Volná diskuse
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Re: Volná diskuse
Abych se mohl vyjádřit k tomuto směru diskuse ráno jsem si koupil noviny. Ono to co nablbne internet ne vždy sedí a hlavně jsem byl zvědavý naproti argumentaci cikánských iniciativ. A samozřejmě taky na to co na to opozice, lidovci a hlavně jestli se vyjádří ministryně Stehlíková.
Takže Lerku – krátké, výrazné ale blbost. Já těmto řešením nefandím.
Argumenty na to že jsou i cikáni kteří se chovají jinak než většina beru. Ale asi tak, jako bych uznal, že za války se ne všichni němci dali na 100% do služeb Hitlerovi. Jistě že jsou, ale o těch se neví.
Víte co si myslím já? Na rovinu. Jestliže existuje a všichni se k ní hlásí Listina základních lidských práv a svobod, měla by do protivky existovat:
LISTINA ZÁKLADNÍCH LIDSKÝCH POVINNOSTÍ A ODPOVĚDNOSTÍ.
A tam by mělo být jasně stanoveno například:
- každý dospělý člověk je odpovědný za své chování a jednání
- každý dospělý člověk je povinen se snažit žít tak, aby se sám sebe dokázal postarat.
- pokud se dospělí lidé rozhodnou přivést na svět děti tak jsou povinni si uvědomit kolik jich jsou schopni vlastní prací uživit a vlastní pílí vychovat.
Dopište si tam co kdo chcete.
U cikánů a já přiznávám že je jako spoluobčany rád nemám ani jedno z toho co jsem napsal nefunguje. Myslím že to tak je. Příklady:
1.Cokoliv provedou a mají být za to vzati k odpovědnosti vede k tomu že začnou řvát o rasismu.
2. Nevěřím tomu, že by si práci nedokázali najít. Ale je jednodušší nastavit na sociálce ruku a pak každého 15 v měsíci vyrazit na poštu pro peníze.
3. Stal jsem se svědkem rozhovoru kde starší cikánka radí mladší kolik musí porodit dětí aby dosáhla na co nejvyšší sociální dávky. Takže ne děti jako pokračovatele rodin ale jako způsob vydělání peněz.
Vezměte si slavnou rodinu Červeňáků. Zdrhli do anglických luhů a hájů.Tam je nějakou dobu živili angličtí daňoví poplatníci. Pak je vrátili zpět. Dostali za celou dobu všechny sociální dávky a stejně zažalovali stát o další peníze. Protože to trvalo dlouho, podali žalobu do Evropy. A vyhráli - dostali 900 000,-Kč za dlouhý čekání. Za 6 měsíců je utratili. A podali další žalobu na stát. Takže tlupa nemakačenků si žije nad poměry a dělá si ze státu dojnou krávu.
Nemám je rád a kašlu na ně. Je potřeba je donutit se o sebe start s plnou odpovědností a nesypat jim prachy ze všech stran.
Takže Lerku – krátké, výrazné ale blbost. Já těmto řešením nefandím.
Argumenty na to že jsou i cikáni kteří se chovají jinak než většina beru. Ale asi tak, jako bych uznal, že za války se ne všichni němci dali na 100% do služeb Hitlerovi. Jistě že jsou, ale o těch se neví.
Víte co si myslím já? Na rovinu. Jestliže existuje a všichni se k ní hlásí Listina základních lidských práv a svobod, měla by do protivky existovat:
LISTINA ZÁKLADNÍCH LIDSKÝCH POVINNOSTÍ A ODPOVĚDNOSTÍ.
A tam by mělo být jasně stanoveno například:
- každý dospělý člověk je odpovědný za své chování a jednání
- každý dospělý člověk je povinen se snažit žít tak, aby se sám sebe dokázal postarat.
- pokud se dospělí lidé rozhodnou přivést na svět děti tak jsou povinni si uvědomit kolik jich jsou schopni vlastní prací uživit a vlastní pílí vychovat.
Dopište si tam co kdo chcete.
U cikánů a já přiznávám že je jako spoluobčany rád nemám ani jedno z toho co jsem napsal nefunguje. Myslím že to tak je. Příklady:
1.Cokoliv provedou a mají být za to vzati k odpovědnosti vede k tomu že začnou řvát o rasismu.
2. Nevěřím tomu, že by si práci nedokázali najít. Ale je jednodušší nastavit na sociálce ruku a pak každého 15 v měsíci vyrazit na poštu pro peníze.
3. Stal jsem se svědkem rozhovoru kde starší cikánka radí mladší kolik musí porodit dětí aby dosáhla na co nejvyšší sociální dávky. Takže ne děti jako pokračovatele rodin ale jako způsob vydělání peněz.
Vezměte si slavnou rodinu Červeňáků. Zdrhli do anglických luhů a hájů.Tam je nějakou dobu živili angličtí daňoví poplatníci. Pak je vrátili zpět. Dostali za celou dobu všechny sociální dávky a stejně zažalovali stát o další peníze. Protože to trvalo dlouho, podali žalobu do Evropy. A vyhráli - dostali 900 000,-Kč za dlouhý čekání. Za 6 měsíců je utratili. A podali další žalobu na stát. Takže tlupa nemakačenků si žije nad poměry a dělá si ze státu dojnou krávu.
Nemám je rád a kašlu na ně. Je potřeba je donutit se o sebe start s plnou odpovědností a nesypat jim prachy ze všech stran.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- Illuminating
- Sigilan
Takže do tejdne pujdu nejspíš navštívit nemocnici a tak jsem si vzpomněl na topic "nemocniční zážitky".
Už tu není?
Už tu není?
Neferit Sr: čo k tomu dodať... plne súhlasím a stotožňujem sa s Tvojim názorom.
Naposledy upravil(a) DerAdler dne 13.1.2008 21:15, celkem upraveno 1 x.
"Das einzige Mittel gegen den Verstand zusiegen ist Stärke und Angst." Adolf Hitler, Mein Kampf

