Baldur's Gate 3 (spekulace i fakta)

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Problém 3d grafiky je především, že zastarává mnohem rychleji než 2d. To co bylo před dvěma roky nazýváno grafikou nové generace, vypadá nyní ve stínu současné top-class až nečekaně zastarale. V posledních 2d hrách se grafika dostala na opravdu vysokou úroveň a i když je BG2 starší než NWN1, vypadá dnes mnohem lépe.

Nicméně kvalita 3d grafiky stále rychle stoupá, polygonů přibývá, rozlišení textur se zvětšuje, je tu detailní stínování v reálném čase. Vzhledem však k tomu, že nic jako 4d grafika v nejbližší době nejspíš nevznikne, se vývoj 3d hned tak nezastaví, což bude mít za negativní následek nevyhnutelné zastarávání grafiky již dokončených titulů.

Ze svého pohledu naštěstí mohu říct, že se mi líbí i grafika her starších než 5 let (Half-Life, Quake III). Myslím, že se už i v izometrických hrách dostala na patřičnou úroveň detailnosti. Držet se dnes (v komerční sféře) 2d je blbost. Jak píše Vlasák: je to v důsledku mnohem více práce. Přirovnal bych to k tomu, že se chcete pomocí dvou čísel o hodnotě 100 dostat na 10 000. 2d je jako tato čísla pořád sčítat, 3d znamená jednou je vynásobit, jen ten rozdíl bude možná ještě mnohem větší.

Je spíše škoda, že vývojáři izometrických her neumí 3d opravdu využívat a neudělají pořádnou hru ve třech dimenzích. Zrovna v (I)RPG se nabízí spousta možností - představa, že mou družinu pronásleduje, a nakonec smete, lavina šutrů poháněná fyzikálním modelem, je více než lákavá, a to je pouhý začátek.
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Celkem bez okolků přiznávám, že moje nechuť vůči 3D je výrazně subjektivní záležitostí - částečně za to může vrozená nedůvěra vůči novotám obecně, částečně značně omezené zkušenosti s hraním.
Za 2D si hned vybavím věci jako Fallout, BG nebo P:T, případně (ale to už je dost roků nazad a jiná kategorie) Kyrandii nebo Gabriela Knighta... Při "3D" mi naskočí screenshoty z oblíka, vzpomínky na kratičké hraní Bloodlines u kámoše na PC, případně ještě horší věci - a ani k jedné z těchhle 3D asociací se u mně neváže výraznější plus za estetično.

Mluvím teď jen o tom, jak ty hry vypadaj... Netvrdím, že by mě nebavily.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Cesare píše:Protože většina (netvrdím všechny) 3D her, co jsem zatím viděla, vypadala oproti takový BG prostě hnusně a vyblitě?
Popravdě třeba 2D grafika BG II se mi moc nelíbí - jasně, pozadí a svět vypadá hezky, ale modely postav jsou bída ;-)

2D je obávám se nevhodná pro vysoká rozlišení, jak už jsem psal - je to škoda, ale nic s tím asi nenaděláme.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Baldur's Gate III

Příspěvek od Morty »

SlipKnoT v Novinky a zprávy ze světa RPG píše: .... da-dá... tram-ta-dá......
Som zvedavy, co na ten clanok povie na sa zvrchovanost... Tak, ST, predvedte sa :D
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

xRage: A není to úplně jedno? BG už to stejně nebude - hádám, že pokud něco, tak varianta na NWN 2. Jmenovat se to klidně může Planescape Gate nebo Baldur's Torment :mrgreen: Už je to jen jméno, stejně jako Fallout 3 nebo Tomb Raider Legend.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

xRage píše: Tak, ST, predvedte sa :D
Můžu vědět, proč bych měl něco předvádět?

