváděcí střely (v tom trhání při krupobití to opravdu nešlo... A do teď vůbec nevím, jak se střílí z těch nových kulometů upevněných na tanky, co májí střílet na vrtulníky.
Ale jinak ČSLA 1 supr
ČSLA 2...To už je horší
Nevím jak dlouho trvá intro, ale přišlo mi naprosto nudné (ještě že šlo aspoň přeskočit
) a plýst do války nějakou romantiku
... Překvapení čekalo opět v druhé misi. Zase se má něco bránit a zase se něco podělá. Tak tedy v prvních minutách padnou na zem všechni moji vojáci a ze mě stane opravdový Rambo. RPGčkma jsem sundával RUČNĚ všechny vrtulníky a pak nakonec zjistím, že v hangáru jsou země-vzduch a spousty munice. Postřílel jsem sám desítky vojáků a tanky LAWkami. Všude se valí mrtvoly, vraky tanků a vrtulníků a nakonec zjistím, že se mise ne a ne ukončit. No dobře-reset. Tentokrát běžím pro zbraně země-vzduch do hangáru a po deseti minutách konečně přijdu na to, jak se z té obrovský potvory střílí (pravý tlačítko označí). Celou tu dobu jsem vrtulníky střílel normálnímy (už od Resistance, a původní kampaně) střelami země-země (RPG, LAW). Na celé hře se pak dají litovat začínajíci hráči, protože v průběhu hraní člověk konečně příchází na to zapeklitý ovládání hry a její systém. Třeba do této doby, jsem z vrtulníku střílel ručně, protože jsem nechápal jak donutit střelce střílet. Chtělo by to nějakej manual...
Toť mé první dojmy z hraní tohodle skvělého addonu. Budu si muset sehnat starší verzi Resistance, jelikož jsem četl, že addon není určen pro v 1.96, ale nižší-třeba tam pak nebudou ty otravné bugy.
Očekával jsem takovej ten divnej poict, který má asi každý z modů/addonu/apodobných, ale po hodině hraní okamžitě opadl. Bohužel mě opět zklamala jeho bugovost, ale tady může být chyba ve verzi mé OFP (mám GOTY 1.96), protože první kampaň je určena pro 1.96 a druhá myslím na 1.94(1).
Třeba hned v druhé misi, kdy mám bránit dobytou vesnici (nebo město

No nakonec jsem druhou misi vyřešil docela brutálně-hodinu jsem se plazil jak magor křovím (a stejně po mě pálili) a dostal se k takovému kostelu, kde jsem vyprovokoval nějakýho snipera, kterej běžel za mnou. Vyzbrojený dragunovem bylo i tak dodělání mise velkej problém (s původní zbraní SteyrAug bych to asi nedal). To co mě opravdu dostalo, když mě hra spadla a já znovu načetl uloženou hru v druhé misi. V pozadí hry mi hrál zvuk a hudba z videosekvence (které nejdou za celou hru vůbec přeskočit

Obával jsem nesmírné obtížnosti, ale první kampaň jsem dohrál za jeden den-už bych konečně mohl jít na obtížnost Veterán, protože jsem čekal týden obtížného hraní

Ale jinak ČSLA 1 supr
ČSLA 2...To už je horší

Toť mé první dojmy z hraní tohodle skvělého addonu. Budu si muset sehnat starší verzi Resistance, jelikož jsem četl, že addon není určen pro v 1.96, ale nižší-třeba tam pak nebudou ty otravné bugy.