Neferit Sr. o vlku a Červeňákovi v televizi...
A Kráva Samková nás opět chce hnát do Strasburghu... škoda, že nedělám na Min.Spravedlnosti... docela rád bych si jí vychutnal....

JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
SlipKnoT: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?f=14&t=3049 Tohle?
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
- Illuminating
- Sigilan
Ee - tohle je něco jinýho. : (
- Illuminating
- Sigilan
Tak jsem se po dlouhý době zasmál.
Náhodou jsem natrefil na stránku dungeony.rpghry.cz a již úvodní vtip mně dostal.
"Můžete zde nalézt seznam všech RPG her, které kdy na osobní počítače vznikly, včetně popisků, obrázků, návodů.... "
Tohle tvrdí autor stránek, rádoby "fanda" RPG her.
Dobře teda, jdu se mrknout na seznam.
koukám, kliknu na Baldurs Gate II.
"Tuto hru jsem zatim nehrál . . ."
pak Planescape - "Tuto hru jsem zatim nehrál."
Pak Icewind Dale - "Tuto hru jsem zatim nehrál".
Co pro mně bylo ale největším šokem a působylo jako nejtrapnější vtip v historii byl popisek u Fallout 1:
"Postkatastrofické a rozlehlé RPG v super 3D grafice podobné té v Diablu. Tahle hra mě rozhodně nechytla, ale tím neříkám, že je špatná. Ale mně se nelíbila asi proto, že nemám rád v RPG hrách sci-fi, a proto snad kromě pár vyjímek (Xenomorph, System Shock 2, atd.) jsem žádnou jinou scifárnu nehrál. Zpracování je určitě dokonalé, hra je profesionálně naprogramovaná, takže proč ne?
...Runetek"
Pfff ........
Co si o těchto stránkách myslíte Vy?
http://dungeony.rpghry.cz/hlavni.htm

Náhodou jsem natrefil na stránku dungeony.rpghry.cz a již úvodní vtip mně dostal.
"Můžete zde nalézt seznam všech RPG her, které kdy na osobní počítače vznikly, včetně popisků, obrázků, návodů.... "
Tohle tvrdí autor stránek, rádoby "fanda" RPG her.
Dobře teda, jdu se mrknout na seznam.
koukám, kliknu na Baldurs Gate II.
"Tuto hru jsem zatim nehrál . . ."
pak Planescape - "Tuto hru jsem zatim nehrál."
Pak Icewind Dale - "Tuto hru jsem zatim nehrál".