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Illuminating
Sigilan

Příspěvek od Illuminating »

Já myslim, že Baldur III bude!
Sic je pravda, že byl oznámenej před čtyřma rokama (stejně jako teď to řekl někdo z PC Gameru - článek je na hrej), ale proč by někdo nevyužil takoví značky? :mrgreen:
jax90
Sigilan

Re: Baldur's Gate III (čtěte jen na vlastní nebezpečí)

Příspěvek od jax90 »

tato debata mi priponima dohady o hre Diablo 3.tiez to su len famy ako teraz,ale mojim prianim je,aby vyslo aj Diablo3 aj BG 3.mozno to fakt bude odflaknuta hra,ktora bude niest len nazov,ale ja dufam,ze to bude nadvazovat pribeh napredosle diely.
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

No a co? BG3? K čemu to. Its over. Game finished. :roll: Vy by ste chtěli, aby případné ehm "pokračování" navazovalo na BG ságu? Já ne. Po tom velkolepém zakončení, dojemné hudbě, rozlučce s parťáky, paradních epilozích, těžkém rozhodování a posmrkaných kapesníčcích, si myslím že by bylo víc než důstojné nechat tyto skvělé zážitky (a tuto legendu) na pokoji a neprznit ji. Ono už ani není moc na co navazovat.
Radši, (když už :anxious:, stejně jenom jedna paní povídala :mrgreen:) ať se prodává jen ten název a čupr 3d grafika, ale byl bych pro, aby se to původním BG vyhýbalo obloukem. Jak říká sevencreature, už je to jen jméno.
Twilight
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twilight »

nech spravia cokolvek, bude to nadstavovana kasa. Samozrejme by som prijal novu hru z Forgotten Realms, ale nech sa to potom neprizivuje na slavnom mene.
Saga bola ukoncena, pribeh uzavrety, fakt nie je co doplnit a kazit krasne spomienky :hand: Jedine co by pripadalo do uvahy by bol prequel, ale aj to s prizmurenymi vsetkymi ocami :)
...you live, you learn...
Illuminating
Sigilan

No já myslim, že by nikdo ani nečekal, že to bude navazovat na předchozí díly.
Myslim, že by bylo dobrý - kdyby hra začínala v Baldurs Gate, né jako pokračování, ale spíš novej příběh.
Samozřejmě, že bych bral nějaký narážky a tak . . .
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

BG 3 už fakt ne. Spíš bych bral úplně nový příběh s novým názvem v izometrickém pohledu z prostředí Údolí, popřípadě zemí kolem The Sea of Fallen Stars, také by mě zajímaly země na jihu, jako jsou Halruaa a Luiren (vykosit pár půlčíků by nebylo špatné :whistle: )
Toho se ale už jistě nedočkám...

Baldur's Gate bych už nechal legendou, která si prznění nezaslouží.
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Baldur's Gate III - nikdy! Vzhledem k nárokům, které herní průmysl klade na chudáky vývojáře v současné době by se jednalo o dokonalé zprznění legendy. Baldur's Gate III ve 3D a s intelektuální náročností vyhovující i hráčům hry na honěnou (resp. konholistům)? Tak to snad radši zcela nový název a zcela nové prostředí...
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Illuminating
Sigilan

Tak ale snad už nikdo nečekáte, že v dnešní době ještě někdo bude vyrábět kecací, adventurní RPG.

Je jasný, že Baldurs Gate III (pokud bude) bude jinej.
A i Fallout 3 bude úplně jinej.

Myslim, že je na čase pochopit, že už dneska hry nehrajou jen lidi který maji na hry čas, ale taky lidi, který hrajou jen obden.
A těch je prostě víc než pravejch "old school" hráčů.

Hry se prostě dělaji pro širší spektrum hráčů, nikoliv jen pro menší skupinu nadšenců jak to bylo před tim.
Prostě a jednoduše se masy nechtěj pouštět do ničeho náročnějšího a to jim přece za zlý mít nemůžem . . .
Twilight
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twilight »

aj ked, v poslednej dobe sa rozbieha novy trend... Neverwinter Nights II a Mass Effect snad naznacuju novu generaciu RPG :)

Ak BG, tak by som strasne rad videl hru, ktora by bola zasadena do casoveho obdobia BG (vojny Bhaalovych deti) ci do niecoho tomu blizkemu (trebars "Time of Troubles" je podla mna dokonala predloha)
...you live, you learn...
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“