Film - archív

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Zamčeno
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis: Výpis rozdílů najdeš na wikipedii. Jinak bohužel DC jsem v HD taky nenašel :-?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

emo_freak píše:...no 20 minut je dcl dlouha doba... prevazne se v nich venujou ty teorii cestovani v case... sou tam citace z ty knihy od Roberty Sparrow...
Jo, zrovna tohle by si sloužilo rozvést víc, v původní verzi to bylo docela odbyté.
Stejně jsem plánoval podívat se na to někdy ještě jednou, takže se pokusím zapátrat po Director´s Cut. Díky za info.
emo_freak
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emo_freak »

Ajantis píše:Jo, zrovna tohle by si sloužilo rozvést víc, v původní verzi to bylo docela odbyté.
Stejně jsem plánoval podívat se na to někdy ještě jednou, takže se pokusím zapátrat po Director´s Cut. Díky za info.
Neni zac, stoji to vazne za to :)
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Dnes večer na ČT 2 ve Filmovém klubu, poslední snímek ze série "Kubrick" - Full Metal Jacket.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Dnes jsem se konečně podíval na Věčný svit neposkvrněné mysli. Nádhera. Sám jsem nečekal, že na mě tento film až tak zapůsobí. Hodně jsem čekal od Jima Carreyho a byl jsem překvapen s jakou bravurou roli "normálního" chlápka zvládnul. Scénář Charlieho Kaufmana je dokonalost sama, ale bez Gondryho režie plné výborných nápadů by byl film jen polovičí. Krásný, originální, nejkrásnější film o osudové lásce. Už teď ho chci vidět znovu. 10/10
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
Cesare
Lim-Lim
Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cesare »

AlieN píše:Najděte na obrázku 50 dark filmů - http://mms.com/us/dark/index.jsp

zatím mám jen 16 :-(
...našla jsem 45...
Ale začíná mi z toho docela jebat.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Viděl někdo Lone Star?

http://www.imdb.com/title/tt0116905/

Četl jsem o tom filmu nějaké nadšené ohlasy a vypadá zajímavě :think:

Zajímavé:
Incorrectly regarded as goofs: By law, when an actor portrays military personnel in a movie or TV show they are required to be what the military calls "out of uniform". For example, ribbons or medals out of order, or improper insignia on clothing or hats. This is so that technically they are not impersonating military personal.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Shlédl jsem posledního (snad úplně posledního) Asterixe a vikingy a asi bych použil Cesarův citát z jednoho staršího dílu "Přišel jsem, viděl jsem a nevěřil vlastním očím!" A přitom začátek byl tak slibný! Zápletka nastíněna velmi vtipně (řekněme, že vikingové nechápou metafory), a v galské vesnici to ještě chvíli pokračuje (už se zase perou kvůli rybám ;-) ), ale pak přicválá ten Zničehonix coby strašpytel-adept na válečníka a celé to jde do háje. V průběhu filmu se ještě objeví dcera vikingského náčelníka Abba a hned je jasné, jak film skončí. Děj je příliš lineární a dynamický. Dialogy jsou slabé a akce je zvláště ke konci přehršel; a ona to není ta zábavná akce ve stylu "Obelixova pěst vs. 5 legionářů", ale jedno velké "o ničem", zív. Na pár místech jsem se i zasmál, ale mnoho vtipů trapně naráží na dnešní dobu (pták SMSix asi mluví za vše, o hudbení složce nemluvě). A to nejhorší - Římani se ve filmu objeví v podstatě jen na chvilku, a teprve když zmizí, uvědomíte si, jak jsou vlastně důležití, možná jsou vikingové lepší válečníci, ale bez Cesara, všech těch centurionů, desátníků i obyčejných opilých legionářů to prostě není ono. Abych jen nehanil, výtvarné ztvárnění je pěkné a má stále své kouzlo (zvlášť v době všech těch gumových 3d oblud) a film naštěstí svižně ubíhá, takže přežít se to dá a snad se i trochu pobavíte. Ale na klasického Asterixe to prostě nemá. Na tenhle film jsem se opravdu těšil, nečekal jsem sice nějakou pecku, ale tohle je jednoznačně zklamání :-?.
Naposledy upravil(a) MCZ dne 24.10.2006 20:16, celkem upraveno 1 x.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Já včera viděl Magnolii. Celkem pěkné, ale mohlo to dopadnout dobře, aby mi udělali radost. :-)
I když ty žáby nejsou špatný konec. :-)
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Právě jsem viděl Lovce jelenů - úžasný film
Ithralsiel
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ithralsiel »

Viděl někdo Svéráz národního lovu? Docela jsem se u toho pobavil :lol:
Souřadnice 1476 na 4972. Podívejte se, pánové. Je tam meteor větší než King Kongova ranní stolice.
Tak to seš vážně ty? Nevkusnej trouba se zubama, co vypadaj jako druidská svatyně ?

A.J. Rimmer, D.Lister, Kryton, Kocour
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Ithrasiel: To už je pěkně stará záležitost - nebylo to už několikrát v TV? :think: Ale je to paráda :-P Rybolov už se mi tak nelíbil, i když některé pasáže tam byly taky vtipné.
Ithralsiel
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ithralsiel »

V televizi jsem to ještě neviděl, jen na videu. Mně se líbili pasáže typu "Co uděláme s tím medvědem" atd. :lol: :lol:
Souřadnice 1476 na 4972. Podívejte se, pánové. Je tam meteor větší než King Kongova ranní stolice.
Tak to seš vážně ty? Nevkusnej trouba se zubama, co vypadaj jako druidská svatyně ?

A.J. Rimmer, D.Lister, Kryton, Kocour
Zamčeno

Zpět na „Scéna mořského vánku“