Co pro mně bylo ale největším šokem a působylo jako nejtrapnější vtip v historii byl popisek u Fallout 1:
"Postkatastrofické a rozlehlé RPG v super 3D grafice podobné té v Diablu. Tahle hra mě rozhodně nechytla, ale tím neříkám, že je špatná. Ale mně se nelíbila asi proto, že nemám rád v RPG hrách sci-fi, a proto snad kromě pár vyjímek (Xenomorph, System Shock 2, atd.) jsem žádnou jinou scifárnu nehrál. Zpracování je určitě dokonalé, hra je profesionálně naprogramovaná, takže proč ne?
...Runetek"
Pfff ........
Co si o těchto stránkách myslíte Vy?
http://dungeony.rpghry.cz/hlavni.htm
OMFG, ty stránky jsou už mrtvé asi deset let. To co vidíš je pouhý archív, který davesade (admin RPGhry.cz) zálohoval jako pamětihodnost. Nejsou aktualizované a už ani nebudou. Mají význam historický a do historie také patří.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Svého času to byly fajn stránky. Narozdíl od RPGhry 

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Illuminating
- Sigilan
Wow - to jsem minul.Jab píše:OMFG, ty stránky jsou už mrtvé asi deset let. To co vidíš je pouhý archív, který davesade (admin RPGhry.cz) zálohoval jako pamětihodnost. Nejsou aktualizované a už ani nebudou. Mají význam historický a do historie také patří.
Ale stejně mně dostalo to stou 3D Grafikou.

Jooo, za našich mladejch let bylo šecko lepší...sevencreature píše:Svého času to byly fajn stránky. Narozdíl od RPGhry

- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Aspon mozu ludia vidiet ako sme sa na veci divali pred tymi desiatimi rokmi :D
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
JO a za mejch mladejch let to bylo ještě více super. Počítače na děrnou pásku či štítek, počítač s ovládací disketou o průměru 32 centimetrů a podobné vymyšlenosti. A ta úžasná grafika u her které se daly hrát třeba na ATARI: 

"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
Za mých mladých let bylo "vrcholem" (rozuměj tomu, co mi přišlo nejvíce "cool") počítačové grafiky mít barevné znaky v DOSu:) C:\>
EDIT: škoda, nejdou tu barvičky ...:(
EDIT 2: Ha, oni jsou jinde a v IE:)
EDIT: škoda, nejdou tu barvičky ...:(
EDIT 2: Ha, oni jsou jinde a v IE:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Cozzinnni
- Sigilan
- Bydliště: Kontrolní stanoviště duálního 350 mm pulzního děla.
- Kontaktovat uživatele:
To já se ve čtvrtek vrátil z lyžařského výcviku, který probíhal v jižních Tyrolách (tedy v Itálii).
Musím říct že to byla zkouška bydlení "na vlastní ose". Jídlo žádné, takže jsme si museli vařit (já jsem osobně ukuchtil špagety a po vylepšení kamarádovo Kremešníkem to celkem ušlo), uklizečky jen na potlach pod schody (takže jsme uklízeli podle pravidla: "Co není vidět, je uklizené" a "Co je mokré, je čisté) a mnoho dalšího.
Samozřejmě lyžování: To byl zážitek na celý život. První den nechtě sundám malou holku při výstupu ze sedačkové lanovky jak Spitfire Mesouna, druhý den nevyberu zatáčku a následně se zamotávám do ochranné sítě, abych třetí den pozbyl lyži na lanovce a musel jí lovit v metru sněhu a k tomu navíc v lese. Při snaze lyži vyzvednout jsem si po zádech sjel hezký svah pod úhlem 45 stupňů, svojí zadnicí vyrazil do sněhu hezké koryto a když jsem dojel, kamarád mou lyží mával nad hlavou.
Prostě hlína
Musím říct že to byla zkouška bydlení "na vlastní ose". Jídlo žádné, takže jsme si museli vařit (já jsem osobně ukuchtil špagety a po vylepšení kamarádovo Kremešníkem to celkem ušlo), uklizečky jen na potlach pod schody (takže jsme uklízeli podle pravidla: "Co není vidět, je uklizené" a "Co je mokré, je čisté) a mnoho dalšího.
Samozřejmě lyžování: To byl zážitek na celý život. První den nechtě sundám malou holku při výstupu ze sedačkové lanovky jak Spitfire Mesouna, druhý den nevyberu zatáčku a následně se zamotávám do ochranné sítě, abych třetí den pozbyl lyži na lanovce a musel jí lovit v metru sněhu a k tomu navíc v lese. Při snaze lyži vyzvednout jsem si po zádech sjel hezký svah pod úhlem 45 stupňů, svojí zadnicí vyrazil do sněhu hezké koryto a když jsem dojel, kamarád mou lyží mával nad hlavou.
Prostě hlína

So now, we have easy choice: Our and Earth's death, or their and Praia Prime death.
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě
Admirál Gilbert, těsně před bitvou o Proximu Centauri, kde Aliance zastavila praianský postup ke Sluneční soustavě