Film - archív

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Zamčeno
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Adieu píše:A já včera prošvihl Vesmírná odysea!!! :doh: :wall: :doh: :cry: :-?
Tak to jsme dva :evil:
Adieu píše: Jinak nechápu, jak někdo může filmy jako Post coitum dobrovolně shlédnout...
Existují 3 důvody:
1)Nevíte, že film je špatný a jste typ člověka, který se snaží dodívat až do konce za každou cenu-co kdyby se to zlepšilo, že?
2)Hulíte nebo jste namol
3)Můj případ-ze zájmového hlediska-recenze a ohlasy na tento film byly tak špatné že mě to nedalo abych to neviděl na vlastní oči (tzv. filmový masochismus)

Jinak, český film dlouhodobě tápe ve tmě.Kde jsou časy Lipského a nejlepší léta Menzela...kde je víc Formanů?
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

Post Coitum jsem radši záměrně ignorovala, anžto i mí přátelé mě varovali - a ráda bych si udržela veskrze pozitivní dojmy z "Nejasné zprávy".

Když už tu někdo nakousl ty troškoviny - bez uzardění přiznám, že na první dvě Slunce sena se s velkou chutí podívám vždycky (pokud není na práci něco lepšího, přece jen už to běželo mockrát ;-) ). Přímočaré, velmi lidové, ale narozdíl třeba od kameňáků IMHO funkční - prostě u toho bavím.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Cesare píše:Když už tu někdo nakousl ty troškoviny - bez uzardění přiznám, že na první dvě Slunce sena se s velkou chutí podívám vždycky (pokud není na práci něco lepšího, přece jen už to běželo mockrát ;-) ). Přímočaré, velmi lidové, ale narozdíl třeba od kameňáků IMHO funkční - prostě u toho bavím.
nejsi sama, první Slunce, seno mám taky docela rád
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Náhodou, major Zeman má minimálně dva geniální díly - Studna a Mimikry. 8-) Post Coitum jsem taky neviděla, stačilo mi pár ukázek a usoudila jsem, že tohle opravdu ne (ovšem Nejasná zpráva byla luxusní..to ano). Ale kdyby mne na to někdo vzal zadarmo, tak možná jdu 8-)

Můj názor na české filmy po r. 1989:
Obecně se mi současná česká kinematografie moc nezamlouvá..točí se pořád dokola to stejné - "malé příběhy malých lidí". Je to nudné. V českém filmu jako by až na výjimky (např. Jan Švankmajer) zemřela fantasie a imaginace, všechno je umolousané, obyčejné a šedivé...a kdyby chtěl někdo namítat, že filmy zobrazují skutečnost - ani pokud natočíte film, kde herce nenalíčíte, necháte je mluvit nářečím a budou na sobě mít hadry, stejně to bude jen fikce. A dívat se na odrbanou a nudnou fikci (a ještě ke všemu většinou skoro stejnou) pořád dokola deset let..to už je vážně otrava
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
DerAdler
Sigilan

Příspěvek od DerAdler »

Vampiria: jj Studna je fakt super :twisted: .
"Das einzige Mittel gegen den Verstand zusiegen ist Stärke und Angst." Adolf Hitler, Mein Kampf
Obrázek
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

V posledncíh dnech jsem shlédl tři velmi dobré filmy. Popořadě.

Ed Wood
Nádhera, skvost! Od začátku do konce jsem film doslova hltal (nebýt tedy jednoho nepříjemného přerušení). Z tvroby prověřené dvojky Burton + Depp zatím to nejlepší, co jsem viděl. Přečetl jsem si i profil Wooda na CSFD, prý filmu vytýkali, že se na něj dívá soucitně. Mě ta jako zápor určitě nepřipadá, věřím, že se jej Burton snažil zachytit co nejrealističtěji - byť samozřejmě subjektivně. Deppovo podání pak bylo naprosto přesvědčivé. Nemůžu ale určitě zapomenout na ostatní postavy, především Bela Lugosi ztvárněný Martinem Landauem byl přímo famózní :applause:. Někdy v budoucnu musím nějaký ten Woodův snímek určitě shlédnout, určitě. Mimochodem, zvláště mi v paměti utkvěl sice ne nejdůlěžitější, ale podle mě naprosto geniální dialog mezi Woodem, Lorettou King a technikem Billem (podotýkám, že film se odehrává v 50. letech a pro lepší atmosféru byl stylizován do černobílého obrazu):

L: Které šaty se ti víc líbí?
W: Hmm. Já nevím.
Řekni, Bille, které šaty se ti víc hodí, ty červené nebo zelené?
B: Které jsou červené?
W: Co tím myslíš?
B: No, já v tom nevidím rozdíl, jsem barvoslepý. Ale líbí se mi ty tmavě šedé.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Tady musím říct, že jsem čekal něco "méně složitějšího", než jsem měl tu čest vidět, proto tento film řadím do škatulky - shlédnout před finálním verdiktem ještě aspoň jednou. Určitě mě ale nezklamal, měl jsem tušit, že od Michela Gondryho přece nemůžu čekat nic konvenčního ;-). Carrey - já ho teda tak moc nemusím, teda co se týče jeho komické stránky, většina jeho komedií u mě spadá do ranku "jednou - pokud vůbec - a dost", avšak už předtím několikrát dokázal (Man on the Moon, Truman Show), že je to velmi schopný herec, a zde to nebylo jiné :-P.

V for Vendetta
Normálně bych asi o tento film sotva zakopnul, jenže tolik dobrých ohlasů nelze přehlížet ;-). Předlohu žel neznám, ale snímek to byl vskutku znamenitý. Je tu na první pohled dost klišé - vědecké experimenty, totalitní budoucnost, hrdina s maskou, navzdory tomu ovšem výsledek nijak klišovitě nepůsobí. Taky jsem se trochu bál, aby se konec nezvrhl v nekonečný akční masakr, jak se často stává, ukázalo se však, že strach byl zbytečný - akční scény tu jsou, avšak je jich "málo" (resp. tak akorát) a jsou o to vydařenější, především závěrečná je zvládnutá naprosto brilantně. Příběh ma spád, stopáž ale mohla být trochu delší, snad někdy spatřím nějakou rozšířenou verzi s detaily navíc. Návraty do minulosti byly parádní a skvěle umocňovaly až mrazivou atmosféru filmu - opravdu mi během něj často mrazilo v zádech (pokojová teplota na normálu, mimochodem ;-)). K dvojici Portman + Weaving a jejich hrdinům není co dodat. Pro r. Jamese McTeigue skvělý začátek, pro producenty Wachowské možná odraz ode dna a příslib lepších zítřků. Každopádně tleskám :applause: .
Naposledy upravil(a) MCZ dne 22.9.2006 18:39, celkem upraveno 1 x.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Z filmů podle scénáře Charlieho Kaufmana jsem zatím viděl jen velmi dobrou Adaptaci (tady je na ni vynikajíci trailer), a tohle už se mi nějakou dobu válí doma, asi se na to dnes mrknu 8-)
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

AlieN: tak proč máš ten film na CSFD ohodnocený? :shock:
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

:shock: tenhle jsem ještě neodstranil :oops:

to je z doby kdy jsem se zaregistroval a chtěl se co nejdřív dostat k tomu testu na 200 hodnocení (registroval jsem se jen kvůli tomu testu - ze svého okolí jsem slyšel že je těžký jak prase a chtěl jsem ho zkusit)

Později když mě začalo bavit hodnotit a komentovat filmy jsem všechny tyhle hodnocení zrušil (nebo spíš skoro všechny :oops: )
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Já viděl zatím jenV kůži Johna Malkoviche , je to paráda, tomu se říká originalita.A Věčný svit se mi válí v polici(dokonce originálka), ale ještě jsem si nenašel na ni čas.Chci se na to totiž podívat s někým, ale ten někdo stále nemá čas... :evil:
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

Ano pro Mazaného Filipa, Vesmírnou odyseu jsem prošvihla taky :cry: (spletla jsem si dny) a z maj.Zemana si pamatuji jen Studnu...a teď jdu skouknout Doom (po pirátech něco trochu jinšího) :lol: 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Sirine: Doom ber jako parodii, pak se možná budeš alespoň trochu bavit
Sirine
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sirine »

hra se mi líbila napoprvé celkem jo, tak snad ten film bude koukatelný taky aspoň jednou :lol: 8-)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

AlieN: Já tam zase chodila hodnotit chemikáliemi upravená filmy, které jsem viděla pod vlivem chemikálií :-D taky jsem dost věcí musela dát pryč.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Sirine: Tak co, líbilo? :-P

Na Věčný svit neposkvrněné mysli dnes přece jen nedošlo, našel jsem si jiný program a teď už jsem znaven a navíc lehce pod vlivem, takže to nechám na jindy.
Zamčeno

Zpět na „Scéna mořského vánku“